Fender 57 Champ/Deluxe

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender 57 Champ/Deluxe

Příspěvek od mmjuz »

M.K. píše:Diky za odpovedi no jeste uvidim ale je fakt ze tady vidim docela mezeru na trhu ono sice sou maly kombicka ale hraje to na prd..... Ta brzda me tedy spis jen odrazuje co sem o tom zatim cetl... no jinak skoda ze ta lampa nejde vyndat co sem koukal na ty ukazky na youtube tak ten zvuk se mi hodne libil na Pro Junioru ten Champ a Deluxe uplna nadhera ale D. je drahej jak... a Ch. asi nepujde moc postelovat. Jinak jak si psal obratit se na vyrobce co jsi tim myslel.....? ...

No, ona ani tak není díra na trhu, jako že opravdu ty nejslabší chrastítka většinou nehrají moc hezky a ty co hrají hezky, musí hrát nahlas. Protože vyrobit lampový aparát, kde budeš moct vyhulit koncový stupeň a přitom aby to hrálo na úrovni akustiky je přeci jen nezvyklý požadavek. Výrobců aparátů u nás v republice je spousta, můžeš zkusit některého oslovit, jestli Ti neudělá apec na míru. Tedy vintage jedočinné zapojení třeba s jednou pentodou v konci a at´ ještě sníží anodové napětí a otevře konec co nejvíce do áčka, případně zapojí na výstup repro s nižší citlivostí a větší impedancí. Ale nevim, nevim.
Pokud máš kvalitní nástroj, nepotřebuješ moc ovladacích prvků na takovémto kombu.
del

Příspěvek od del »

Co se týče kvalitních brzd, tak doporučuju si vyhledat Faustine Phantom nebo ARACOM Power Rox PRX150-Pro (popř. SPL Transducer nebo SPL Cabulator). Tyhle hračky jsou imho někde jinde než HOT Plate, ale je to už dost mastný a jen US (SPL jde snad sehnat i unás).

http://www.youtube.com/watch?v=h1-njhfBTG8
http://guitargear.org/2009/08/18/prx150-pro-review/
Naposledy upravil(a) del dne 24.11.2009 9:26, celkem upraveno 1 x.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Teď mě napadlo jedno odvážné řešení Tvého problému. Kup si na Aukru za pár stovek max. za 1000,- funkční lampové rádio Stradivari a hraj přes něj. Získáš krásný kus nábytku do ineriéru a zvuk budeš mít jako Muddy Waters v 50.letech. A přitom ne moc nahlas. Jestli bydlíš někde na brněnsku, klidně si to ke mně přijeď vyzkoušet.
M.K.

Příspěvek od M.K. »

ehm...... ta brzda stoji tolik co kombo :( No to radio... je to zajimavej napad na brnensku nebylim sem jihocech ale to uz mi prijde takovy hodne (ulitli)... ale traba to hraje pekne nevim... Me ted zas napadlo co pred to hodit equalizer treba boss ge7 a stahnout tu celkovou hlasitost...? Nebylo by to co se kvality zvuku tyce lepsi reseni nez brzda za 2000...? Pri nejhorsim proste nebuhu hrat na ,,vytaveny,, ale jen na cistej s tim ze vytavit si dopreju cas od casu... Pripadne co ho nechat potichu a hodit pred to krabku napr. Boss FDR-1 nebo Boss FBM-1 sice uz to sklouzava nekam uplne jinam ale nebylo by to na to domaci hrani lepsi reseni nez nez brzdy..? Myslim ze ten Pro Junior jde nastavit potichu a kdyz se ,,dokopne,, timto.....? A az bude moznost ,,hrat,, tak proste jen kytara-kabel-vytaveny kombo. Jetse by me zajimalo nikdo zatim nerekl nic na ty VZTUPY co sou u toho Champu ten 2 co je pro kytary s aktivnimi snimaci -6dB kdyz bych do toho pichl pasivni snimac nemohlo by to fungovat tak ze by mi to hralo slusne pri nissi hlasitosti....?
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Pokud těmi VZTUPY myslíš rozdílnou citlivost vstupů, tak tohle řešení je asi tak stejné, jako pohnout s knoflíkem hlasitosti.
Jinak najít vhodnou krabičku už jsem navrhoval, a je to dle mě nejlepší řešení.
M.K.

