SQUIER BY FENDER Stratacoustic

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
E2180

SQUIER BY FENDER Stratacoustic

Příspěvek od E2180 »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je
SQUIER BY FENDER Stratacoustic Squier Walnut Stain
dobrá volba? A zároveň, jestli má smysl si koupit elektroakustiku, poslední dobou hraji více skladeb s čistým zvukem a pořád se mi zdá, že na elektrické kytaře to není ono (mám Fokus-H a Fender 212R). Tato kytara se mi líbí především kvůli strat krku a zároveň je v přijatelné cenové relaci.
Můj poslední dotaz, i když možná trochu dementní, oddělám normální aparát elektroakustickou kytarou a nebo je nezbytné si koupit elektroakustické kombo (popř. jaký je v tom rozdíl) ?

SQUIER BY FENDER Stratacoustic Squier Walnut Stain

Děkuji za odpovědi
Pikus

Re: SQUIER BY FENDER Stratacoustic

Příspěvek od Pikus »

Aparát nezničíš... jen by to chtělo aparát na elektroakustiku, protože z něj dostaneš hezčí (a reálnější) zvuk.

Nahrál jsem na ní, ale myslím, že na "sucho" (tj. bez aparátu) moc slyšet nebude a kvalita zvuku asi taky nic moc. Pči elektroakustickým hraní bych viděl tu výhodu v malém tělu, tudíž ti nebude tolik vazbit. Zajdi někam, kde jí mají a vyzkoušej si jí.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Pokud chceš trochu akustické plnosti, možná sáhni spíš po lubovce - piezosnímač je vždycky uřvaný a Stratacoustic je kytara zaměřená hlavně na vzhled. Je tenoučká a ačkoli jsem na ni nehrál, měl jsem ruce něco podobného (ani nevím co to bylo) a akusticky to sotva šeptalo. Lubovka ti podle mě odvede lepší službu - bude méně chytat zpětnou vazbu a nasucho bude slyšet jen o něco méně, navíc na ní využiješ klasické snímače.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Měl jsem v rukou 2 různé kusy toho Stratocousticu a za mě ne, je to hrozně hluchá nástroj. Nasucho opravdu ani nezašeptá, při zapojení do aparátu z toho nelezl bůhví jak zajímavý zvuk. Jestli hledáš zvuk elektroakustiky, kup si normální elektroakustiku, pokud hledáš kompromis mezi akustickým a elektrickým zvukem, koukej po normálních (polo)lubovkách.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“