kytara line6 variax700 acoustic
Pravidla fóra
kytara line6 variax700 acoustic
Ahoj lidi.
Má kytárka line6 variax700 acoustic je ňáká nemocná. Má problém, struna "D" je slabší co do síly tónu oproti ostatním. Dá se stím něco dělat?
Dík za projevy účasti, hlavně ne lítost, ale pořádné a odborné rady.
- Skořepný Šokátor
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: kytara line6 variax700 acoustic
Ale Variax je v podstatě "elektrika"...
Doporučil bych vyměnit strunu D za "tenčí" a když se to nezlepší, tak jedině servis, protože zapojení této kytary rozhodně není na domácí bastlení.
Doporučil bych vyměnit strunu D za "tenčí" a když se to nezlepší, tak jedině servis, protože zapojení této kytary rozhodně není na domácí bastlení.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Zkusím a napíšu, ale je divné, že se to projevilo až fčíl........
a opravdu je line6 variax acoustic spíše elektrika.... 
- Skořepný Šokátor
mám už rok kytaru Varix300, po nějáké době jsem přikoupil Workbench Line6 http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=973 a cca půl roku po pořízení kytary jsem si pořídil POD X3 Live (kde je paradoxne Workbench v ceně). Pomocí Workbench lze mimo jiné i nastavit hlasitost každé struny zvlášť. http://line6.com/variaxWorkbench/ Takže buď si ho pořídit anebo se spojit s někým kdo už ho má a u něj si to nech upravit.
Naposledy upravil(a) drobekivo dne 3.01.2010 19:05, celkem upraveno 1 x.
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
VHT Special6 Head + box 112eminence, Line6 POD 3XLive
Už na to pomalu začínám přicházet. Kontaktoval jsem Slávka Šámala a tem mne navedl blíž k systému snímání u této kytary. Protože jsem zvyšoval dohmat u kytary ( kvůli drnčení strun), je tady možnost, že právě to má vliv na snímání struny. Stává se totiž, že se občas chytne, zvlášť když se hraje ostřeji. Zkusím, uvidím a napíšu.
Po zjištění nevyrovnanosti hlasitosti tónu strun (u mne to bylo konkrétně o dost slabší géčko) jsem nejprve zkoušel vyrovnat hlasitosti různým nastavením dohmatu, ale to se mi moc neosvědčilo.
Například se mi vyrovnala hlasitost v základní poloze, ale ve vyšších polohách ne
anebo při jiném nastavení dohmatu zase naopak.
Opravdu nejúčiněji se osvědčilo až samotné zesílení géčka pomocí programu
Workbench Line6 uvnitř firmware samotné kytary...
Krom toho jsem i některé ostatní struny trochu trošinku zesílil,
a některé zas zeslabil - až to začalo znít co nejpřirozeněji.
Pak už jsem na to dalších 9měsíců (tj. doposud) nemusel sáhnout...
Například se mi vyrovnala hlasitost v základní poloze, ale ve vyšších polohách ne
anebo při jiném nastavení dohmatu zase naopak.
Opravdu nejúčiněji se osvědčilo až samotné zesílení géčka pomocí programu
Workbench Line6 uvnitř firmware samotné kytary...
Krom toho jsem i některé ostatní struny trochu trošinku zesílil,
a některé zas zeslabil - až to začalo znít co nejpřirozeněji.
Pak už jsem na to dalších 9měsíců (tj. doposud) nemusel sáhnout...
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,