Trsátka Dunlop

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
biker_xx

Re: Trsátka Dunlop

Příspěvek od biker_xx »

Kinx píše:hm, tupy zvuk brainu a hlavne vyrazne skrtani o struny? to teda nevim jakym zpusobem hrajete kluci, je fakt ze brainy nemaji tak ostry zvuk jako treba ultex ale rozhodne nema takovy attack jako treba jiz zmineny ultex. vlastne hledam idealni trso doted, kamenne trso co jsem mel asi dva tydny mi bohuzel rozsekal bubenik jinak bych s nim asi hral porad, u brainu bych ocenil jeste vetsi tloustku (aby nesly vubec ohnout) jinak s nima jsem spokojeny. super jsou pro moje ucely jeste fialovy dunlopy klasickyho tvaru (=jako ten brain) 2mm, jejich problem je ale mala vydrz a to ze nemaji zdrsneni jako ten brain. vsechny ostatni jsou bud moc mekky, nebo maji blby zvuk ci profil :)
Zkus Stubby 2mm, ať už velký nebo malý.
Obrázek
Ty neohneš, maj akorát profil, ani moc ostrej, ani moc tupej. Já jsem si dokonce jedno malý vytunil, že v něm mám takovou velkou trojúhelníkovou díru, se kterou mi krásně sedí na ukazováčku, nikam se netočí, ani neposouvá a pořád cejtim, v jaký je pozici.. :-) Ale hlavně se mi líbí, jakej maj zvuk
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak ono to asi bude fakto individualni technice protoze s tema 1.6 brainama hraju uz docela dlouho a tyhle zvukovy vlastnosti bych mu fakt neprisuzoval :)
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Kinx píše:tak ono to asi bude fakto individualni technice protoze s tema 1.6 brainama hraju uz docela dlouho a tyhle zvukovy vlastnosti bych mu fakt neprisuzoval :)
jj, to asi jo. Je pravda, že trsátko se dá vůči strunám držet na x způsobů. A taky si asi každej zesik s attackem poradí jinak. Ale je pravda, že třeba na čistej zvuk mi přijde hraní s nim hodně utlumený. Ale zrovna co se trsátek týče, máme naštěstí hafo na výběr..
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Wohma píše:Ja ted hraju na Dunlop M3 (tvar Jazz, material Tortex... u nas se da sehnat jen tvrdsi H3) a problem s prokluzem jsem vyresil jednoduse: vzal hrebik a cely trsatko z ruznych uhlu poradne doskrabal. Nevypada to sice moc hezky, ale drzi se to podobne dobre jako treba trsatka George Dennis, ktery jsou v tomhle ohledu podle me dost vymakany.
A kde je nakupuješ? Jinak jsem to zkusil taky s tím hřebíkem a paráda, díky za tip :wink:
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Beru to z eBaye, vyjde to kupodivu cenove podobne (mozna i lepe) jak u nas. viz napr.
http://cgi.ebay.com/10-Dunlop-Tortex-JA ... 5ad4cd363b

Mimochodem, lehce OT - kdo experimentuje s trsatkama, mam navic tahle trsatka:
http://accessories.musiciansfriend.com/ ... sku=110780
12 zelenych a 12 modrych (lisi se tloustkou, melo by to byt kolem 1mm). Mne bohuzel moc nesedi, protoze drzim trsatko jako Steve Morse (spetkou), takze mi ten vyrez je celkem k nicemu. Prodam nebo vymenim za konektory Neutrik Jack :))
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Wohma píše:Beru to z eBaye, vyjde to kupodivu cenove podobne (mozna i lepe) jak u nas. viz napr.
Jj toho jsem si taky všiml 10x 1 mm Ultex tě vyjde na 110 Kč což je paráda, jen k tomu OT to jsi kupoval z toho shopu? To ti poslaly do Čr? A ty Jazz se od normálních Tortexů liší jen výřezem?

woro90

Příspěvek od woro90 »

Trsátka s hvězdičkou dělá kdekdo, já jsem jich pár koupil v kamenném obchodě v Litoměřicích, ale hodí se tak možná na strumming, ten výřez je moc daleko od špičky. Tortex Jazz M3 jsem sehnal zcela náhodou myslím na jungmaňáku, každopádně to trsátko mám z obchodu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

V Brne jsem ho vubec nikde nevidel, u vas v Praglu mozna nekde je :)
Somnus Aeternus
woro90

Příspěvek od woro90 »

Wohma píše:V Brne jsem ho vubec nikde nevidel, u vas v Praglu mozna nekde je :)
Brrr! :mrgreen:
Na spoustu trsátek jsem narazil náhodou, počítám že tady nikdo nikdy neviděl černá trojúhelníková trsátka Gibson, v Litoměřicích jsem je kdysi koupil úplně náhodně, a to bylo naposledy co jsem je někde viděl. Neviděl jste je někdo? Kloužou a nevydrží dlouho, ale mají perfektní zvuk. Jinak abych nebyl OT, zajímavá trsátka od Dunlopu jsou ta různě potištěná, např. Tiki, nevím ani na čem je to tištěné, ale není to špatný materiál - sice se rychle ohraje, ale zvuk má výborný a dobře se drží.

