rozdíl mezi FR licensed a FR original
Pravidla fóra
rozdíl mezi FR licensed a FR original
Čau, mám takový stupidní dotaz
: jaký je rezdíl mezi FR original a FR licensed? Vím že ta licensed verze je zjednodušená ale v čem? A jaké jsou další rozdíly mezi licensed a original?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozdíl mezi FR licensed a FR original
licensed asi nebude z uplne stejnych materialu
taky mě to napadlo, někdo sem videl fr na starsi levnejsi kejtře a bylo pekne doj*bane od použivani, ta slitina byla asi nějaká měkká či co...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no..jako myslim ze konstrukcne to nebude ochuzene o nic, ono se to snad ani o moc ochudit neda, jenom jsou pouzite levnejsi materialy..asi..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Stejná konstrukce, odlišné materiály = možní nižší životnost a spolehlivost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
já když sem chtěl kytaru novou tak sem chtěl floyda. 2 kytaráři (spousta názorů co sem si přečetl) mi řekli že nic než originál prakticky nemá smysl, protože je dost problém s laděním, nakonec rozdíl v ceně to může potvrdit (ale taky nemusí
)
vycházim z toho co sem slyšel a četl, neměl sem možnost to v ruce vyzkoušet ale prej dost velký číslo lidí si koupí první kytaru s licensed floydem a nakonec to nechávaj zablokovat
vycházim z toho co sem slyšel a četl, neměl sem možnost to v ruce vyzkoušet ale prej dost velký číslo lidí si koupí první kytaru s licensed floydem a nakonec to nechávaj zablokovat
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
- tallicaman
no tohle by me zajimalo treba u jacksona, protoze ten, pokud vim, dava svoje floydy na kytary do 30k...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tak asi taky bude trosku rozdil mezi licensed floydem v levne kytare a potom firemnim v nakem drazsim kouskutallicaman píše:no tohle by me zajimalo treba u jacksona, protoze ten, pokud vim, dava svoje floydy na kytary do 30k...
Jackson používa buď svoje JT-580, ktoré mám aj ja na DK2 Pro, alebo Floyd Rose originál. Aj keď JT-čko som videl na niekt. Soloist modeloch, napr. SL-3, no aj na nich je väčšinou original.To tremolo je úplne v pohode, bez rozlaďovania, no vždy sa po čase troška vikle páka, je tam použitá prevlečná matica.tallicaman píše:no tohle by me zajimalo treba u jacksona, protoze ten, pokud vim, dava svoje floydy na kytary do 30k...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
No, nas druhy kytarista mel JT580 a rozladovalo se to, sice ne nejak vyrazne, ale musel obcas doladit. Jina s tou matici mas pravdu. Navic je tam bohuzel trochu vule...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
-
Teorge
No já mám licenced od ESP a u páky je trochu vůle (je tam naopak nasazený takový kousek umělé hmoty a nechce se mi kvůli toho riskovat, že ji při přehazovaní zlomím), jinak z rozlazovaním problém nemám.
EDIT: spíš je sranda se to naučit seřídit na jiné struny, pokud jsi to ještě nedělal
EDIT: spíš je sranda se to naučit seřídit na jiné struny, pokud jsi to ještě nedělal
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Mám schallera, a nože i po letech, kdy do toho mlátil necross jsou parádní. Spíš mě se*e vykvajdaný závit v místě pro šroubek určený pro upevnění kamene (povoluje se při ladění oktáv) - musím ho mít v té zadní díře a samo to naladěné není... a prý nejsem první, kdo má schallera a tenhle problém.
Licensed znamená jen to, že to vyrábí někdo jiný. Jak to vyrábí, to se pochopitelně liší. To, že si spousta lidí nechává licensed FR zašpalkovat, nemá nic společného s kvalitou, jde prostě o to, že si to koupí jako první kytaru, kde je nějaká levná licenční kopie FR, kde nedělá takový rozdíl v ceně, poněvadž na dražší kytaru nemají, a neví co s tím. A místo toho, aby se obtěžovali si o tom něco přečíst a seřídili si to, radši to nechají zablokovat. Pokud si člověk koupí kytaru s FR třeba jako svou třetí, už ví, že floyda chce, a co od toho má čekat. A už má našetřeno na originál. Přitom leckterá licenční kopie může být lepší. Jde o to, kdo ji vyrobil. Originály se nešpalkují, protože stojí tolik, že si každý dobře rozmyslí, jestli floyda potřebuje, a pokud si to neumí seřídit, těch pár peněz za seřízení u kytaráře už je v porovnání s cenou nástroje pakatel.Wraith píše:já když sem chtěl kytaru novou tak sem chtěl floyda. 2 kytaráři (spousta názorů co sem si přečetl) mi řekli že nic než originál prakticky nemá smysl, protože je dost problém s laděním, nakonec rozdíl v ceně to může potvrdit (ale taky nemusí)
FR licensed je velmi široký pojem, znamená to prostě "FR co vyrábí někdo jiný podle původního patentu". U Ibanezu to očurali hezky, prostě FR upravili a říkají tomu Edge. A vylepšili to natolik, že hodně jejich tremol chodí lépe a je pohodlnější než FR. A třeba takové ZR je něco úžasného. Chodí bez vůlí, bez tření a z kytary moc nevyčnívá, navíc má ten mechanismus co posiluje návrat do středové polohy a centruje i když praskne struna. Pokud jde o to, vybrat si mezi FR original a FR licensed, volil bych třetí možnost - nějakou vylepšenou verzi od japonských hlav.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, to ZR je ultramegamasakr. Muzu s tim delat uplne cokoliv a ladeni se nehne a nehne. Pokud bych mel nekdy jit do kytary s tremolem, tak nejspise zase se ZR. Jenze tady jsou pak jen dve moznosti. Bud koupit Ibanez nebo si nechat postavit kytaru a dat si tam to ZR. U FR je zase vyhoda do jiste miry, ze ladeni drzi taky hezky a pouziva ho vice vyrobcu kytar, takze i vetsi vyber.
