Kytraru pro doprovod
Pravidla fóra
Kytraru pro doprovod
Ahoj
Chci si koupit první první el. kytaru, dost dlouho už hraju na dvanáctistrunou elektroakustiku a chci zkusit něco novýho. Zajímá mě doprovod a to především rytmická kytara. Chtěl jsem se tedy zeptat, jaký typ, z tří hlavních si mám, pro tento účel, koupit?
To znamená, žádné těžké vybrnkávání. Něco s čistým, zvonivým zvukem.
Co tedy? stato, tele nebo les paul? Nebo se dá použít i SG?
Já tomu opravdu nerozumím a nemám se s kým moc poradit.
Děkuji moc
Chci si koupit první první el. kytaru, dost dlouho už hraju na dvanáctistrunou elektroakustiku a chci zkusit něco novýho. Zajímá mě doprovod a to především rytmická kytara. Chtěl jsem se tedy zeptat, jaký typ, z tří hlavních si mám, pro tento účel, koupit?
To znamená, žádné těžké vybrnkávání. Něco s čistým, zvonivým zvukem.
Co tedy? stato, tele nebo les paul? Nebo se dá použít i SG?
Já tomu opravdu nerozumím a nemám se s kým moc poradit.
Děkuji moc
Schneider classic nylon (siroteček)
Ovation applause
Seagull 12str (táborákové provedení)
Squier strat + Ashton Tele
Solton 50 + DOD Tec4 (nová výbavička)
CASIO CTK 3000 (kafemlejnek na oslavy)
Heligonka Josef Hlaváček (úžasná když chcete zpívat celej večer v C, po dědovi)
Ovation applause
Re: Kytraru pro doprovod
Čistý zvonivý zvuk má Tele,velmi vhodný nástroj pro tyto účely.Může ho nahradit i stratocaster,chce to vyzkoušet.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Jo díky. Ještě jsem nenapsal kolik hodlám "investovat". Ne moc, tak do sedmi tisíc.
Ovation applause
Ovation applause
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tak malinký telátko, třeba od Squiera:
http://kytary.cz/squier-by-fender-stand ... /HN001060/
http://kytary.cz/squier-by-fender-stand ... /HN001060/
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Zase pokud by to mela byt tvoje jedina elektrika, mozna bych se priklanel spis ke stratu - je variabilnejsi. Zvoni pekne, i kdyz se z nej oproti telatku neda dostat ten prurazny plechovy az skoro rezonatoro-banjovity zvuk, ktery je tak ceneny v country a jizanskem rocku. Zato je trisnimacovy, tj. ma pet zakladnich zvuku oproti trem, ktere ma tele, a daji se z toho vyloudit i velmi mekke zvuky, zatimco tele ma vzdy trochu plechovy charakter.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Děkuju za odpovědi. Vlastně jsem tady na foru nenašel žádnej popis kytar co se týče vhodnosti ke stylům hraní. Hrozně rád bych, aby ta kytara nabídla (skrz nějakej multiefekt) zvuk, hodně podobnej akustice. Pak bych hrozně rád něco, co se bude podobat rytmický kytaře v BEE GEES (nejsem rocker)
jenže ti hrají na nějakýho vox marka nebo les paula a a to asi není kytara na začátky.
Ovation applause
Ovation applause
- Mightning
- last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
- Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
- Kontaktovat uživatele:
ja kdybych chtel brat doprovody, tak beru nejakyho explorera... treba toto
http://kytary.cz/epiphone-58-korina-explorer/HN071707/
ale jestli nehrajes rock tak to asi neni dobra volba
http://kytary.cz/epiphone-58-korina-explorer/HN071707/
ale jestli nehrajes rock tak to asi neni dobra volba
http://bandzone.cz/backslider
Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A
http://www.last.fm/user/Mightning
Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A
http://www.last.fm/user/Mightning
Kdyby si měl neomezený rozpočet,radil bych dvánictistrunnýho Rickenbakera,takhle je jasná volba telecaster.Dřevní zvuk akustiky ti taky můžou přiblížit lubové kytary
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Mightning No, to zas byl post. 
