Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Sakra, vždyť máš doma rozdělaného Rubyho, pak tu Hocke hlavu a chceš se pouštět do dalšího? Pokud tu hlavu bezprostředně nepotřebuješ, tak ji dej do skříně a dodělej toho Rubyho. Ono bude lepší, když začneš od snažších konstrukcí. 5W jednočinných konstrukcí už tu byla spousta. Nepřemýšlej kolik má mít jaké trafo závitů a pořiď si prostě hotové, nejlépe nové k tomu určené. Ty univerzály od Hammond nejsou vůbec drahé: http://www.tube-town.net/ttstore/index. ... nd-SE.html a dají se koupit u nás a dokonce ještě levněji v SOS electronic. Už jsem to tu psal xkrát. Síťák si můžeš také objednat u nich. Prvně si nastuduj co vlastně budeš potřebovat, než to objednáš, tak to sem napiš, někdo z nás Ti to odsouhlasí, či vysvětlí, že je to nesmysl a proč a až budeš mít nějakou konstrukci, tak já Ti klidně nějaké starší elektronky a třeba i repro pošlu zadarmo. Ale prvně se s něčím vytas.
ruby není pro mě.ta hlava je rozebraná a z větší části použitá na jiné projekty,tak mi zbyly lampy(2xEl34a3xECC83) s paticema,trafa....na tu P1 mi chybí pár součástek (což se zítra vyřeší) tak už jen ty trafa a rád bych použil ty,co mám......
no na p1 potrebujes power trafo, co ma na sekundaru 180-190V central tap (sakra cesky nevim, ale mel bys tam mit neco jako 180-0-180 - to znamena 3 draty na sekundaru), no a aby to davalo aspon 60mA, + 6.3V a tam budes potrebovat cca 1.5A (300mA na 12ax7 a myslim 800 pro el84), idealni je ten hammond 269ex co maj primo ve schematu, je pekne malej a ma rezervy i na krmeni toho p1. No a jako vystupni trafo vice mene jakekoli, co ma na primaru impedanci 5k (ona ta el84 potrebuje teda 5.2k nebo tak nejak podle datasheetu) na 8/4ohmy, podle toho jaky mas reprak a vykon aspon 5W (ale to je opravdu minimum , to spise 10W), hlavne musi bejt SE - lisi se od push-pull trafa konstrukcne!
EDIT: jak pise mmjuz, hod sem co chces koupit a urcite se tu nekdo najde, kdo ti rekne, jestli jo nebo ne...
EDIT2: tak treba tenhle hammond:
http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... 369EX.html
nebo za polovic tohle:
http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... reamp.html
ale tam budes muset hodit mozna trosku posefovat prvni dropping rezistor ve zdroji, protoze tohle trafo dava 200V misto 190V, ale to neni az zase tak velky problem spocitat novou hodnotu ....
EDIT: jak pise mmjuz, hod sem co chces koupit a urcite se tu nekdo najde, kdo ti rekne, jestli jo nebo ne...
EDIT2: tak treba tenhle hammond:
http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... 369EX.html
nebo za polovic tohle:
http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... reamp.html
ale tam budes muset hodit mozna trosku posefovat prvni dropping rezistor ve zdroji, protoze tohle trafo dava 200V misto 190V, ale to neni az zase tak velky problem spocitat novou hodnotu ....
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Víš co, jestli nechceš investovat do nákupu komponentů na nějaký ten SE o 5W, tak já Ti nakreslím nějaké schema jednoduchého a nezáludného zesíku v PP zapojení z toho co máš. Jen mi napiš parametry síťáku, abych věděl při návrhu zdroje. Na ten Tvůj black metal to asi bude chtít krabičku, ale pouštět se hned do něčeho složitého by opravdu nemělo smysl. Však si potom ještě můžeš udělat zvlášť další lampový preamp na zkreslení, to Ti něco jistě Lunchie poradí.jaraban píše:ruby není pro mě.ta hlava je rozebraná a z větší části použitá na jiné projekty,tak mi zbyly lampy(2xEl34a3xECC83) s paticema,trafa....na tu P1 mi chybí pár součástek (což se zítra vyřeší) tak už jen ty trafa a rád bych použil ty,co mám......
no,já se nechci hnedka pouštět do něčeho složitýho...(do budoucna chci zkusit jcm 800)....krabičku mám a počítám s ní......jinak mám díly na P1-extereme,jen musím vyřešit ty trafa...jedno mi dává 180;6,3V a to druhý musím proměřit.......
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
No tam je zrovna použitý ten univerzál od Hammond, který jsem Ti výše doporučoval. Pokud máš síťák jen s jednoduchým vinutím pro Ua se 180V, tak to je docela málo na EL34, plně ji nevyužiješ. Ale zase ji budeš moct dát pořádně pokouřit proudem a posunout pracovní bod hodně do áčka. Do zdroje budeš muset dát klasický můstek.
tak kdybych měl peníze,tak si koupím toho hammonda,ale mám jen 600kč.....ještě přeměřím to druhý trafo,nevím co to dává.....
Jaraban> jestli mas 180V trafo, tak se pust do p1, ono i tech 5W je docela hlasitych. A kdyz kouknes na ax84, maj tam i nejake rozsireni, ze tam muzes zapojit i oktalovy lampy - 6v6, 6l6, el34 ... Ja osobne jedu hi octane a misto el84 tam mam 6v6 - nejak me ta el84 prijde takova moc zvukove agresivni.
to lunchie:já budu stavět p1ex,pozděli bych chtěl tu high octane a nebo jcm800...uvidím.....
