aktivní repro

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
Prasecak

aktivní repro

Příspěvek od Prasecak »

Nazdar chci se poptat na nějakou aktivku do 6500,je jich docela dost v této cenové relaci ale nevím jakou značku,chtěl bych slyšet váš názor na různé značky nechci koupit nějakou blblost :(
Dá se zapojit do aktivky pasiv???chtěl bych do zkušebny 2 repráky ale kupovat 2 aktivy??nebo se to dá pořešit jinak?? díky za každou radu.
chtěl jsem si vybrat mezi těmito:
http://kytary.cz/behringer-b212a/HN085754/
nebo:
http://www.sramus.cz/zvukova-technika/r ... c-15a.html
Prasecak

Re: aktivní repro

Příspěvek od Prasecak »

tak jak??poradí někdo?? :(
jenda.zvukar

Příspěvek od jenda.zvukar »

nejsem v tom zrovna odborník ale ani jedna z beden kterou jsi napsal není nic extra spíš naopak ... asi to bude chtít něco našetřit ... jinak jsou aktivky do kterých lze zapojit pasivku ale taky jsou aktivky do kterých nic nepřidáš ... kdyby šla poosunout cenováhranice určitě ti tu někdo poradí
Prasecak

Příspěvek od Prasecak »

do zkušebny mi jedna z těch dvou stačí bohatě :D to se nebojím není třeba nic dražšího :D máme zkušebnu 4x4 metry . potřebuju vědět jestli do tady té bedny můžu zapojit pasiv ?? http://www.sramus.cz/zvukova-technika/r ... c-15a.html
takové odpovědi že mám šetřit nepotřebuju!!!myslím si že spousta kapel nemá ani toto a jsou spokojení
jinak ted mám 2bedny se zesákem 2x 100W a stačí to ale prostě chci něco skladnějšího a myslím si že tyto dva reproduktory budou mít lepší výkon :D
Prasecak

Příspěvek od Prasecak »

tak jak lidi???jak by jste to řešili?? :(
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

To máš těžký, když Ti někdo napíše, že to stojí za starou bačkoru, tak mu vynadáš.
A protože to, co jsi vybral, za starou bačkoru stojí, tak asi nikdo nechce dostat vynadáno...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Prasecak

Příspěvek od Prasecak »

no tak nemyslel jsem to tak :D
takže nemá cenu kupovat ani jeden ani druhý?? prostě mám 8 tisíc a potřebuju za to ošefovat něco na zpěv :)
a chci aktivní bednu.kdyby na ní šla připojit pasiv bylo by to pecka.ale víc nemůžu dát ale berte na vědomí bedny budou jen ve zkušebně a to fakt nestačí nějaký skytec o výkonu 300W ? :( :shock:
Makrij

Příspěvek od Makrij »

Podívej se na LANEY CXP 112 (115). Jsou to aktivní odposlechy s možností připojit pasivní bednu s minimální impedancí 8 ohm!. Cenově se vejdeš a jsou určitě lepší než nějaký Skyšrotik.
Prasecak

Příspěvek od Prasecak »

No líbí se mi ten Laney cpx 115 :D díky za radu
takže do něj stačí napíchnout nějaký 8 ohmový pasiv a hned bude mít větší výkon ve 4 ohmech??
nebo jak to vlastně je ?? :shock:
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Ale jasně, já to myslel taky jako nadsázku.
Já bych doporučil Thump TH-15A - to stojí asi těch 8 tisíc, hraje slušně a má zajištěný servis.
Makrij

Příspěvek od Makrij »

Na Mackie Thump TH-15A jsem taky myslel, ale měl požadavek připojení ještě pasivky. Pokud by ho nesvazoval rozpočet 8tis. tak doporučím "Selenium SPM 1202A", která má větší výkon a taky možnost připojení dalšího pasivu. Vzorky mají (měli) v Prodancu, jen cena je 10tis. a ňáký drobný.
Při připojování pasivní bedny k aktivní, může nastat problém, že každá bude hrát trochu jinak. Pokud nepoužiješ výrobcem doporučený typ, samozřejmě od něj. V tom případě je dobrý při nákupu mít tu svojí pasivní bednu ssebou a odzkoušet si to. V případě tý LANEY i propojovací kabel. Výstup z něj je na 6,3JACK a druhý konec uděláš podle svojí bedny. Jak to má být správně zapojený si najdeš tady: http://www.sommercable.com/2__produkte/ ... _kabel.htm
Prasecak

Příspěvek od Prasecak »

super už se koukám po těch doporučených aktivkách :)
jako chtěl jsem nějakou kterou propojím s pasivní bednou protože si myslím že jedna by asi nestačila na zpěv do zkušebny nebo snad jo?mikráky pojedou přes mixák a pak až do beden :) ty selenium jsem u nás v obchodech nenašel :( ale mají vysoký výkon :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pavel2 píše:Ale jasně, já to myslel taky jako nadsázku.
Já bych doporučil Thump TH-15A - to stojí asi těch 8 tisíc, hraje slušně a má zajištěný servis.
Velká nevýhoda je jeho dostupnost v ČR. Nedávno jsem se na ní tázal a bylo mi řečeno, že ani distributor neví, kdy ho bude schopný dovézt - skvělý přístup.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Ale kdeže - jejich distributor je už má na prodejně ...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Zajímavé, tak přes Vánoce zapracovali. Před nimi po nich nebylo ani vidu, ani slechu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Po krachu TAPCO, který původně Thump vyráběl, chvíli trvalo, než se jich Mackie ujal, trochu upravil, vyrobil a rozvez :-)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono Tapco krachlo, takže končí úplně? Wow, to jsem nevěděl, jsem si myslel, že pouze rebrandujou část produktů z nabídky...

PetrPeter 1975 - 2008
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

No jo, pikantní je, že jedním z akcionářů TAPCO je právě Mackie...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Právě to vím, dyť se o tom taky dost mluvilo jako o "Tapco (by Mackie)". Je to celé takové podivné... :?

PetrPeter 1975 - 2008
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

V byznysu to tak občas chodí - značka se vybuduje, prodá, potopí, počká se, poté se dobře prodá a životní cyklus jede od znova.

V tomto případě se asi objeví u jako "brand" u nějakého čínského výrobce...
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“