Centurion: Tím teletem nic nezkazíš, akustiku nejlíp "nasimuluješ" singlecoil snímačem. S temi BeeBees je to relativní, záleží z jakého období, na začátku měli i akustiky a v 70tých to zaz bylo skoro přeefektovaný spousta kvákadel, flangerů apod. - tam je skoro jedno, na jakou kytaru to budeš hrát.
Navíc časem zjistíš, že napodobování konkrétního zvuku, konkrétního kytaristy, konkrétního nástroje, konkrétního aparátu, konkrétního zvukaře, konkrétního osvětlovače, konkrétní šatnářky, je víceméně kontraproduktivní...
Centurion: Tím teletem nic nezkazíš, akustiku nejlíp "nasimuluješ" singlecoil snímačem. S temi BeeBees je to relativní, záleží z jakého období, na začátku měli i akustiky a v 70tých to zaz bylo skoro přeefektovaný spousta kvákadel, flangerů apod. - tam je skoro jedno, na jakou kytaru to budeš hrát.
Navíc časem zjistíš, že napodobování konkrétního zvuku, konkrétního kytaristy, konkrétního nástroje, konkrétního aparátu, konkrétního zvukaře, konkrétního osvětlovače, konkrétní šatnářky, je víceméně kontraproduktivní...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Akustiku ti výborně napodobí Boss AC-3
viz. http://www.youtube.com/watch?v=QVGgt3JQLcw
Jinak souhlasím s Stratem či Teletem.
Stratocaster je asi trošku univerzálnější zvlášť když by měl HB - Single - Single
viz. http://kytary.cz/squier-by-fender-vinta ... /HN096867/
Měj se
viz. http://www.youtube.com/watch?v=QVGgt3JQLcw
Jinak souhlasím s Stratem či Teletem.
Stratocaster je asi trošku univerzálnější zvlášť když by měl HB - Single - Single
viz. http://kytary.cz/squier-by-fender-vinta ... /HN096867/
Měj se
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
xaero
To je přesně ono. To je můj zvuk, tak si nejraději a docela obstojně "jen tak brnkám"
, no jo ale spíš bych koupil nějakej multiefekt, na začátek, než se "najdu". Na you tube jsem prolezl tolik videí že v tom mám větší chaos než na začátku.
. Hrozně jsem si zamiloval Jaguára ale nechci kupovat nic jednostrannýho, spíš njakej univerzál. Už se nemůžu dočkat až si něco koupím. Na akustiku hraju dvacet let a už fakt potřebuju změnu
Jak přijdu do krámu, poprvně šáhnu, podle vaší rady, na Telecastera
Je v Praze nějakej dobrej obchod kde si můžu vyzkoušet, posedět tak aby na mě prodavač nekoukal že už jsem tam dlouho? Doporučíte mi něco?
JInak předpokládám že výběr el. kytary se řídí podobnýma kritériema jako u akustiky, nemýlím se?
To je přesně ono. To je můj zvuk, tak si nejraději a docela obstojně "jen tak brnkám"
Jak přijdu do krámu, poprvně šáhnu, podle vaší rady, na Telecastera
Je v Praze nějakej dobrej obchod kde si můžu vyzkoušet, posedět tak aby na mě prodavač nekoukal že už jsem tam dlouho? Doporučíte mi něco?
JInak předpokládám že výběr el. kytary se řídí podobnýma kritériema jako u akustiky, nemýlím se?
Ovation applause
Ovation applause
Nevím nejsem z Prahy ale myslím že kytary.cz a music city jsou docela v pořádku
(v music city máš dokonce místnost na zkoušení aparátů kde si je můžeš vyhulit doopravdy naplno)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Atkins
Jde mi hlavně o ty sedmdesátý léta, mám je tedy zmapovaný někdy od 63 kdy to bylo takový australský country ale ke konci šedesátejch až do sedmdesátejch hráli hrozně známý kusy který máme v repertoáru.
Jde mi hlavně o ty sedmdesátý léta, mám je tedy zmapovaný někdy od 63 kdy to bylo takový australský country ale ke konci šedesátejch až do sedmdesátejch hráli hrozně známý kusy který máme v repertoáru.
Ovation applause
Ovation applause
A co zkusit pro začátek modelingovou kytaru? Např. Line 6 Variax 300 - a nemusíš řešit multiefekt. V bazaru se dá pořídit kolem 8.000,- mnohdy i míň...
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Ahoj,
Teď si mě dostal. Nemám ani páru co je to modelingová kytara? Asi ne něco s čím modelky běhají po molu. Kde to má snímače? Jak to funguje?
Teď si mě dostal. Nemám ani páru co je to modelingová kytara? Asi ne něco s čím modelky běhají po molu. Kde to má snímače? Jak to funguje?
Ovation applause
Ovation applause
zadej do vyhledávače ... No řeknu ti to, je to kytara, která má v kamenech kobylky piezosnímače, které vedou signál do mikropočítače, kde jsou přednastaveny různé druhy a typy kytar, jak elektrických tak akustických, a jejich dost věrných zvuků. Měl jsem ji a mohu říct, že pro live hraní velmi dobrá volba. (hraje teď na ni náš druhý kytarista) Navíc je tam např. banjo, sitár... Taky se dá vše upravovat v přiloženém prog. na PC - Měnit ladění, snímače, jejich poloha, tvar těla... Uložíš a ....jeden song hraješ akustickou kytaru ve standard ladění, přepneš (třeba i v tom samém songu( a valíš drop D na dobro a za jedno přepnutí můžeš sólovat na LP nebo strat...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Hezké, hezké ale ty simulace jsou stále velmi chabé, velmi dobře se to pozná z nahrávky.
Určitě lepší, než levný multiefekt. A ani Boss AC-3 se nevyrovná simulaci akustické kytary Variaxu! Akustická kytara je prostě akustická kytara, můžeš se zvuku přiblížit více či méně, ale nikdy to nebude 100% pro odborníky a "Hifisty" = opravdové sluchaře. Obyčejní posluchači málokdy poznají rozdíl. A mně jako muzikantovi se simulace Variaxu docela zamlouvají.
A ještě: při jednom vystoupení jsme byli nařčeni, že hrajem z playbacku! Že je tam bendžo a my takový nástroj nemáme! Čuměl, když jsem mu jej zahrál na Variax!
Apropós, recenzí/ukázek na Variaxy je na netu/youtube mraky...
A ještě: při jednom vystoupení jsme byli nařčeni, že hrajem z playbacku! Že je tam bendžo a my takový nástroj nemáme! Čuměl, když jsem mu jej zahrál na Variax!
Apropós, recenzí/ukázek na Variaxy je na netu/youtube mraky...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
- No právě.Apropós, recenzí/ukázek na Variaxy je na netu/youtube mraky...
Ale proti gustu...Variax mne jednoduše nepřesvědčil, např. Tebou zmiňované banjo, uznávám, že v řádně hlučné kapele mohu získat pocit, že to hraje banjo ale maximálně kytarové, tenora z toho nevytlučeš, o zvuku klasické nylonové kytary ani nemluvě. A to jsem prosím neposlouchal "ukázky" na trubce ale byl jsem si na to zahrát u dodavatele. Simulace (už ze své podstaty) zůstane ještě dlouho simulací.
Když si do Telete časem přidá pieza, udělá mu to stejnou službu a ještě mu zůstane normální kytara a to nejen designem.
Nevim, jestli tu padnul nějakej finanční limit. Jestli ne a chceš zůstat v revíru kvalitního akustickýho zvuku, s občasnym výletem do něčeho elektrickýho, tak na to bych si já koupil Taylor T5
Třeba tady jsou 2 T5 v akci hodně elektricky:
Nebo tady víc akusticky:
Na YT je toho o týhle kytaře spousta.
Třeba tady jsou 2 T5 v akci hodně elektricky:
Nebo tady víc akusticky:
Na YT je toho o týhle kytaře spousta.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE