Blackstar HT5

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Re: Blackstar HT5

Příspěvek od Vilcek »

Teorge píše:Tak už se doma aklimatizuje :-D
Conglatulation :wink:
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Vilcek píše:
Teorge píše:Tak už se doma aklimatizuje :-D
Conglatulation :wink:
Pripojuju se :) At hraje!
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Klouda

Příspěvek od Klouda »

Myslíte že je velký rozdíl ve verzi kombo nebo hlava (popr satck)... jestli ano zkuste mi to někdo přiblížit. Je 10" repro znatelne horsi jak 12"???
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Klouda

Příspěvek od Klouda »

Bummer píše:
uz rozumim :)
co by si mi doporucil za slusnej reprobox... nejspis 112
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

S tím na mě nechoď. Na to jsou tu jiní odborníci. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Kai

Příspěvek od Kai »

Klouda píše: uz rozumim :)
Pokud 112 na metal tak jedine kopii mesy thiele s v30tkou/evm/c90.

Pokud chces hrat stary rock/heavy tak do toho greenback nebo g12t75. Ale pocitej ze to bude vic vintage zvuk.

Ono do reproboxu se vyplati investovat... to je vec ktera (pokud je dobre udelana) ti zustane naporad. A rekl bych, podle obrazku kirka hammeta v avataru, ze hrajes podobnou hudbu - ja bych vzal nejaky 2x12 s V30. Pak dokoupis slusnou hlavu a budes spokojeny, precejen tenhle blackstar neni nejaky extra apec do konce zivota.
Naposledy upravil(a) Kai dne 20.12.2009 18:22, celkem upraveno 1 x.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

G12T-75 mám a běžně z toho tahám hodně brutální zvuk. :)

Kai

Příspěvek od Kai »

Bummer píše:G12T-75 mám a běžně z toho tahám hodně brutální zvuk. :)
Az vedle toho postavis vypolstrovany box s v30, nedej boze black labely teprve poznas co je brutalni zvuk. A dela ho box. Uvresteny rockovy g12t75 tak nevyniknou diky stredovymu pasmu, ktery v podstate nemaj. Ale na hudbu co napriklad hraju (rock, hardrock, starsi heavy metal) sou idealni...
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Klouda

Příspěvek od Klouda »

Kai píše:

Pokud chces hrat stary rock/heavy tak do toho greenback nebo g12t75. Ale pocitej ze to bude vic vintage zvuk.

Ono do reproboxu se vyplati investovat... to je vec ktera (pokud je dobre udelana) ti zustane naporad. A rekl bych, podle obrazku kirka hammeta v avataru, ze hrajes podobnou hudbu - ja bych vzal nejaky 2x12 s V30. Pak dokoupis slusnou hlavu a budes spokojeny, precejen tenhle blackstar neni nejaky extra apec do konce zivota.
kde se mám po tom porozhlídnout? bazar?
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Kai píše:g12t75 tak nevyniknou diky stredovymu pasmu, ktery v podstate nemaj.
tohle mi netvrd...
tohle repro je snad to nejstredovejsi co sem slysel :|
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Klouda

Příspěvek od Klouda »

Kai píše:

tak an musiccenteru maj origo. thiele za nakejch 14k, coz je dost na to, ze si chci koupit hlavu za necelejch deset :-)
levnejsi varianta by nebyla? kopii sem na netu nesehnal...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

kai pise o kopii, tu sezenes o dost levnejic
edit: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =0&region= pokud jsi troschu kutil..jen to obtahnes kozenkou a das tam repro a vstup na jack..pokud bys tam daval fungl novyy v30 (myslim ze nak za 2500) tak by te to celkem vyslo do 6k
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak jsem se rozhodl, že přecejen na rychlo pořídím nějaké ty samply a vystavím je tu, i když nahrávané mikrofonem ze sluchátek Genius za tři stovky. Takže účel nahrávek je spíš takový, aby bylo vidět, že to hraje a né jak to hraje (i když tentokrát se mi podařilo nastavit ten mikrák celkem slušně). Dále - nahrával jsem to doma, tj. zkresleně na hlasitosti 1/10 a čistě na 2/10 - při takových hlasitostech se lampy ještě solidně nudí a nejsou v tom moc cítit - ostatně je tam i slyšet, jak mlátím do strun a v poslední nahrávce taky cvaknutí footswitche.
Jinak je až na pár nahrávek vše kromě gainu na 12 hodinách.
Clean - rozepnuté humbuckery - pozice u krku, oba snímače, u kobylky
Clean - rozepnuté humbuckery - pozice u krku
Clean - humbucker - pozice u krku
Clean - humbucket - pozice u krku
Overdrive - gain na 9-10h - rozepnutý humbucker - pozice u krku
Overdrive - gain na 9-10h - rozepnutý humbucker - pozice u kobylky
Overdrive - gain na 9-10h - humbucker - pozice u kobylky
Overdrive - gain na 12h - humbucker - pozice u kobylky
Overdrive - gain na plno, volume < 1 - humbucker - pozice u kobylky
Overdrive - gain na plno - humbucker - pozice u kobylky 1
Overdrive - gain na plno - humbucker - pozice u kobylky 2
Clean a overdrive - gain na plno - humbucker - pozice u kobylky

Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

MrB14ck píše: tohle mi netvrd...
To si toho asi moc neslyšel :-)
Kai

Příspěvek od Kai »

Skiner píše:
MrB14ck píše: tohle mi netvrd...
To si toho asi moc neslyšel :-)
+1 Nechtel sem na ten post reagovat, byl by to jeho nazor vs. zkusenost (prej tvrzeni... ). Takze ja bych vzdycky "prohral" ;p
G12T75 hrajou vzdycky basy a vysky. Cim vetsi vybuzeni a kresleni repraku, tim min stredu hraje.

Prekvapive ja mam 1960tku, je to takovy kompromis a hlavne univerzal. Hraju na to v podstate vsechno, protoze to uhraje, kdyz sem mel mesu 2x12 v30 tak to bylo rozhodne jiny kafe (na metal), ale nektery veci (stary rockovy, Riot treba) to neuhralo a to nemluvim o clean/lehce nakraplym zvuku, to proste nezni.

g12t75 na hi-gain nebrat proste.
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak dneska jsem toho drobečka nechal omylem žhavit a následně jsem se na něj pokoušel hrát bez zapojené zátěže. Omylem jsem zapojil repro do vstupu pro FS.

Ovšem vydržel to. Vůbec nic se nestalo. Korejec se snažil. :)

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak i já za tebe budu rád, že to HT vydržel, nicméně bych to rozhodně úmyslně nepokoušel :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Johndie
last.fm: http://www.last.fm/user/Johndie
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johndierocks
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johndie »

Tak už ho mám taky doma :) Ještě jsem na něj nehrál, protože musím postavit reprobox, snad bude hrát do týdne. Jsem moc spokojený s poštovní službou, v úterý ho poslali z Cambridge a dnes dorazil.
Johndie
last.fm: http://www.last.fm/user/Johndie
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johndierocks
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johndie »

Deska jsem ho byl protáhnout do zkušebny. A říkám si, že jsem neprohloupil. Hlasitostí určitě stačí a to do toho bubeník docela řezal. Ten zvuk při vysoké hlasitosti se nedá s tím tichým domácím srovnat. I v Drop C byl zvuk parádní a nezahuhlával se. Doma na tom bohužel metal nenakroutím, tak jsem uvažoval že bych pořídil na domácí hraní nějaké levné zkreslovadlo, co třeba Pocket Metal Muff? Není to zbytečné? Těch 1100 za to klidně dám abych si zařádil i doma.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“