Příspěvek od M.K. »

jj presne to sem myslel ted jde asi o to ze dejme tomu unosna hranice na doma by byla treba na 2-3 u toho 5W Champu napr... a kdyz to soupnu do toho druheho tak jestli bych se dostal tak na 3-4 aby to bylo stejne nahlas nebo by mi to dovolilo treba 8 z tech 12 a tam uz by to mohlo hrat pekne.... No dival sem se na ty krabky a asi to vazne bude nejlepsi reseni...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

jen k těm rádiím: hrál jsem ted nejakej čas přes lampový rádio Tesla 433A "Carioca" (http://www.oldradio.cz/ts433.htm) měl jsem ho zadarmo, jediny co, tak jsem si udělal redukci z pětikoliku na jack, a takhle hralo samotny radio tak jak je http://nhmaniaci.wz.cz/stare_radio_nahravky.rar (nahravano nekvalitnim mikrofonem a na moje hrani nehledte :oops: )
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

del píše:Co se týče kvalitních brzd, tak doporučuju si vyhledat Faustine Phantom nebo ARACOM Power Rox PRX150-Pro (popř. SPL Transducer nebo SPL Cabulator). Tyhle hračky jsou imho někde jinde než HOT Plate, ale je to už dost mastný a jen US (SPL jde snad sehnat i unás).

http://www.youtube.com/watch?v=h1-njhfBTG8
http://guitargear.org/2009/08/18/prx150-pro-review/
Máš osobní porovnání nebo dle čeho soudíš? O THD jsem nenašel jediné křivé slovo a z vlastní zkušenosti můžu říct, že pracuje dost dobře, takže by mě zajímalo, v čem je ten Faustine nebo Aracom lepší...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Tak mi to nedalo a zkusil jsem poskládat vintage mrňouska, který by měl hutný dospělý zvuk a přitom nerušil sousedku u telenovely. Nebyl to takový problém. Stačilo vybrat vhodné komponenty, zapojení u těchto věcí je primitivní. Je to celolampa včetně usměrnění o 4W s ovladacími prvky Fatt, Tone a Volume. Má krásné plné basy i jiskřivé výšky. Na max. příjemně fenderovsky kreslí, ale okna se netřesou. Když to někdo budete chtít, klidně se domluvíme, do paneláku jako dělané.
Prcek.jpg
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

mmjuz píše:Tak mi to nedalo a zkusil jsem poskládat vintage mrňouska, který by měl hutný dospělý zvuk a přitom nerušil sousedku u telenovely. Nebyl to takový problém. Stačilo vybrat vhodné komponenty, zapojení u těchto věcí je primitivní. Je to celolampa včetně usměrnění o 4W s ovladacími prvky Fatt, Tone a Volume. Má krásné plné basy i jiskřivé výšky. Na max. příjemně fenderovsky kreslí, ale okna se netřesou. Když to někdo budete chtít, klidně se domluvíme, do paneláku jako dělané.
Prcek.jpg
je v nem taky ten previnuty oval co mas v harlequinovi?
cena??
popripade kdybys to nechtel prodavat tak bys moch pustit do sveta schema...
edit: jeste by me zajimala konfigurace lamp...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

mmjuz: pěknej výtvor, klasická fender dvoulampička? :)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Je v něm jiný ovál. Tenhle má AlNiCo magnet a je slabší s menší citlivostí. Těch velkých tu ještě pár také mám, ale to už by zase řvalo moc nahlas, tak jsem vsadil na jiný. Zvuk má také prima, dokonce se mi to zdá v basech ještě takové pevnější. Elky jsou 1 X ECC83 ( Siemens ), 1 X EL84 ( Sovtek ) a 1 X EZ 80 ( Tesla ). Schéma zkusím nějak čitelně překreslit z čmáranic, dělal jsem to skoro od oka, a pošlu to SZ. Klidně to prodám, řekněme za 4000,-, prakticky výrobní cena, ale tohle chce osobní odběr.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

mmjuz píše:řekněme za 4000,-, prakticky výrobní cena, ale tohle chce osobní odběr.
skoda do brna si pro to asi nezajedu... :(
neslo by to udelat ze bys to necim uvnitr vycpal a lampy zabalil mimo??
hodne by se mi neco takoveho na doma hodilo... (v zaloze mam vox pathfinder 15R ale lampu bych precejenom radsi...)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
sagi97

Příspěvek od sagi97 »

ano vlastnim deluxe a je velmi dobrý ale jestli bydlíš v paneláku a máš to jen na doma tak bych to nedělal ale nějak bys to taky přežil ale dělá to slušnej randál ale ten jeho clean je dokonalej takže doporučuju možná tak do kapely a do rodinýho baráku nebo někam kde není moc lidí
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

já teď valím doma přes 18w kombo od mmjuze bez master volume a dynamika i zvuk perfektní - ale dotknu se poťáku a už to řve moc :lol:
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“