Epi LP

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Epi LP

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Ahoj, na elektriku hraju už rok a zvuk mého Adonise mi těžce nestačí - slintám po Epiphone LP a samozřejmě, fórum mám vesměs prolezlý, vim, že kvalita se liší kus od kusu, že Lp100 stojí za starou belu a tak podobně

mám pár tipů:

http://kytary.cz/epiphone-les-paul-cust ... /HN096640/
http://kytary.cz/epiphone-les-paul-stan ... /HN004956/
http://kytary.cz/epiphone-les-paul-stan ... /HN095480/
http://kytary.cz/epiphone-les-paul-stan ... /HN095511/

a rád bych tady u těchhle konkrétních kytar slyšel, jestli tam jsou nějaký větší rozdíly - jiný než barva mechanik třeba a do kterýho byste šli VY

názor 'přišetři si dvácu a jdi do nějkýho jetýho Gibson studia' už jenom proto, že nejsem hoden hrát na Gibsona už slyšet nechci :D

dík :wink:
Blackwell: Instrumental progressive rock
Jazzman
Rádce

Re: Epi LP

Příspěvek od Jazzman »

Před časem jsem hrál na EPI Gold Top a hrál tak dobře, že bych na něj dokonce i hrál. Vzhledem k tomu, že na vrchní desky používají dýhy a ne masivní desky, nemá cenu dávat navíc peníze za Standard nebo Custom, hledal bych mezi modely Studio s lepeným krkem a vybral model s co nejdelším a nejvyrovnanějším tónem po celém hmatníku. ( Což znamená objet obchody, na všechny si zahrát a najít tu pravou.) Pak bych měl pocit, že poměr ceny a kvality je odpovídající.
třeba: http://kytary.cz/epiphone-les-paul-studio/HN096924/

"Nejsem hoden hrát na Gibsona," je zajímavý názor. :D
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
termyx

Příspěvek od termyx »

prodávám kámošovo epi std+ v parádním stavu, pokud bys měl zájem, ozvi se

víc informací o kytaře v tržišti
to a to a za chvíli zas tohle
panedge

Příspěvek od panedge »

Co zkusit tohle od Epiphonu-má to snímače Gibson http://kytary.cz/epiphone-ltd-ed-1959-l ... /HN107689/

Jinak já to mám tak,že mě se ta kytara musí i líbit,což se o Studiu rozhodně říct nedá,takže za mě ten tip co sem dal nebo Custom
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Jazzman: Tak kdybys mě slyšel šmrdlat.. :)

termyx: Koukám na ten inzerát a hodně se mi to líbí .. ještě ti dám vědět :wink:
termyx

Příspěvek od termyx »

jasně, kdyžtak napiš SZ :)
to a to a za chvíli zas tohle
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Kvalita epiphonu nad 10 000 je u nekterych kusů famózní. Zvlášt´ u méně častých kytar. Těchto modelů bych se rozhodně nebál.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Učím, už jsem slyšel všechno a nevadí mi to :D Nejstrašnější zážitek byl stejně Kodym s Lucií, který předstíral že hraje, kroutil se před větrákem, aby mu vlály vlasy a Dvořák za ním hrál rozklady kytarových akordů ze sampleru. :roll:
Bhu z Crecelu píše:Jazzman: Tak kdybys mě slyšel šmrdlat.. :)

termyx: Koukám na ten inzerát a hodně se mi to líbí .. ještě ti dám vědět :wink:
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
loos

Příspěvek od loos »

60'Rock_N'_Roll píše:Kvalita epiphonu nad 10 000 je u nekterych kusů famózní. Zvlášt´ u méně častých kytar. Těchto modelů bych se rozhodně nebál.
přesně...i když já takhle drahým Epi LP moc nevěřím...ale mám Firebird, který byl taky poměrně drahý a jsem úplně hotovej z toho jak úžasně hraje (a věř že to nejsou snímače co mi dávají tenhle pocit)...Ale určitě bych moooc zkoušel :!:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Za mně určitě ta Customa. Je to naprosto luxusní kousek, taky po ní pokukuju. Každopádně bych obětoval čas a pár kaček za Vlak a šel byh se podívat do kytar.cz a pěkně si to odzkoušet kus po kusu. Každopádně bych šel do toho Customu. Za ty prachy... A pokud máš víc, tak se mrkni i na ty tribute modely. Nemuselo by to být marné. Každopádně si myslím, že epiphone je poloprofesionální nástroj a jestli používají dýhu na ty topy to už není taková hrůza. Nemá to tak průzračný zvuk ale je to masiv mahagon a má to pěkně hutný a tlustý lespaulovský tóny.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
panedge

Příspěvek od panedge »

dlabajíč píše:Za mně určitě ta Customa. Je to naprosto luxusní kousek, taky po ní pokukuju. Každopádně bych obětoval čas a pár kaček za Vlak a šel byh se podívat do kytar.cz a pěkně si to odzkoušet kus po kusu. Každopádně bych šel do toho Customu. Za ty prachy... A pokud máš víc, tak se mrkni i na ty tribute modely. Nemuselo by to být marné. Každopádně si myslím, že epiphone je poloprofesionální nástroj a jestli používají dýhu na ty topy to už není taková hrůza. Nemá to tak průzračný zvuk ale je to masiv mahagon a má to pěkně hutný a tlustý lespaulovský tóny.
Custom je dobrej,ale znovu opakuju,proč si skoro za ty prachy nekoupit výše mnou doporučený kousek když to má snímače Gibson-dyť to je jediný co by ti na tom customu mohlo pozdějš vadit :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

Doporučuji Epi-Standart+, už jen proto, že ji mám já :)

+ vyměnit snímače a kytara hraje jako lusk...

porovnával jsem s novou výrobou (2009 )Gibson Studio a zvukově jsou na tom zhruba stejně...
Ovšem dřevo asi bude někde jinde, že?
panedge

Příspěvek od panedge »

StoneG píše:Doporučuji Epi-Standart+, už jen proto, že ji mám já :)

+ vyměnit snímače a kytara hraje jako lusk...

porovnával jsem s novou výrobou (2009 )Gibson Studio a zvukově jsou na tom zhruba stejně...
Ovšem dřevo asi bude někde jinde, že?
Proč to neudělat jednoduše ,když to de složitě že jo :roll:
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

Proč to neudělat jednoduše ,když to de složitě že jo :roll:
Souhlasím, jen jsem uvedl svojí zkušenost a svůj názor..

Kdyby tehdá to bylo dostupné a hlavně pro leváky, šel bych do toho...
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

No já poslední dobou nespim z termyxovy kejtry co tu nabízí.. asi pudu do ní :D
panedge

Příspěvek od panedge »

Bhu z Crecelu píše:No já poslední dobou nespim z termyxovy kejtry co tu nabízí.. asi pudu do ní :D
Běž není co řešit
epifon

Příspěvek od epifon »

Epi nejsou špatné ani dobré ani horší ani lepší než ostatní značky,ale radši bych tuhle značku lovil po bazaru,než novou z prodejny ,tam budeš muset přehrát fúru kytar než najdeš opravdu dobrou a pozor dej na epiny se šroubovaným krkem od těch bych se držel rovnou dál./můj osobní názor je, že typ LP má mít krk lepenej/Já mám epi Custom celkem pátou v řadě, vždy jsem našel nějakou o chlup nebo i více lepší v přijatelné cenové relaci všechny z bazaru s prokazatelnou hystorií a teď už jsem dlouho /5 let/žádnou novou nezkoušel tak zlom vaz/hlavně né sobě/ :lol:
Epi Custom black,Epi SG,Epi el.akustika,Epi Blues Custom 30W
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Díky díky, no v pondělí si jedu pro termyxovo LP :wink: doufám, že bude hrát :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

epifon píše:pozor dej na epiny se šroubovaným krkem od těch bych se držel rovnou dál./můj osobní názor je, že typ LP má mít krk lepenej/
K cemu ty predsudky? Neni to jedno, jaky krk by to MELO mit? Treba to ani nebude znit jako LP, ostatne jako nektere metalovejsi kopie LP s tenkym krkem, nebo Raw Power, ale nevidim duvod proc se vyhybat necemu co neni presna kopie. Hudebni nastroje nastesti nepodlehaji zadnym zavaznym normam, tak proc trvat na striktni typizaci?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
panedge

Příspěvek od panedge »

woro90 píše:
epifon píše:pozor dej na epiny se šroubovaným krkem od těch bych se držel rovnou dál./můj osobní názor je, že typ LP má mít krk lepenej/
K cemu ty predsudky? Neni to jedno, jaky krk by to MELO mit? Treba to ani nebude znit jako LP, ostatne jako nektere metalovejsi kopie LP s tenkym krkem, nebo Raw Power, ale nevidim duvod proc se vyhybat necemu co neni presna kopie. Hudebni nastroje nastesti nepodlehaji zadnym zavaznym normam, tak proc trvat na striktni typizaci?
Protože LesPaul má mít lepenej krk
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“