Nevíte, jak v tomhle srovnání obstojí Kahler? Na jejich stránkách toho o detailech konstrukce moc není, slyšel jsem na to zatím jen samou chválu, že i interakce s kytarou je výborná a do kytary nemusí bejt taková díra, ladění prej drží perfektně, ale jak to funguje zatím moc nevím.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ja zase videl na YT srovnani Kahler a FR a tam to vyhralo FR prave kvuli ladeni a systemu pohybovani strun.
-
Teorge
Na Kahleru se mi líbí, že dělá verzi, která má sama o sobě možnost tremolo zablokovat.
Zkus se mrknout na sem http://www.youtube.com/user/dmometalgui ... Z7154usxQM, je tam vícedílné porovnávání Kahlera s FR.
Zkus se mrknout na sem http://www.youtube.com/user/dmometalgui ... Z7154usxQM, je tam vícedílné porovnávání Kahlera s FR.
Jo, to bylo docela vyčerpávající, díky za tip.Fade píše:Ja zase videl na YT srovnani Kahler a FR a tam to vyhralo FR prave kvuli ladeni a systemu pohybovani strun.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Kdybys to nenapsal přede mnou, napsal bych přesně to samé teď... Ať se jde FR zahrabat, ZR je minimálně o dvě úrovně dál.woro90 píše:
FR licensed je velmi široký pojem, znamená to prostě "FR co vyrábí někdo jiný podle původního patentu". U Ibanezu to očurali hezky, prostě FR upravili a říkají tomu Edge. A vylepšili to natolik, že hodně jejich tremol chodí lépe a je pohodlnější než FR. A třeba takové ZR je něco úžasného. Chodí bez vůlí, bez tření a z kytary moc nevyčnívá, navíc má ten mechanismus co posiluje návrat do středové polohy a centruje i když praskne struna. Pokud jde o to, vybrat si mezi FR original a FR licensed, volil bych třetí možnost - nějakou vylepšenou verzi od japonských hlav.
Měl jsem možnost si pohrát s tím nejznámějším modelem od Kahlera, ted se mi bohužel vykouřil z hlavy název modelu a jsem línej to dohledávat. Nicméně se mi to líbilo víc než FR, k čemuž přispěly i velmi pozitivní recenze téměř všude možně. A když mi i majitel oné kytary potvrdil, že je s tím systémem výrazně spokojenější, než s FR original, co měl dřív, tak jsem si řekl, že se tomu bude moc dát věřit. Údajně by ty Kahlery měly lépe přenášet vibrace do těla, lépe držet ladění a být ohleduplnější ke strunám. To mi ten známý potvrdil s asi 3 letými zkušenostmi hraní na toho Kahlera.biker_xx píše:Nevíte, jak v tomhle srovnání obstojí Kahler? Na jejich stránkách toho o detailech konstrukce moc není, slyšel jsem na to zatím jen samou chválu, že i interakce s kytarou je výborná a do kytary nemusí bejt taková díra, ladění prej drží perfektně, ale jak to funguje zatím moc nevím.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No, trochu jsem mezitím ještě bádal a Kahler při lomcování pákou problémy s laděním nemá. Ale neudrží ladění po bendech, dokud potom nezahejbeš pákou down. Jde o to, že za ložiskem se struna ještě opírá o další část celýho mechanismu, kde u ní dochází ke tření. Ty videa byly zdlouhavý, ale bylo to tam docela dobře popsaný. Ještě zkusím zjistit další info kolem toho..Nero píše: Měl jsem možnost si pohrát s tím nejznámějším modelem od Kahlera, ted se mi bohužel vykouřil z hlavy název modelu a jsem línej to dohledávat. Nicméně se mi to líbilo víc než FR, k čemuž přispěly i velmi pozitivní recenze téměř všude možně. A když mi i majitel oné kytary potvrdil, že je s tím systémem výrazně spokojenější, než s FR original, co měl dřív, tak jsem si řekl, že se tomu bude moc dát věřit. Údajně by ty Kahlery měly lépe přenášet vibrace do těla, lépe držet ladění a být ohleduplnější ke strunám. To mi ten známý potvrdil s asi 3 letými zkušenostmi hraní na toho Kahlera.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE