co všechno s sebou na koncert?
Pravidla fóra
-
kkaarreell
co všechno s sebou na koncert?
ahoj rad bych se zeptal co vsechno si k base s sebou tahat na koncert za techniku? dejme tomu do podprumerne vybavenyho klubu kde ma akorat repraky, zvukarskej mix s dejme tomu ze maj i odposlechy. nekdo mi rikal ze kombo (kzdytak jaky by melo mit vlastnosti a k cemu, pokud je odposlech?) a nekdo zas ze kombo rozhodne nestaci, ze basova aparatura potrebna je rozsahlejsi, jak to teda je?
diky
K.
diky
K.
Re: co všechno s sebou na koncert?
Samozrejme vse zalezi na konkretnim miste, ale me vzdycky stacila basa, kabel a kombo.
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
http://bandzone.cz/sunday4
kkaarreell píše:ahoj rad bych se zeptal co vsechno si k base s sebou tahat na koncert za techniku? dejme tomu do podprumerne vybavenyho klubu kde ma akorat repraky, zvukarskej mix s dejme tomu ze maj i odposlechy. nekdo mi rikal ze kombo (kzdytak jaky by melo mit vlastnosti a k cemu, pokud je odposlech?) a nekdo zas ze kombo rozhodne nestaci, ze basova aparatura potrebna je rozsahlejsi, jak to teda je?
diky
K.
Jakypak k cemu? A do ceho bys chtel hrat
Ja s sebou beru na koncert jeste efekt a do zalohy svou vlastni roztrojku prodlužku - doporucuju
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
-
kkaarreell
tak prave jsem myslel ze kdyz se zapoji rovnou do mixu ze kteryho pujde do odposlechu i do repraku tak neni kombo potreba (z tvyho prispevku vidim ze asi je:-) ). Takze jak to propojeni funguje? basa do komba a kombo pak do mixu? takze kombo mam jako svuj soukromej odposlech ze kteryho mi hraje jen basa, nebo jak?KIWI píše:kkaarreell píše:ahoj rad bych se zeptal co vsechno si k base s sebou tahat na koncert za techniku? dejme tomu do podprumerne vybavenyho klubu kde ma akorat repraky, zvukarskej mix s dejme tomu ze maj i odposlechy. nekdo mi rikal ze kombo (kzdytak jaky by melo mit vlastnosti a k cemu, pokud je odposlech?) a nekdo zas ze kombo rozhodne nestaci, ze basova aparatura potrebna je rozsahlejsi, jak to teda je?
diky
K.
Jakypak k cemu? A do ceho bys chtel hrat
Ja s sebou beru na koncert jeste efekt a do zalohy svou vlastni roztrojku prodlužku - doporucuju
jaky by teda melo mit to kombo vlastnosti, respektive podle ceho poznam ze jde propojit do mixu?
thx
Já si vždy beru basu, kabel, kombo, ladičku, náhradní struny a prodlužku.
Kombo není úplná nutnost. Hrát se dá i bez něj a to tak, že přes Di-box(taková škatule co má každý zvukař) ti basu přímo propojí do mixu a do odposlechu. Má to několik nevýhod.
Nemůžeš si moc ovlivnit barvu zvuku tak jak ji máš nastavenou na kombu. Tzn. neuslyšíš takový zvuk na jaký jsi zvyklý ze zkoušky.
Pokud máš nekvalitní nástroj tak zvuk bude stát za velký placatý. Přece jenom tím kombem doženeš spoustu věcí. Můžeš to mít jako odposlech a nemusí to z odposlechu hrát do uší více spoluhráčům. Tohle by mohl být problém na malém pódiu, kde jsou třeba jenom dva odposlechy. Svoje kombo si prostě nasměruješ na sebe a máš to přesně jak budeš potřebovat. Pokud bude některý spoluhráč chtít víc slyšet basu tak si ji nechá trochu dát do odposlechu je klid.
Jaké kombo potřebuješ?
Já hraju folk v kapele bez bicích. A v pohodě mi stačí 65W. Důležité je, aby mělo kombo "line out" tzn. výstup do mixu. Ten je buď v podobě jack 6,3 konektoru nebo XLR konektoru. Zvukaři mají trochu raději ten XLR, ale je to jedno. Prostě jeden z nich by tam měl být. Pokud kombo nemá line out. Tak se dá snímat mikrofonem, ale to se u basy děje jenom velice málo. Mě se to stalo snad jednou nebo vůbec. A to mám odehráno asi 45 akci.
Kombo není úplná nutnost. Hrát se dá i bez něj a to tak, že přes Di-box(taková škatule co má každý zvukař) ti basu přímo propojí do mixu a do odposlechu. Má to několik nevýhod.
Nemůžeš si moc ovlivnit barvu zvuku tak jak ji máš nastavenou na kombu. Tzn. neuslyšíš takový zvuk na jaký jsi zvyklý ze zkoušky.
Pokud máš nekvalitní nástroj tak zvuk bude stát za velký placatý. Přece jenom tím kombem doženeš spoustu věcí. Můžeš to mít jako odposlech a nemusí to z odposlechu hrát do uší více spoluhráčům. Tohle by mohl být problém na malém pódiu, kde jsou třeba jenom dva odposlechy. Svoje kombo si prostě nasměruješ na sebe a máš to přesně jak budeš potřebovat. Pokud bude některý spoluhráč chtít víc slyšet basu tak si ji nechá trochu dát do odposlechu je klid.
Jaké kombo potřebuješ?
