Problem s AmpliTube 2

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Pidin

Problem s AmpliTube 2

Příspěvek od Pidin »

Mam problem v programu amplitube2. Jeden den hraju a vše dobře funguje. Ale druhý den zapnu počítač a z programu amplitube nevyjde ani hláska. Kytara mi normalně hraje do reproduktorů ale amplitube proste nefunguje. Output level normalně běží, mute mam vypnute, všechny volume spravně nastavené. A když přepnu na directX tak program chrčí. Používám Asio4all.
lubo188
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s AmpliTube 2

Příspěvek od lubo188 »

mam ten isty problem hram cez amp2 vypnem pc ,zapnem pc pustim amp2 nic nepocut. Hladal som kde moze byt problem ale bohuzial nic som nenasiel :D zistil som len ked nieco prenastavim v nastaveni zvuku a nahravania dam pouzit... zapnem amp2 a gitara hra mam ju zapojenu ako mikrofon, vcera mi kamoš poradil aby som ju zapojil cez line in tak som to skusil gitara hrala lepsie a ani tak nesumela ako cez mic, vypol som pc rano som ho zapol a gitara bezproblemov isla a nemusel som nic nastavovat ;-)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Pidin: vsadím se, že máš integrovanou zvukovku (nebo jakoukoli jinou, na tom teď vlastně nesejde) a máš jí nastavenou jak pro Win zvuky a aplikace, tak i pro Amplitube, kde ovšem nastavuješ ovladač ASIO4ALL, je tak? :lol:

Pokud se nepletu, tak doporučuji buď vyřadit zvukovky ze systémových zvuků, aby jediný program, který jí bude používat, byl Amplitube, nebo lépe koupit nějakou externí zvukovku za pár fufníků a pro Amplitube naopak nastavit jen jí a integrovanou nechat pro Win, MP3 a gamesky (tak to má ostatně správně být).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
ais

Příspěvek od ais »

No ahoj,
mám stejný problém, ale nejde mi řešit.
Zapnu Amplitube, mám Sound Blaster X-fi Extreme audio, ale píská to a chrčí.
Bože co mám dělat ?? :roll:
Prkna s drátama : Ibanez RGT 42DX
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
ais

Příspěvek od ais »

To nikdo tohle neřešil ??? :D
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Asi zatím ne, ale na jiném fóru jsem našel asi nejtrefnější definici/řešení, jaké jsem kdy slyšel:

Je potřeba pořídit si zvukovou kartu (čili rozhodně ne cokoli z rodiny SB) :wink:

Ale případně i podat info, co používáš za ovladač a jaká jsou jeho nastavení pro tvůj konkrétní případ...

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
LGSONIC

Příspěvek od LGSONIC »

Čau mám jistej problem čerstvě jsem si nainstaloval AmpliTube 2 ( rád bych podotknul že co se týká počítačů tak se moc neorientuju ) no ale k věci kejtru mám zapojenou jako mikrofon a když pustim program tak to děsně píská když uplně stlumim Gain tak mám krásněj vstupní signál ,ale jakmile se dotknu Gain tak to de vše do .... out a input vyjedou do červenýho a na nic to nereaguje , nevim co kde mám jak nastavit aby to aspon trochu makalo . Za rady děkuji.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kytara nepatří do mikrofonního vstupu. Když už, tak do line-in, ale to pořád není úplně optimální. Nejlépe je mít zvukovku s nástrojovým (Hi-Z) vstupem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
LGSONIC

Příspěvek od LGSONIC »

JO když to dám do line -in tak mi jede taky normalne z repraku ale jakmile pustim ampliTube je to děsny a na signal to nereaguje uz vubec v nastaveni to mam na directX :-(
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kytaru určitě strkej do line-in. V AT musíš nastavit, aby ti to žralo signál z line-in. A stáhni si určitě ASIO4ALL drivery, jestli si tam ještě neučinil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ais

Příspěvek od ais »

Ahoj, možná je to trochu mimo téma, ale nevíte náhodou někdo jestli jde do Amplitube stáhnout už hotový patche??
Jde mi o stránky, kde bych stáhl třeba nastavení zvuku kytary / krabiček na konkrétní song, Ediie, Edge, Zakk prostě obecně.
Jak ho také můžu vložit do Amplitube??

Díky

Milan
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

jo, jo, výrobky z prefabrikátů, předžvejkaný hamburgery, to jste tak líný nebo hluchý si ten zvuk "nakroutit?"
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Stáhnout se dají, většinou ze specializovaných fór. Takže zkus pohledat na googlu.

PetrPeter 1975 - 2008
ais

Příspěvek od ais »

Díky, budu hledat :-)
roman1

Příspěvek od roman1 »

Doporučuju http://www.guitarampmodeling.com, tam je kvalitních přednastavenejch zvuků od uživatelů fakt kopa. Jen se musíš zaregistrovat, abys je mohl stahovat.
epislash

Příspěvek od epislash »

Asi jsem uplně vymazaný,ale nikde v Amplitube jsem nenašel,jak nahrávat to, co hraju, případně nahrát do přímo do nějakých backing tracků...přemýšlím že to asi souvisí s tím,že ať točím těma čudlíkama na virtuálním kombu jak chci, nic se nemění,reaguje to jenom na moje kombo.Zvuk jde jenom z jednoho repráku,ale to je prý normální, mě jde jen o to nahrávání
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“