Volba správného stacku
Pravidla fóra
- Querian
- Bandzone: bandzone.cz/froginfog
- Kontaktovat uživatele:
Volba správného stacku
Zdravím všechny hráče.
Sice vím, že takových dotazů je tu mnoho ale stejně se zeptám. S kapelou hrajeme hardrock/rock/grunge a potřeboval bych nějakej fajnovej stack(doprovod i solova kytara).Padla mi do oka hlava MARSHALL JCM2000 - DSL100 100w. Je to dobrej nápad? jinak přijmu další alternativy...
Dále pak s čím to bude hrát nejlíp? Klasická 1960tka, nebo something else? Dík všem za nápady;)
Sice vím, že takových dotazů je tu mnoho ale stejně se zeptám. S kapelou hrajeme hardrock/rock/grunge a potřeboval bych nějakej fajnovej stack(doprovod i solova kytara).Padla mi do oka hlava MARSHALL JCM2000 - DSL100 100w. Je to dobrej nápad? jinak přijmu další alternativy...
Dále pak s čím to bude hrát nejlíp? Klasická 1960tka, nebo something else? Dík všem za nápady;)
-
dlouhovlasac
Re: Volba správného stacku
DSLko neni moc hezkej amp, moc mě to nenadchlo. Hrál jsem teda na kombo. Na hard rock grunge a tak bych bral nějakýho marshalla, ale něco staršího. Třeba JCM800, ani JCM900 SL-X nehraje úplně nejhůř nebo nějakou plexinu (na bazaru nějakej slovák prodává 1959SLP ze začátku 90. let - skočil bych po tom!)
jestli ti sedi DSLko hlava tak do nej bez, idealne s 1960A. 1960AV s vintagema se mi s tim zesakem libil uz min, rpekvapive dobre zni i s greenbackama. pokud mas rad dost gainu uz ze zesilovace tak 1959 SLP nebude to pravy 
Kombo je uplně jinde než hlavy - v konci má el 84 a taky má divný reprák. To kombo je neskutečný šmejd, ale tředa hlava dsl se mi docela líbila.dlouhovlasac píše:DSLko neni moc hezkej amp, moc mě to nenadchlo. Hrál jsem teda na kombo. Na hard rock grunge a tak bych bral nějakýho marshalla, ale něco staršího. Třeba JCM800, ani JCM900 SL-X nehraje úplně nejhůř nebo nějakou plexinu (na bazaru nějakej slovák prodává 1959SLP ze začátku 90. let - skočil bych po tom!)
Na JCM2000 a greenbacky hraje Radim z Rattle Bucket a jakej to má zvukKinx píše:jestli ti sedi DSLko hlava tak do nej bez, idealne s 1960A. 1960AV s vintagema se mi s tim zesakem libil uz min, rpekvapive dobre zni i s greenbackama. pokud mas rad dost gainu uz ze zesilovace tak 1959 SLP nebude to pravy
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Myslím,že grunge se dá hrát na hodně věcí,ale taková jejich klasika je JCM 800
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Querian
- Kontaktovat uživatele:
všude píšou že DSL stovka je více méně JCM800 akorát trošku upravená? co je na tom pravdy? no tak hodně gainu nepotřebuju... spíš ten hardrock... tak nevím pro představu abych s tím zahrál hezky Seether, Nirvanu... Gainu tam nemusí být milion stačí akorát trošku rezerva... tak mi poraďte přátelé...
No, s osmikilem to moc společného nemá. Osmikilo je prostě výš, ale pokud potřebuješ dva kanály tak to není špatná volba. Další možnost je klasická osmistovka, dvoukanálová 50w osmistovka 2205 nebo třeba JCM 900. Je toho hodně, chce to vyzkoušet.Querian píše:všude píšou že DSL stovka je více méně JCM800 akorát trošku upravená? co je na tom pravdy? no tak hodně gainu nepotřebuju... spíš ten hardrock... tak nevím pro představu abych s tím zahrál hezky Seether, Nirvanu... Gainu tam nemusí být milion stačí akorát trošku rezerva... tak mi poraďte přátelé...