Já hraju folk v kapele bez bicích. A v pohodě mi stačí 65W. Důležité je, aby mělo kombo "line out" tzn. výstup do mixu. Ten je buď v podobě jack 6,3 konektoru nebo XLR konektoru. Zvukaři mají trochu raději ten XLR, ale je to jedno. Prostě jeden z nich by tam měl být. Pokud kombo nemá line out. Tak se dá snímat mikrofonem, ale to se u basy děje jenom velice málo. Mě se to stalo snad jednou nebo vůbec. A to mám odehráno asi 45 akci.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je taky potřeba vědět, co tam bude k dispozici. Většinou hraje víc kapel a basáci se domluví a buď si aparát půjčují, nebo jeden půjčít řeba jenom box. Každopádně nějakej basovej aparát tam potřeba bude (alespoň jako odposlech). Zvukaři basu většinou snímají buď z nějakého výstupu z komba/hlavy, nebo přes nějakou krabičku (třeba SansAmp).
Shrnuto:
- Zjisti si, co tam bude k dispozici a co bude potřeba vzít.
- Vem si svůj nástroj, kabely, atp.
- Jak už psal kiwi, vem si raději i prodlužku, ty ji třeba nevyužiješ, ale může se hodit.
Shrnuto:
- Jak už psal kiwi, vem si raději i prodlužku, ty ji třeba nevyužiješ, ale může se hodit.
-
kkaarreell
diky, myslim ze uz to tak nejak chapu. no basu mam Ibanez BTB 200, to neni tak spatnej nastroj doufam?aivn86 píše:Já si vždy beru basu, kabel, kombo, ladičku, náhradní struny a prodlužku.
Jaké kombo potřebuješ?
no a kombo, stacilo by treba takovyhle: http://kytary.cz/laney-rb4/HN084984/ ?
-
kkaarreell
k tomu co je k dispozici a co je potreba si vzit, jak teda gunguje to propojeni? basa - kombo - mixak - repraky?rotten77 píše:Je taky potřeba vědět, co tam bude k dispozici. Většinou hraje víc kapel a basáci se domluví a buď si aparát půjčují, nebo jeden půjčít řeba jenom box. Každopádně nějakej basovej aparát tam potřeba bude (alespoň jako odposlech). Zvukaři basu většinou snímají buď z nějakého výstupu z komba/hlavy, nebo přes nějakou krabičku (třeba SansAmp).
Shrnuto:
diky
To kombo co jsi na něj dal odkaz ti bude stačit na 100%. S tím už nemusíš nic řešit. Ty si prostě vezmi basu, kabel a kombo. Prodlužovačku budou na 99% mít.Ostatní kabeláž je už problém zvukaře a tebe to nějak nemusí zajímat. 
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
kkaarreell
skvele, diky za rady:-)
Na festivaly beru:
2 basy, záleží, co jdu hrát a s kým ( pražec + bezpražec, nebo Precision + el.akustiku )
Kombo a externí box.
Notový stojan a fakebook.
2x všechny potřebné kabely, stojánek na basu, prodlužovák, hadřík napuštěný lihem na struny, ručník.
Někdy chorus krabičku nebo malý multiefekt ( když jdu hrát v triu, ať se ve zvuku něco děje ), ale pak to stejně nezapnu
Do klubu nebo když jdu hrát někam na záskok po Praze a auto nechám u metra : Precision + 2 kabely, + struny + kombo Gallien MB 150.
2 basy, záleží, co jdu hrát a s kým ( pražec + bezpražec, nebo Precision + el.akustiku )
Kombo a externí box.
Notový stojan a fakebook.
2x všechny potřebné kabely, stojánek na basu, prodlužovák, hadřík napuštěný lihem na struny, ručník.
Někdy chorus krabičku nebo malý multiefekt ( když jdu hrát v triu, ať se ve zvuku něco děje ), ale pak to stejně nezapnu
Do klubu nebo když jdu hrát někam na záskok po Praze a auto nechám u metra : Precision + 2 kabely, + struny + kombo Gallien MB 150.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Ahoj,
Mám doma malé kombo Marshall 15W jen na cvičení, předpokládám, že to na malá podia, ani do klubů stačit nebude. Chtěl bych hrát rock, crossover, grunge a tak. Přemýšlel jsem, jestli se mám podívat po hlavě+boxu, nebo po nějakém lepším kombu. Po kolika W a jaké značce bych se měl poohlédnout? Do 8.000Kč
Díky
Mám doma malé kombo Marshall 15W jen na cvičení, předpokládám, že to na malá podia, ani do klubů stačit nebude. Chtěl bych hrát rock, crossover, grunge a tak. Přemýšlel jsem, jestli se mám podívat po hlavě+boxu, nebo po nějakém lepším kombu. Po kolika W a jaké značce bych se měl poohlédnout? Do 8.000Kč
Díky
....odporučím nástrojový kábel jeden do zásoby a struny tiež......ja občas nejakú drapnem.....tak vždy mám rovnakú sadu strún v zásobe ako mám aj na base.....pre rýchlosť stačí vymeniť len tú jednu.....aivn86 píše:To kombo co jsi na něj dal odkaz ti bude stačit na 100%. S tím už nemusíš nic řešit. Ty si prostě vezmi basu, kabel a kombo. Prodlužovačku budou na 99% mít.Ostatní kabeláž je už problém zvukaře a tebe to nějak nemusí zajímat.
Na tohle ti odpoví spoustat témat, která tu už jsou napsaná. Zkus taky trochu hledatRhody píše:Ahoj,
Díky