Univerzální kombo do paneláku ...

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
xmarox

Re: Univerzální kombo do paneláku ...

Příspěvek od xmarox »

chtel jsem taky doporucit neco takoveho - neni potreba ani vytahovat penize a zkusit neco free - na webu je toho hromada, pocinaje free ampem od fretted synth (ktery jen tak mimochodem zni moc pekne). Waves nabizi na rok free GTR Solo - taky nezni spatne, staci se zaregistrovat. Peavey maj revalver mk3 (podle meho jedna z nejlepsich simulaci diky IR modelingu reprobeden a reverbu) - maji demoverzi, ktera sem tam soupne nejakej sum, na vyzkouseni urcite staci.
No já jsem většinu času maximálně spokojený s amplitube fender, tohle má v sobě víc dynamiky než kdejaké kombo :) a zvukově je to fakt paráda....když ale vymýšlím věci do kapel tak vržu přes ten metal, ta simulace sd1 dokáže před jakýmkoliv ampem z toho modulu fakt divy...takhle mě nebavil ani roland cube...
Uncle

Příspěvek od Uncle »

To nezní jako špatný nápad, ale já si prostě nedovedu představit žít bez komba??? Je fakt že jsem pro jakoukoliv inovaci .. ale co Jam session?? A jak to tak může znít přes klasické 2 bedny z věže? (které mám momentálně připojené k PC)
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Tak jedna věc je cvičení doma v paneláku a druhá věc je jamování....na jam si můžeš klidně koupit něco co doma neuživíš, můžeš pořídit klidně 50w lampu a neomezovat se tím že bys to doma nevytavil ani na 0,1...když to vezmu jen ze stránky domácího hraní tak mi software nabízí mnohokrát víc možností....ať už hraní do smyčky, nebo přímé nahrávání, páč většinou všechno okamžitě zapomenu atd atd.....jakože hraní doma máš vyřešené okamžitě, ještě dneska zagoogli a ozkoušej jak ti to sedne, pokud ti to na doma bude stačit, tak si přišetři a můžeš pořídit nějaké lepší kombo na živé hraní...
Uncle

Příspěvek od Uncle »

a mohli byste mi aspon doporučit něakou zvukovku se kterou už ten zvuk bude posluchatelný(pci)??? Někde jsem slyšel že je dost "plastický" ...
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Levné PCI zvukovky se moc nedělají. V úplně nejlevnějších zvukovkách jsou dvě zla - M-audio fasttrack USB, které má jen jeden kanál (takže kdybys pak přikoupil nějaký minimix (mikrofon od huby, mikrofon z kytary, backing z mp3, bicí z PC, přímej monitoring a to, co se děje z mixu ven o to už se postará zvukovka a spousta dalších věcí...), nebo chtěl něco nahrávat stereo, tak smolík), a pak lexicon alpha, která má nějakou špatnost, na kterou si teď ale nevzpomínám (kromě low-end mikrofonních preampů, ale fasttrack taky není ultrahyperturbo) :)
xmarox

Příspěvek od xmarox »

mám integrovanou zvukovku a nestěžuju si :D:D s asio tam je latence úplně minimální po chvíli ji ani nevnímám...a hraje mi to perfektně....
lunchie

Příspěvek od lunchie »

me prisel prave docela dynamickej ten revalver - moc se mi to libilo, hlavne teda IR modely reprobeden. Jinak je to teda spise pro milovniky peavey aparatu :), ale maj tam i klasiku jako je rectifier, jcm900, atd.

jinak co se tyce zvukovky, ja to prvne jel pres obycejnyho creative labs x-fi no a ted to jedu pres line6 toneport DI (usb), kterej jsem koupil za par stovek.
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Nemáte někdo zkušenosti s 5ti wattovou celolampu (http://kytary.cz/peavey-valve-king-royal-8/HN096116/) v paneláku?? Neurve to sousedům uši?
Teorge

Příspěvek od Teorge »

5W lampu, ale jinou, má např Bummer, a myslím, že na plno nejede.

