7 strunná ELEKTROakustika

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: 7 strunná ELEKTROakustika

Příspěvek od Atkins »

Mno, řekl bych, že o název tak úplně nejde... :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Obrázek
Zdrzte se OT a "don't feed the trolls"
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Kritizovat prosím pouze konstruktivně. Struny jsou takové jaké jsem doma vynašel, čeká mě na ní ještě spousta práce...
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To je zvuk nahranej z toho? :shock:
Somnus Aeternus
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

:lol: Ano takhle zní ten nesmysl co jsem uplácal 8)
Jinak nahráváno s Digitech deathmetal.
Myslím, že s lepším snímačem by to bylo šmakózní, teď jenom který bude nejlepší... :?
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
frytol

Příspěvek od frytol »

LAMA píše::lol: Ano takhle zní ten nesmysl co jsem uplácal 8)
Jinak nahráváno s Digitech deathmetal.
Myslím, že s lepším snímačem by to bylo šmakózní, teď jenom který bude nejlepší... :?
Tak to je totální masakr. :) :D :lol: :twisted:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

kamo tak to je korn zvuk jak svina!drsny...
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Díky moc 8) :D
Teď už snad někteří pochopí, proč jsem to dělal a proč numetalová elektroakustika. :twisted:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Krutě ty ..... Nějak to potunit aby to dobře ladilo.... a to pak bude peklo :D Skus s tim někdy vylízt na pódium :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jako na to, jakej je to bastl, to zni dost krute, velice me to prekvapilo. Nejsem sice zastance extremniho podladovani, ale objektivne musim uznat, ze to vubec neni marnej zvuk.
Somnus Aeternus
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

viz Patyzón: http://www.korek.cz/zbozi/korkove-zatky ... 8580mm-432
Obrázek
Korkový špunt přesně na míru, ale asi bych ho tam ani nedával. Je dost možné že bude vazbit i se špuntem, jenom tím jak je dutá, jen o trochu později.
Nylon: Mslím, že snímač reaguje i na to, že se sám chvěje, přestože není vyloženě miktofonický. On se hýbe, a jeho okolí má nějaký mag. potenciál (třeba i nehybné ostatní kovové struny nebo mag. pole Země), takže se v něm něco málo indukuje. Asi to ale nebude moc nahlas, co?
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Čéče, Lamo, Tvá představa o muzice je evidentně jinde než má, ale Tvůj originální přístup se mi hrozně líbí!! Jen tak dál, vyšlapanou cestou chodí jen stáda ovcí, není nad originalitu. S tím vazbením - jak psal Nero - pokud budeš chtít využít vlivu dutiny, budeš si na to muset zvyknout, nebo to brát jako výhodu a pracovat s tím. Až bude zase v Brně hrát kapela OTK ( většinou hrávají na Flédě ), běž se na ně mrknout. Kytarista Ondra Ježek používá také jakousi Cremonu z konce 50.let na zkreslený zvuk přes combo Fender Quad, je to sice trochu jinde, ale možná to bude pro Tebe inspirativní. Tu na jejich krapet nepřehledných stránkách http://www.noise.cz/otk/index2.html je i docela dobrý klip.

Co se týče snímače, zkusil bych P90.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Samotná kytara se na tom zvuku podílí tak pěti procenty, nehledě k faktu, že je ta akustika nevratně zničená dírama na snímač a potenciometry. A když to srovnám s lidmi, kteří se snaží kytaru skutečně postavit:
home-made/pokus-o-vyrobu-kytary-t13176.html
pak není co dodat...i když, to co je na tom zahrané, na to by stačily struny tři. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

2 Moleek: Je to v plánu :D Má to být víceméně taková kuriozitka, zajímavost. Hlavně na nahrávání jenom určitých pasáží v songách. Jinak vím, že to moc neladí. To je způsobeno stářím strun, nemožnosti pořídně naladit oktávy a tím že A struna (ta sedmá)(jinak laděno do drop A) je jenom nějaké tlustší Ečko, tak tam trochu plandá..

2 wohma: Taky nejsem zastánce podľaďování, ale viz víše... Podlaďování uznávám pouze u kapel, co mají charakteristiký zvuk basy (např.: KoRn). U slavný kapel to není tak strašné, ale těch tuzemský se s z toho stane jakýsi zabasovaný chuchvalec zvuku...

2 Meny: Opravdu to nahlas není, ale zas to není tak potichu jak bych očekával. No něco na tom bude, asi. Musí být :D Bude to hlavně o tom, že ta struna rozechvěje celou kytaru; včetně snímače vůči strunám. Ale co si asi myslel... :wink:

2 mmjuz: Díky, taková slova potěší :wink: . Dycky jsem si šel vlastní cestou a narážel do lidí plných předsudků, kteří zarytě tvrdili, že todle musí být tak a tak. Přitom muzika, a její tvorba je především o pocitech toho, kdo jí tvoří. A pocity se mi nikdy neřídí, nejakými normany, směrnicemi ani je nezajímá, co je správné. A ti co jedou ve vyjetých kolejích, tvoří jakousi umělou hudbu. Hudbu cizí, protože ta hudba vyjadřuje pocity těch, co ty koleje vyjeli před nimi...

Ale to jsem trochu odbočil :D

Za záslepku kašlu. Naučil jsem se s tím vazbením pracovat. Vím jak ho co nejlíp potlačit, pokud ho zrovna nechci. Stejně už jsem zvyklý z elektriky stahovat volume, když chvili nehraju, takže teď budu stahovat jenom trochu častěji. Jinak pomáhá přitlačit si kytaru na tělu (čím více špeků tím líp :D ) a být od komba bokem (pak na kytaru působí zvukové vlny a nejmenší ploše).
Stránky jsou naprosto nepřehledné :lol: Možná časem pochopím, na jakém principu fungují :D

Tak, jsem přemýšlel nad nějakým vintage gibsonem, z důvodů že gibson sám dělal akustiky se snímačema. Ale pak jsem si to rozmyslel, určitě to není zvuk co bych hledal. Jinak P90 asi není nejlepší volba. Na tak silném zkreslení není single to pravé ořechové. Ale díky moc za rady. :wink:
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Hodne dobre ty, takhle dobre nehraje zadna prava metalova kytara :o :shock:
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

super kámo super, ale spíš by mě zajímal ten akustický zvuk :)
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“