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem to konečně dokončil... nakonec jsem ten box trochu uchvátal, tak jsou tam nějaký chybky, ale to už je teď jedno, hrát to hraje výborně, časem možná vzadu v boxu vyříznu okýnko, má to na mě až moc basů... ale zvuk vybornej, a pro každýho kdo něco takovýho bude stavět: pozor, doma to vohulit nezkoušejte
a vysledny foto
http://www.nhmaniaci.wz.cz/tube_amp_and_2x12.jpg
PS: ještě chybí nápisy St.Anley, nevíte někdo o někom kdo by to dokázal nějak udělat z plechu, hliníku nebo tak?
a vysledny foto
http://www.nhmaniaci.wz.cz/tube_amp_and_2x12.jpg
PS: ještě chybí nápisy St.Anley, nevíte někdo o někom kdo by to dokázal nějak udělat z plechu, hliníku nebo tak?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
moc se mi to líbí 
a chválím - ještě nahoď nějakou fotku zapojení ať se můžem pokochat...
a chválím - ještě nahoď nějakou fotku zapojení ať se můžem pokochat...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
to stanley:máš to pěkný
jinak jak tam chceš ten nápis,tak buď si to někde nechat vyříznou na lejzru,nebo pokud doma máš alespoň svěrák,tak hliníkovej plech (1-2mm),odvrtat to nejhorší a dopilovat....hliník jde krásně

-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkné, Stanley. Předpokládám, že máš vzadu v zesilovači díru pro chlazení.
Jo a u boxu máš madla vzhůru nohama. Takhle si akorát odřeš ruku při přenášení, otoč si to.
Jo a u boxu máš madla vzhůru nohama. Takhle si akorát odřeš ruku při přenášení, otoč si to.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
MrB14ck: zapojením se moc nepokocháš, je to celkem hnus
ale mezi fotkama na rajčeti jednu zevnitř možná najdeš
http://stanley06.rajce.idnes.cz/plexi_5W/#album
jaraban: no o tom laseru jsem přemýšlel, pilovat se mi to moc nechce
mmjuz: tak zesilovač je vzadu celý otevřený, takže teplý vzduch odcházet může
a díky za ty madla, to mi nějak nedošlo
inu přehodím je, díky 
EDIT: ted jsem zkoušel zvuk a kdyz dam preamp ecc83 i koncovou el84 na 3. hodinu tak to má parádní gainovitej zvuk, tlačí to jako prase a hlasitost je moooooooc
jaraban: no o tom laseru jsem přemýšlel, pilovat se mi to moc nechce
mmjuz: tak zesilovač je vzadu celý otevřený, takže teplý vzduch odcházet může
EDIT: ted jsem zkoušel zvuk a kdyz dam preamp ecc83 i koncovou el84 na 3. hodinu tak to má parádní gainovitej zvuk, tlačí to jako prase a hlasitost je moooooooc
St.Anley Tube Amps
nebo cnc frézu....ale nevím,jaký jsou ceny......osobně bych zkusl ještě kouknout po leptání,pokud bys chtěl něco hodně detailního (ornamenty velikosti 00prd ) jen by to bylo na slabým plechu......
Stanley06> mas to moc moc pekny! Ja ted o vikendu koupil preklizku na vyrobu 1x12 rectifier closed back boxu. Ale takovejhle vysledek (vizualni) neocekavam
. Ja se drevem teprve zacinam...
to:Stanley06 parádní kousek jen škoda zě to vypadá jako součást obívákový stěny jinak postavený je to suprově 
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

kdyz budes pri stavbe toho p1x planovat dopredu a udelas si tam rovnou misto na dalsi 9-pin soket, tak ten hi-octane do toho p1x pre-ampu v pohode dodelas.jaraban píše:to lunchie:já budu stavět p1ex,pozděli bych chtěl tu high octane a nebo jcm800...uvidím.....
p1 a hi-octane se lisi pouze pridanim 1 gain stage a katodoveho sledovace, ktery jsou strceny pred tone-stack (korekce). Koukni na obe schemata a uvidis. Jinak ten hi-octane tam oznacuji za marshall on steroids - takze asi tak.
jj koukal
příde to do šasy,který je dělaný na 4 Elky a 3 Ecc(nebo něco jinýho
).....tu desku,kam se pájí součástky už mám hotovou,sice je menší,ale dodělat tam ten zbytek by nebyl problém....jen jsem nesehnal ty nejty,co jsou na fotkách.....
ja to delam tzv. gothic ring stylem - pomoci terminal strips viz tenhle obrazek
http://ax84.com/media/ax84_m205.jpg
ten p1x by se dal udelat v pohode i primo point-2-point, neni tam az zase tolik soucastek ... ale vzdycky je lepsi mit nejakej pevnej bod, kam ty kondiky a odpurky upevnit
.
http://ax84.com/media/ax84_m205.jpg
ten p1x by se dal udelat v pohode i primo point-2-point, neni tam az zase tolik soucastek ... ale vzdycky je lepsi mit nejakej pevnej bod, kam ty kondiky a odpurky upevnit