Teorge: S krokodýlem se tomu nadává nečekaně Gator Grip, a je to dost o kusu, protože ten povrch není nikdy stejný. Někdy je jemný, jindy zase docela hrubý, občas se nepovede a je skoro hladký, a v tom pár vrypů. I když to zní absurdně, i u trsátka je občas potřeba si vybírat dobrý kus :D

Je zajímavé že tu ještě nikdo nezmínil Gels, to jsou to průhledná hladká trsátka, mám dojem že z Lexanu, stejně jako Stubby. Kupodivu drží v ruce docela dobře, moc se neopotřebují a hlavně vypadají dobře 8) Doporučuji si jich pár koupit, hoí se jako záložní, která se snadno hledají, mají dost výrazné barvy.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

woro90 píše:[
Brrr! :mrgreen:
Na spoustu trsátek jsem narazil náhodou, počítám že tady nikdo nikdy neviděl černá trojúhelníková trsátka Gibson, v Litoměřicích jsem je kdysi koupil úplně náhodně, a to bylo naposledy co jsem je někde viděl. Neviděl jste je někdo?
Viděl! Ale jen v ruce kamaráda, kterej je ale pořídil někde v Praze... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Gahhan

Příspěvek od Gahhan »

Teď zrovna experimentuju s Tortexama 1mm, předtím sem zkoušel různé nylony, ale nelíbí se mě to výrazné škrtnutí (hraju bokem), navíc mě připadá, že tortexy mají takový víc "nabasovanější" zvuk a krásně kloužou, ale štve mě ten kulatý roh, ted sem to zrovna sestříhal nůžkama ale furt je to také nijaké, tož sem přemýšlel o Tortex Triangle, bohužel nejsou moc k sehnání...
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Ano taky se mi u tortexů hned obrousí špička a to pak je úplně o něčem jinčím

Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Můj učitel používá stubby (ja je nenávidim) ... ale každý trsátko obrušuje pilníčkem na nehty, takže memě nebo segře ukradněte pilníček, nač se s tim pitvat s nůžkama, hodlám otestovat nějaký variace na Jazz III - mám doma normální klasický, ale chtěl bych zkusit ještě ty jinačí typy, jinak Jazz III vydrží dýl než tortex
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já si tortex jazz h3 taky piluju do větší špičky - stačí kus šmirglu a jedem... 8)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Nero píše:Já si tortex jazz h3 taky piluju do větší špičky - stačí kus šmirglu a jedem... 8)
H3 jsem měl asi 9, ale zdálo se mi, že se obrušujou o struny rychlejc než normální Jazz III, tak sem je poházel po koncertech :) ... ale plánuju teda zkusit jiný variace Jazz III, docela by mě zajímalo jak to má udělaný Petrucci, prej má svoje Dunlop JP Jazz III myslim, že sem to někde slyšel
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Podle mě je to klasická Jazz III jen s vyraženýma iniciálama JP. Vypadá úplně stejně.

PetrPeter 1975 - 2008
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Nero píše:Podle mě je to klasická Jazz III jen s vyraženýma iniciálama JP. Vypadá úplně stejně.
A má jinej povrch, podle mě H3 víc drží v ruce, jako každej Tortex

EDIT: Je sorry, já myslel že mluvíš o Tortex Jazz H3 :D
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Wohma píše:Beru to z eBaye, vyjde to kupodivu cenove podobne (mozna i lepe) jak u nas. viz napr.
Tak to mi neprijde vyhodne :) U nas je maj za 9kc/kus - 90kc za 10kc :)

Ja mam nejradsi Dunplop se zelvou (asi to jsou ty tortex, nevim :() a jsou fialovy (nevite tloustku??) - ale asi to bude neco od 1mm do 1.2mm ... kamos mi dneksa prines ultex 0.73 a musim rict, ze ty mi nevyhovujou - 1. moc tenky a za 2. velky :)
Pls poradte mi tu tloustku ? :D:)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kde u vas?
Jinak tady stoji jeden necelych 11Kc, kdyz jich koupis 20, tak uz jen 8 Kc.
Somnus Aeternus
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Wohma píše:Kde u vas?
Jinak tady stoji jeden necelych 11Kc, kdyz jich koupis 20, tak uz jen 8 Kc.
Sry, u nas - v ceskych budejovicich :) a 20 sem jich jeste nekupoval :D ae mozna by mi taky slevili :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“