Já mám doma 45W sníženou na 4,5 W a mám master volume na minimum aby to hrálo a volume na zkresleným nad polovinu raději nevytáčím :)
Naposledy upravil(a) Teorge dne 31.12.2009 0:21, celkem upraveno 1 x.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

lampa do paneláku je fakt blbost..navíc koupit si lampu s 8palcovým reprákem, kterou stejně nevytavíš je zbytečnost...projeď si zmiňované softwary....fakt to stojí za to...navíc třeba to peavey r8 když se vytaví tak je to spíš takový trochu fuzz....to si raději kup toneport a dobré sluchátka :) myslím, že tě to bude bavit o dost víc...
franta46

Příspěvek od franta46 »

Jaký je váš názor na RANDALL RX25RM http://kytary.cz/randall-rx25rm/HN099981/ na domácí cvičení?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Na plno jedu až ve zkušebně, ale slyším se fajn. :)
Kdyžtak Bugera má tuším v zásobě i nějakýho prcka s výstupem na sluchadla a přepínáním 0,1W - 1W - 5W. Má to jen 6" repro, ale je tam výstup na externí reprobox - TTK to kdesi na Youtube hnal do 4x12" Randalla a znělo to dobře.
EDIT: Je jen o polovinu dražší než ten Randall RX.
EDIT2: Ani to ne. Za tuhle cenu bych o ní fakt přemýšlel. I když to rozhodně není moc univerzální zařízení. http://www.musiccenter.cz/Bugera-V5/Lam ... e/:3:35003
Naposledy upravil(a) Bummer dne 31.12.2009 0:31, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Uncle

Příspěvek od Uncle »

xmarox píše:lampa do paneláku je fakt blbost..navíc koupit si lampu s 8palcovým reprákem, kterou stejně nevytavíš je zbytečnost...projeď si zmiňované softwary....fakt to stojí za to...navíc třeba to peavey r8 když se vytaví tak je to spíš takový trochu fuzz....to si raději kup toneport a dobré sluchátka :) myslím, že tě to bude bavit o dost víc...
Já už ten software parkrát zkoušel, ale s mojí zvukovkou to opravdu nemá smysl, navíc potřebuju předzesilovač ne? .. tím toneportem si měl namysli toto http://www.muzikmanie.cz/prodej/line6-t ... 1-new-5048 ? Já docela nerad hraju přes sluchátka, ale předpokládám že to jde pustit na bedny přes to USB ?
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Bummer: sakra jsi mě s tou bugerou předběhl :)

Ta by řešila to použiití v paneláku, ale nevím jak univerzálnost.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No mě to přes repro třeba jelo normálně, ale byl jsem u kámoše, který mě nějaké logitechy za skoro 10.000 a vůbec to nevyznělo. Nevím jestli, ale nebyla chyba v tom jak měl to repro nastavené.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No škoda že máš ten strop tak nízko, za 3000... no od kombíčka nečekej nějaký zázraky, se softwarem zkušenosti nemám, protože můj komp by to fakt asi nerozdejchal :D ale možná to bude lepší. Nemám teda přehled kolik ty programy stojej a co to obnáší za HW ale pokud se vejdeš do těch 3000 tak třeba ten guitar rig co jsem tu slyšel nějaký nahrávky od lidí tak to znělo výborně. Tohle ale neber jako nějakej klíčovej komentář, fakt s tim nemám zkušenosti, jen říkám že to dobře znělo.
Kdybys chtěl strop posunout trochu vejš tak si myslim že Tech21 Trademark 30 nebo 10 by to měl splnit. TM60 je už teda něco jinýho.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Uncle

Příspěvek od Uncle »

rasomaso píše:Kdybys chtěl strop posunout trochu vejš tak si myslim že Tech21 Trademark 30 nebo 10 by to měl splnit. TM60 je už teda něco jinýho.
To co je za srandu? at googlim jak googlim nemůžu to najít ..
lunchie

Příspěvek od lunchie »

behringer delal nejaky kopije toho trademarku, ja mam doma vintager gm110, v kramu to stoji neco pres litr, ma to 10" Jensen repro 30W a hraje to docela pekne - modeling Tweed, British a California (mam takovej pocit).
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

^^hehe tak tomu bych moc nevěřil, ale jak myslíš
Uncle píše:
rasomaso píše:Kdybys chtěl strop posunout trochu vejš tak si myslim že Tech21 Trademark 30 nebo 10 by to měl splnit. TM60 je už teda něco jinýho.
To co je za srandu? at googlim jak googlim nemůžu to najít ..
tak to si asi googlil špatně :)
http://www.google.cz/#hl=cs&source=hp&q ... 3700965982

teď už se tušim 10 nevyrábí, ale ta je fakt vyloženě na doma, repro 8 palců a jenom 10 W takže to by ti nějaký jamování... no záleží s kym s čim, s kapelou snad ani ta třicítka. Každopádně občas se ta desítka mihne na ebay, občas jsem v pokušení jí vzít. :)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryšpín »

Já se teda skromě přimlouvám za toho Line 6....
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“