jakou kvalitní ladičku by jste mi doporučili ve výše zmíněný cenový hladině, třeba na kytary.cz.
Když se snažím kytaru naladit, přes ladičku co je v Digitech RP55, tak se to nedá poslouchat
dík všem
Boss, Fender, Korg.Vilcek píše:Rozhoduju se že koupim nějakou už pořádnou ladíčku na podlahu. Kterou byste me doporucili? Má cenu investovat do BOSSe? nebo máte dobre zkusenosti i s jinymi typy?
Prosím o vysvětleníWohma píše:Tak tak, pitchblak je vyborna ladicka, ale je treba mit v retezci aspon jednu bufferovanou krabici. Korg DT-10 je velmi podobny a da se koupit za pekny penize na bazaru, pockal bych si na nej nebo PitchBlack.
Rika take napr.Druhý problém, který může nastat se systémem true bypass na velkých podiích apod. jsou dlouhé kabely. Zvlášť ty méně kvalitní vám mohou při vypnutí všech true bypass efektů způsobit ztrátu výšek. Pokud je některý z efektů zapnutý (ON), pak kabel, co vede od něho k zesilovači je kompenzován vlasním obvodem efektu. Efekt má tzv. buffer na výstupu a tento dokáže napájet výstupní kabel z nízké impedance svého výstupu tak, že jeho kapacitu = pokles výšek kompenzuje. Pokud ale všechny krabičky vypnete, nic vám extrémně dlouhý a popř. nekvalitní kabel nezkompenzuje a výšky jsou ztlumeny.
Jenze pokud ma clovek 3m kabel do apecu a pak dalsi dva 3m kabely k efektum v efektove smycce, tak uz jsme pres 8m... A myslim, ze 3m kabely jsou spis dolni hranici, to clovek vyuzije i na malych podiich. Navic mluvi o velmi kvalitnich kabelechPokud hrajeme v „malých“ podmínkách, s celkovou součtovou délkou velmi kvalitních kabelů do 8m, není to většinou zapotřebí řešit.
Si nekoho prizvi a udelejte blind testVilcek píše:Přidám se do debaty...ve smyčce mam 6m kabel pak multák kratkou propojku, 1 TB krabku a zas 6m kabel. Myslite ze to sezere hodne signalu? Mě to příde zvukove vpohode, ale jen tak se ptam abych vedel
Je fakt ze sem to nikdy poradne nezkoumal jestli to zere vysky...zitra se do toho zaposloucham, ted uz se me ke kytare nechceWohma píše:Si nekoho prizvi a udelejte blind testVilcek píše:Přidám se do debaty...ve smyčce mam 6m kabel pak multák kratkou propojku, 1 TB krabku a zas 6m kabel. Myslite ze to sezere hodne signalu? Mě to příde zvukove vpohode, ale jen tak se ptam abych vedelTakhle na dalku tezko hadat, muze tam byt zasadni rozdil a taky nemusi byt zadnej.