Jsou to Gretsch Catalina Birch?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
PetrS

Jsou to Gretsch Catalina Birch?

Příspěvek od PetrS »

Ahoj, koupil jsem na inzerat cca pred rokem starsi bici i s cinely za 20.000,-Kč s tim, ze to jsou Gretsch Catalina Birch, ale nikde to tam není napsany, vsude jen loga Gretsch. Stare katalogy Gretsch pro porovnani nemam. Jsou na bicich nejake charakteristicke znaky, podle kterych to lze poznat a muzu byt v klidu, ze je to fakt Catalina Birch a ne treba Catalina Ash, ktere nove stoji cca 15000,-Kč (bez cinelu)? ...diky Petr
Přílohy
Pohled zepredu
Pohled zepredu
Pohled zvrchu
Pohled zvrchu
Pohled zevnitr
Pohled zevnitr
woro90

Re: Jsou to Gretsch Catalina Birch?

Příspěvek od woro90 »

Birch = bříza, ash = jasan. Dřevo poznáš okem, a pokud nevíš jaký je mezi nimi rozdíl, podívej se někde jak to vypadá vedle sebe. Bříza je obvykle světlejší a taková jak bych to řekl, březová :lol: Ten rozdíl se špatně popisuje, musí se to okoukat.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
PetrS

Příspěvek od PetrS »

to mě napadlo jako posledni moznost: sundat tom, odsroubit blanu, aby bylo lepe videt drevo a objet nejake stolare, aby rekli, co je to za drevo. Osobne jsem rad, kdyz rozeznam stromy podle koruny natoz podle barvy dreva :)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

jako hráčka, jež své jméno reklamně spojuje se značkou GRETSCH si dovolím poradit naprosto složitou radu: na každém bubnu by měl být kovový štítek. Na něm je GRETSCH potom název té sady a "made in China" :lol: Pokud tam nacházíš ono "catalina Birch" pak to máš skutečně březové Gretsche :wink:

ješě mě zaráží barva na fotkách. Já se sice o bubny Gretsch zajímám jen asi 5 let, no katalog z roku 2005-6, který mám, tak u Catalina Birch ani takovouhle barvu soupravy nemá!! tehdy se nabízela jen taková ta hnědá kaštanová co pomalu řechází do barvy bílé kávy.... ale možná že později už to rozšířili. tak jako tak, ten kdo to kupoval nové k tomu dostal záručák (firma to ak dělá u každé soupravy) a tedy to budeš mít natvrdo napsaý!!

A kdyby přece jen, pak nezbyde, než se kontaktovat na marcla ražského, šéfa disributora týhle značky pro ČR a SLK, tedy Akcent Praha.. :!:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
PetrS

Příspěvek od PetrS »

prave ze na tech stitcich je jen 2x napis Gretsch a tu stribrnou barvu jsem taky v zadnem old katalogu nenasel a doklad uz neni. Takze zbyvaji asi jen ti stolari nebo dotaz na http://www.gretschdrums.com nebo jejich distributory :? , zkusim jeste ten Akcent Praha, dikec za tip
Přílohy
Logo na Floor Tom
Logo na Floor Tom
Logo na kopaku
Logo na kopaku
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

No tak kolego, kamaráde,...... tohle na GRETSCH CATALINA BIRCH nevypadá!! jednak by ta cedulka byla NA KAŽDÉM bubnu, ale hlavně ten štítek co si vyfotil má sice správný tvar, no v současných sadách tý kategorie (rozuměj za poslední roky) je tenhle štítek opatřen jen jediným nápisel Gretsch... ten druhý nápis nemá být ani Gretsch, ani vzhůru nohama!! nehledě k tomu, že tam chybí i jin údaje!! A má být černo-mosazné barvy, tedy černý podklad, žlutý lem a písmena!
Takovýhle štítky, jako máš ty na obrázku opravdu na žádný z řady Catalina.... nebývají. A o barvě už jsme si říkali...ta v nabídce myslím taky nebyla.

Štítek z tvého obrázku dle katalogu firmy, mají v současné době co vím tak samostatné snare bubny a také vysoké řady dělané v USA na zakázku...... to ale by ses nedoplatil :roll: Tam fakt 20 tisíc korun je tak na jeden levnější buben, ne celou sadu :D

je možné, že to je něco z historie...... ale tam zase GRETSCH používaly myslím kulatý štítek.

napadá mě opravdu kontaktovat lidi z nejpovolanějších, tedy:

AKCENT PRAHA Distributora značky pro naši zem http://www.gretsch.cz přímo vedoucí a majitel, Marcel Pražský 777 888 088 , pevná na prodejnu 222 782 732

nebo

DRUMCENTER OPAVA , což je velkoprodejna hudebních nástrojů a jejich majitel, Ivo Honajzer je krom prodeje velkým sběratelem, "vintage" kutilem a hlavně velkým znalcem historických i současných bicích nástrojů http://www.drumcenter.cz .....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
PetrS

Příspěvek od PetrS »

Ahoj, tak jsem zkontaktoval pana Přažského z firmy AKCENT PRAHA (Moniko, díky za odkazy a tipy!!) a po velmi vstřícné a příjemné diskusi jsme došli k závěru, že jde o první Gretsch Catalina z obyč. mahagonu (ne tedy Birch) z roku cca 2003 se slušným hardwarem Gibraltar 6600PK a cena 20k za bicí s hardware a činely je ok.
Dokonce byly na titulní straně katalogu Gretsch roku 2005-2006 - viz pdf:
http://www.gretsch.cz/katalogy_archiv.html

Chce to prý jen lepší blány (jsou tam přepravní) a činely. (ale myslím si, že teď hlavně lepší ruce :) )
Díkec všem a panu Pražskému z AKCENT PRAHA a Gretschům ZDAR !
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

PetrS píše:Ahoj, tak jsem zkontaktoval pana Přažského z firmy AKCENT PRAHA (Moniko, díky za odkazy a tipy!!) a po velmi vstřícné a příjemné diskusi jsme došli k závěru, že jde o první Gretsch Catalina z obyč. mahagonu (ne tedy Birch) z roku cca 2003 se slušným hardwarem Gibraltar 6600PK a cena 20k za bicí s hardware a činely je ok.
Dokonce byly na titulní straně katalogu Gretsch roku 2005-2006 - viz pdf:
http://www.gretsch.cz/katalogy_archiv.html

Chce to prý jen lepší blány (jsou tam přepravní) a činely. (ale myslím si, že teď hlavně lepší ruce :) )
Díkec všem a panu Pražskému z AKCENT PRAHA a Gretschům ZDAR !
jakžto členka Gretschácké rodinky a poměrně komunikativní bubenice...... no prostě ráda jsem pomohla :)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“