Technicky problem s LAMPOU

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Strike13

Technicky problem s LAMPOU

Příspěvek od Strike13 »

Zdravím všechny.

Mám problém a to že když hraju na svoje kombo http://kytary.cz/randall-rg50tc/HN101327/

Tak po chvilce hraní se ozve z komba rána, pak hraju dál frekvence ran je větší, stalo se mi tak při posledních dvou hraní. Jsou to rány jak z děla takže pro jistotu to vypínám... laicky to popíšu takhle :

Hraju hraju, Bum, hraju hraju, bum, bum, hraju dal... :?

zní to jako nějakej zkrat nebo tak a ránu to udělá fakt celkem slušnou.

Nemáte někdo s timhle problémem zkušenosti ? A případné řešení ? Nebo je to zralé na reklamaci ?
Kombo mám 3 měsíce a kupoval jsem ho tady na kytary.cz

Děkuju za odpovědi
cervajsss

Re: Technicky problem s LAMPOU

Příspěvek od cervajsss »

Měl jsem podobný problém u Engla. Podle mě jsou 2 možnosti, buďto to je výstupním jackem, nebo je špatnej kontakt na lampě, takže nějaká patice nebude ok. Zrovna řeším ten samý problém a vypadá to, že tu patici hold budou muset vyměnit.
Strike13

Příspěvek od Strike13 »

Vystupnim Jackem ? No ja mam do komba 2 pripojeni HIGH a LOW ... a hraju na HIGH takze do zkusim pichnout do LOW a napisu za 30 min :)

Nebo myslis jeste ze by to mohlo byt kabelem?

Pripadne ta patice jak pises je to narocna oprava ?
Naposledy upravil(a) Strike13 dne 1.12.2009 12:45, celkem upraveno 2 x.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No pokud je v záruce tak nevidim důvod ho nechat opravovat, když za reklamaci nic neplatíš...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
cervajsss

Příspěvek od cervajsss »

rasomaso píše:No pokud je v záruce tak nevidim důvod ho nechat opravovat, když za reklamaci nic neplatíš...
Asi tak.
Strike13

Příspěvek od Strike13 »

jasny na to jsem se ptal zbytecne to jo, stejne bych to nechal reklamovat ..
Strike13

Příspěvek od Strike13 »

Jeste se tak koukam a jedna lampa 12AX7 (tedy ECC83 dle amerického značení) mi nesviti :D muze to byt tim ?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no tak pokud nesviti tak bude problem minimalne tam :D
Dzouzef

Příspěvek od Dzouzef »

No a má ta lampa stejnýho výrobce jako ty ostatní? Některý preampovky svítit nemusí a přesto jsou v pořádku. Ovšem zkusit ji vyměnit je to nejmenší a nejrychlejší co můžeš udělat.
Cort KX1Q BC (SD-SH6, EMH-HZ); Randall RD5CE; Boss DS1 Japan; futrál; kabely; stojany; trsátka; zámky; metronom ...
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Přinejhorším by se daly ty lampy v kombu prostě jen přeházet - jestli jsou všechny 12AX7EH (neboli výrobce EHX), tyk by měly svítit všechny stejně - po přeházení se zjistí, jestli je špatná jen lampa, nebo už něco jiného (nebude svítit i ta druhá). Jen je nejlepší je po předem poznačit a pak vrátit na původní místa - sice vybírané nejspíš nebudou, ale když si už na to místo "navykly" tak není důvod, proč je měnit (aspoň se nezmění zvuk komba) :D
Strike13

Příspěvek od Strike13 »

Dneska jsem hral na kombo vsecko v pohode... a pak najednou zacnu slyset v nem radio a zacne potom delat ty rany ... Uz x krat jsem slysel v kombu radio a nedelalo to ty rany... ale ted posledni dobou jo. Tema lampama myslim ze to nebude jak jsem se domnival (ta jak svitila malo tak to je invertor )

Je mozny ze je to tim ze si sousedi pod nama proste zapnou radio a me to dela tyhle rany ?

a jestli jo... tak proc az posledni mesic kdyz to radio jsem v kombu slysel uz nekdy v zari
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

Velice zajimavy. Už jsem slyšel o tom, že někdo na kombo "chytá" rádio, pro to se dá určitě najít rozumný řešení. Ale aby kombo dělalo takový rány, to jsem ještě neslyšel, kdyby to bylo kabelem, tak to nedělá jenom rány, ale ruzně tu bzučí brumí a nehraje vubec. to se mi už stalo xD
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ty rány mohou dělat jakékoli elektromagnetické výboje. Já mám třeba lampičku s halogenovou zářivkou postavenou na reproduktorech u PC a pokaždé, když ji zapnu, tak to v bednách lupne. Ve větším měřítku se to může stávat i u komba.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

muze to byt tim ze si sousedka zapne mixer.
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

A nemuže se to stát třeba tím, že se ti mezi části patice Elektronky dostal nějakej bordel? muže to přerušit kontakt a tim padem to muže dělat ty rány. :?:
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“