jiná ladění
Pravidla fóra
Re: jiná ladění
Fakt je, že tohle jsem ještě nezkoušel... Bál jsem se kvality zvuku.
Zkusím pak něco přeladit s Audacity
Zkusím pak něco přeladit s Audacity
No tak uvidíme ,vzhledem k tomu,že sem ale lama na pc tak si o výsledku nedělám iluze 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
woro90 píše: Trochu OT: Uvazoval tady nekdo proc jsou vsechny soucasne kytary stavene na plastovy nulty "prazec" (resp. orech fungujici i jako nulty prazec), a zadna nema nulty PRAZEC?
Gretsch ho používá pořád:

Měl jsem ho na starý diamantce, nevýhoda je, že při větším bendování struny v nižší poloze nedrží a ujede
Proč se to už skoro nedělá ? Výrobce ušetří 1 pražec
Jinak k těm laděním - požívám open D na rezonátoru /DAD Fis A D/; poznám, že někdo hraje open G... protože mi to nejde dobře zahrát
I´m wheels... movin´wheels
Já mám na šestce open E (tuším, že se tomu tak nadává) EAEghe
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
- ...EDGE...
To mas open EmiLAMA píše:Já mám na šestce open E (tuším, že se tomu tak nadává) EAEghe
no tak to snad napravíme - v posledním Muzikusu je na tema jiná ladění super článek od Víti Štefla, tam jsou informace k tematu všechny a srozumitelně, doporučujuAtkins píše:No, pánové, docela jste kolegu zdrbli a zrovna mnoho informací nepředali, na odkázaném vlákně jsem se rovněž až tak mnoho nedověděl, tedy kromě velmi úsměvných informací typu - "když je podladěná jenom jedna struna (Vy používáte výraz Drop D"), není to žádné podladění apod.
Mne by kupříkladu zajímalo, kdo z Vás používá skutečná jiná ladění, nikoli pouze podladění celého nástroje o určitý interval. A kdo z Vás sluchem pozná odlišné ladění a případně jaké a opět nehovořím o podladění celého nástroje, protože to pozná i velmi průměrný sluchař.
Některý ladění jsem si procházel na akustice a byla to paráda - třeba v open laděních najednou zbývá tolik volnejch prstů, při projíždění rozkladem se vedení melodie nebo basové linky hledá jinak, prostě super jiná vybrnkávačka, navyklý harmonie se uplně změní. Když se to trochu dostane pod kůži tak je to možný asi i slyšet z hudby ale já na tohle jsem málo vyhranej. Jen jednou (když jsem hrál zrovna v open G) jsem slyšel song a byly mi ty rify povědomý, zkouknu videjko a byl to open G. Poznat to jde ale asi až po velké praxi.
díky moc!!Atkins píše:Je to zahratelné v běžném ladění
nejčastější "akordy" - cis, h, gis, podrobněji jsem to nepitval, není to můj šálek čaje.
Dean Icon ftw.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
...EDGE... píše:To mas open EmiLAMA píše:Já mám na šestce open E (tuším, že se tomu tak nadává) EAEghe
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Taky, takyAtkins píše:...EDGE... píše:To mas open EmiLAMA píše:Já mám na šestce open E (tuším, že se tomu tak nadává) EAEghe![]()
Sem upad pod stůl
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
U Moonspell jsem nikdy neviděl tab v jiném ladění než v klasickém. A ani u Age Of Mothers mi nepřijde, že by museli podlaďovat. Ještě zítra - jestli bude čas - vezmu kytaru a schválně to zkusím (uši a GP mi na to nestačíPinHead píše:tak pokud by někdo měl zájem;-) nikde na netu sem nenašel tab Moonspell - Age of Mothers....myslim že to odpolslechnu...ale potřebuju vědět, v čem je to laděný;-)
díky pánové:-)
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
dmi by šlo D-A-d-f-a-d, nebo D-A-d-a-d-f - pokud 2 struna vydrží přepětí. Víc by se mě osobně líbila první varianta, mé oblíbené ladění je D-dur - D-A-d-fis-a-d
Každopádně je leckdy nutné pohrát si s nastavením dohmatu, je-li na standartní ladění dohmat hodně nízký, při povolení strun krk zapruží a struny mohou drnčet.
Každopádně je leckdy nutné pohrát si s nastavením dohmatu, je-li na standartní ladění dohmat hodně nízký, při povolení strun krk zapruží a struny mohou drnčet.
Když už tady probíráte různá ladění, dá se nějak stručně napsat, co používají bluesmani, když hrají s tím... no... jako panákem od rumu... prostě s tou trubkou nasazenou na prstu?
Možná už to tady někde bylo, ale vždycky se ztratím v používané hantýrce a dohledati nemohu.
Možná už to tady někde bylo, ale vždycky se ztratím v používané hantýrce a dohledati nemohu.
Často se používají otevřená ladění (open tuning). Nejčastěji asi Open D a G.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Konkrétně:
G-dur otevřené: D-G-D-G-h-d - první 4 struny jako u 5-ti strunného banja
D-dur otevřené: D-A-D-Fis-a-d
ještě velmi vzácně se používá otevřené C:
C-G-C-G-c-e
tady to ovšem chce mít aspoň 0,56 basové E.
Vzhledem k tomu, že se dosti mění tah na krk, je účelné mít víc kytar, na každé ladění jednu.
G-dur otevřené: D-G-D-G-h-d - první 4 struny jako u 5-ti strunného banja
D-dur otevřené: D-A-D-Fis-a-d
ještě velmi vzácně se používá otevřené C:
C-G-C-G-c-e
tady to ovšem chce mít aspoň 0,56 basové E.
Vzhledem k tomu, že se dosti mění tah na krk, je účelné mít víc kytar, na každé ladění jednu.