Efekt pro Crate V18
Pravidla fóra
Efekt pro Crate V18
Dobrý den, neustále přemýšlim s výběrem efektu(overdrive) pro svýho lampovýho milačka.Osobně vyznávám zvuk, který si nastavím na kombu,ale potřeby nikdy velí k tomu, že potřebuji přepínat mezi čistým a zkresleným kanálem.Bohužel je pro mě problém, tak nějak zhodnotit co by bylo nejidealnější.Poslouchám clasic rock(Hendrix, Page), jazz, blues....jsem vyznavačem zvuku v tomto duchu.Děkji za rady 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Efekt pro Crate V18
sme na tom podobne, akorat mam radsi trosku vetsi brutality, poridil jsem pred to tech21 california.."obsahuje" stezejni aparaty od mesy...maji vice typu, treba tech21 british, to je specializovano na marshally, myslim ze stoji minimalne za zkousku 
- 60'Rock_N'_Roll
Co takovej booster..? Zkreslovadlo musí být dobré, aby lampa neztratila potenciál. Booster je levný a vytáhne ti to pravé lampové zkreslení...
Hendrix to jsou wahy, fuzzy a ruzny vajby... Page boostery, fuzzy a taky wahy atd... staci se jen podivat, co pouzivali. Ja teda bych ti mohl doporucit se mrknout sem a v klidu si to projit a zvazit:
http://www.hoho.cz/efekty/
zkus ibanez tube screamer nebo klidne digitech bad monkey nebo i klidne danelectro cool cat transparent overdrive - to jsou vsechno docela neutralni overdrivy, ktery na lampe znej moc pekne (ja jel tube screamer s crate v50)
Zatim jsem zkoušel aorát od Marshala JackHammer, aale to mi moc nesedělo, díky za rady, určitě to všechno projdu
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
TubeScreamer je klasika. I tak často zatracovaná firma Boss se svým SD-1 velmi dobře pomůže. Pak doporučuju kouknout na overdrive od Carl Martin. Nabídka je opravdu široká.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
já taky teď něco sháním a asi půjdu do digitech bad monkey, prej to zní úplně jako tube screamer, jen to je levnější a má to navíc zvlášť knoby na vejšky a basy.... každopádně hodnocení na to jsou víc než vynikající.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ono jestli se nepletu, tak to je více méně vykradenej TS, jen lehce modifikovanej co do ovládání.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- 60'Rock_N'_Roll
wikxzen píše:Hendrix to jsou wahy, fuzzy a ruzny vajby... Page boostery, fuzzy a taky wahy atd... staci se jen podivat, co pouzivali. Ja teda bych ti mohl doporucit se mrknout sem a v klidu si to projit a zvazit:
presně tak, kdyz sem psal ten post, tak jsem měl na mysli prímo ten GE booster..
Jinak Page s těma boosterama..nevim nevim...
Ten měl na jevišti Kytara-wah-phase90-echo-Plexi....
Ono vice mene hromada overdrivu je 'vykradenej' tube screamerNero píše:Ono jestli se nepletu, tak to je více méně vykradenej TS, jen lehce modifikovanej co do ovládání.
zrovna vcera jsem koukal na nejaky video na youtube - srovnani KLON (radove stovy dolaru) a bad monkey (cca $50) no a je pravda, ze ten klon znel mozna lepe, ale rozdily byly marginalni ...
Nechce se mi verit, ze by ve sve kariere nepouzival booster. At uz Dallas Rangemaster nebo nejaky jiny treble booster. Ten jeho zvuk z zivaku z let 70-72 si o to primo rika.60'Rock_N'_Roll píše:Jinak Page s těma boosterama..nevim nevim...![]()
Ten měl na jevišti Kytara-wah-phase90-echo-Plexi....
- 60'Rock_N'_Roll
Jo, tak to asi jo..to experimentoval predtim..myslel jsem spíse tu kariéru 73-80, kdy měl doopravdy na jevišti jen tyhlety věci.
To jo. Jeden Ge booster měl zabodovaný dokonce v kombu Vox...
To jo. Jeden Ge booster měl zabodovaný dokonce v kombu Vox...
Zrovna dneska jsem nahodou narazil na tohle video - co to tam ma za kombo? aha crate v18
tak snad ti to pomuze
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem použil párkrát Metal FX od DOD na V33H a nebylo to špatné, ale nakonec jsem si místo krabičky nechal udělat preamp od p. Zemana. Týpek co jsem od něj kupoval Crate má i VH Relief Andy´s Drive za cca 4.000,- zkus si o tom něco zjistit a můžu ti na něj dát kontakt.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nesouhlasím - kvalitní booster, který zesiluje celé spektrum a ne jen výšky je velmi drahá věc. Finančně se vyplatí pořídit kvalitní overdrive a přimíchat ho do lampového zvuku - charakter neutrpí nijak drasticky, pokud to ovšem bude kvalitní overdrive.60'Rock_N'_Roll píše:Co takovej booster..? Zkreslovadlo musí být dobré, aby lampa neztratila potenciál. Booster je levný a vytáhne ti to pravé lampové zkreslení...
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Když jsme u toho - který booster bys považoval za kvalitní, řekněme v cenové relaci do tří tisíc (může být i míň
)?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Birdie, klon dle Rangemasteru, nebo Bananaboost, klon dle Powerboosteru - vše z dílny Electronic Orange. Fulltone má osvědčený Fatboost. EHX se svým LPB 1. MHX Micro Amp atd. Záleží na tom, co od boosteru přesně vyžaduješ.
To je přesně ten důvod, proč jsem reagoval na post Red Bulla, kde mluví o drahých boosterech. LPB je neuvěřitelně laciná (a jednoduchá) věc a přitom se o ní dost mluví a je velmi dobře hodnocená.wikxzen píše:EHX se svým LPB 1. MHX Micro Amp atd.
Nechci srovnávat, sám tu hračku nemám a ani o pořízení neuvažuji. Jen diskutuji.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Tak, čím jednodušeji postavený booster, tím lépe asi. Otázka osobních preferencí. Někdo si vystačí s boosterem typu LPB a někdo dá přednost třeba FatBoosteru se čtyřmi kroutítky...