Přelaďování kytary
Pravidla fóra
Přelaďování kytary
Ahoj všem,
chtěl jsem se jenom zeptat. V srpnu jsem si nechal od kytaráře seřídit kytaru, dal jsem si tam struny od ErnieBall 0.13-0.56 a nechal si to naladit do Drop C. Je problém, kdybych si teďka kytaru naladil vejš do Drop D, tzn. o (E, H, G, D, A, D)? Myslim tim, jestli mi to nehejbne s kobylkou, mechanikou apod. Nebo myslíte, že by bylo lepší počkat, než struny odejdou a pak si to u kytaráře seřídit na Drop D ladění? Pardon, jestli to je debilní dotaz, ale já jsem v tomhle lama a nemám moc představu, co by to s tim udělalo.
Díky,
Eidi.
chtěl jsem se jenom zeptat. V srpnu jsem si nechal od kytaráře seřídit kytaru, dal jsem si tam struny od ErnieBall 0.13-0.56 a nechal si to naladit do Drop C. Je problém, kdybych si teďka kytaru naladil vejš do Drop D, tzn. o (E, H, G, D, A, D)? Myslim tim, jestli mi to nehejbne s kobylkou, mechanikou apod. Nebo myslíte, že by bylo lepší počkat, než struny odejdou a pak si to u kytaráře seřídit na Drop D ladění? Pardon, jestli to je debilní dotaz, ale já jsem v tomhle lama a nemám moc představu, co by to s tim udělalo.
Díky,
Eidi.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přelaďování kytary
jakou mas kytaru?mas tam tremolo?jeslti jo a budes ladit nahoru tak se ti to tremko asi fest zvedne..a ty to chces jen preladit nebo dat i jine struny?
edit:jinac si mylsim, ze natahovat struny a seridit si veci jako dohmat a tremolo by mel zvladnout kazdy doma, kytarar taky nemusi byt vzdycky po ruce
edit:jinac si mylsim, ze natahovat struny a seridit si veci jako dohmat a tremolo by mel zvladnout kazdy doma, kytarar taky nemusi byt vzdycky po ruce
Mám Fender Telecaster Highway 1, tremolo naštěstí nemám. Je na tom ta Vintage Style 3-Saddle kobyla. Chci na ty stejný struny 0.13-0.56 přeladit z Drop C do Drop D.
Tak jako o struny nejde, to je to nejmenší a problém mi to nedělá. Ale s tim dohmatem, zakřivenim krku a laděnim oktáv, si nejsem ještě jistej.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Normálně to tlustý éčko přelaď, vůbec nic se nestane.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atniks: Takže myslíš, že se mi kobylka ani oktávy nerozhážou na tý Vintage 3 saddle kobylce, když z Drop C (D, A, F, C, G, C) přladim vejš do Drop D (E, H, G, D, A, D)?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ne, opravdu se nic nestane.
Jako máme-li být přesní, tak se změní tenze strun, trochu se jinak ohne krk, protože bude jinak zatížen a bla bla bla, ale nejde o nic extra znatelného, nemusíš to řešit.
Jako máme-li být přesní, tak se změní tenze strun, trochu se jinak ohne krk, protože bude jinak zatížen a bla bla bla, ale nejde o nic extra znatelného, nemusíš to řešit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ja si myslim ze nak vazne se to nerozhazi, prinejhorsim to zkus hecnout a ty oktavy seridit sam(je tu plno srozumitelnych navodu), jo jinac ladeni se pise od nejhrubsi struny, tak abys pak nebyl prekvapeny dyz nekde uvidis EADGHE

Dobře, díky moc všem! 
Jo, dobře, zapamtuju si to. Už jsem rozepsaný struny viděl, ale díky za radu, budu pamatovat, že se to píše od nejhrubší struny. =)
Díky,
Eidi.
Jo, dobře, zapamtuju si to. Už jsem rozepsaný struny viděl, ale díky za radu, budu pamatovat, že se to píše od nejhrubší struny. =)
Díky,
Eidi.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Kozias - nemáš nutně pravdu, mnoho lidí stále používá starší zápis, EHGDAE.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ttj, ja todle este nikde nevidel(teda krom par kytar u kterych to bylo napsane na musiccentru nebo kde, ale nvm jestli to byl zamer
)
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tak, to jsi skoro nejlepší.