- Querian
- Kontaktovat uživatele:
marshall 800 by byl určitě fajn ale to je jednokanál a já potřebuju střídat kanály stačí mi dva clean/lead... hezky šlápnout a je to. 900 zní moc moderně podle mě....
zkus jeste starou dvoukanal osmistovku - 2205 a 2210. to DSL mi prijde jeste modernejsi nez 900, ale zaroven o neco lepsi.
Moderně? Tak v tom případě asi jedině ta dvojkanálová osmistovka protože nevím o jiném dvoukanálovém marshallu který by hrál míň moderně. Možná snad 6100 ale na ten jsem nehrál. Nebo taky ta nová M serie která má přijít, ale tu znám taky jenom z ukázek.
edit. pozdě:)
edit. pozdě:)
-
dlouhovlasac
Jo, ta 2205 hraje celkem pěkně, takovej klasickej rockovej/heavy apec, gainu to má na mě až dost, čistej takovej plechovější... Prostě fajn aparát. Akorát že mladší než 20 let neseženeš, přestaly se dělat na začátku 90. let. Ne že by to bylo ke škodě, zrovna ten můj je celkem v dobrý kondici, nikdy s ním údajně nebyly žádný problémy a po prohlídce vim, že by měl ještě nějakej ten pátek slušně hrát
.
- Querian
- Kontaktovat uživatele:
já bych potřeboval dvoukanál.. fakt pěknej čistej clean a když se zapne lead aby to valilo... dynamika a pěknej jasnej zvuk... nebo by jste mi doporučili osmistovku s nějakým overdrivem?
Ked to skusis a bude sa ti to pacit (myslim ked to porovnas s inymi produktami) tak je to dobry napad... myslim ze ked uz vyberas z tych drahsich a kvalitnejsich veci tak to nieje otom ci je to dobry napad, tu na foru ti kazdy napise ci sa mu to pacilo alebo nie... myslim ze je to hlavne o tom ako to pocujes a ci ti to zato (praca = peniaze) stoji... dsl a 1960 na konciku tak to by som sa neurazil a to mi tu potvrdi vacsina...
Z osmistovky uplně čistočistý zvuk dostaneš hodně těžko.Querian píše:já bych potřeboval dvoukanál.. fakt pěknej čistej clean a když se zapne lead aby to valilo... dynamika a pěknej jasnej zvuk... nebo by jste mi doporučili osmistovku s nějakým overdrivem?
Latam píše:Z osmistovky uplně čistočistý zvuk dostaneš hodně těžko.Querian píše:já bych potřeboval dvoukanál.. fakt pěknej čistej clean a když se zapne lead aby to valilo... dynamika a pěknej jasnej zvuk... nebo by jste mi doporučili osmistovku s nějakým overdrivem?
to je pravda... videl si niekedy uplne cisty zvuk od pana Toma Morella na zivaku?
jo na 6100 jsem zapomel, ta taky hraje super.
btw morello hraje cisty zvuky tak ze stahuje potak
Kinx píše:jo na 6100 jsem zapomel, ta taky hraje super.
od Morella som nepocul na ziadnom live ciste cisty zvuk nikdy a to ho pocuvam od 12 rokov... ale to je trosku OT
- Querian
- Kontaktovat uživatele:
vždyť ten clear není tak špatnej http://www.youtube.com/watch?v=01PoIhAVcQg :-p
Querian píše:vždyť ten clear není tak špatnej http://www.youtube.com/watch?v=01PoIhAVcQg :-p
myslis asi clean... no nieje ale mi sme tu rozoberali jcm 800 a nie 2000 co je na videu, a to je (vacsinou, mysllim 800 ) hlava bez switcha na clean takze jednokanal... kde proste cisty zvuk len tak nenavolis