Jak vylepšit sustain?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Jari de Gusto

Re: Jak vylepšit sustain?

Příspěvek od Jari de Gusto »

Ahoj.Tak kámoš dodělal novej design mojí kytary..vypadá naprosto parádně..Inspirovali sme se modelem Ibanez JEM 10 th aniversary...tady mrkněte na originál..

http://images.google.cz/images?hl=cs&q= ... CBYQsAQwAA

zejtra nafotím za denního světla tu mou a hodim sem odkaz..kdyby se nekomu líbila tak kámoš se designem kytar bude milerád dál zabývat..dám kdyžtak kontakt..

Jinak co se týče toho co původního stavu..v lože krku byly 2 vrstvy barev..na těle asi 4 plus kybl tmelu..tohle vsechno kamos zbrousil a pak nato hodil airbrushem slabou vrstvu vodní barvy a zalakoval..žádnej kyt nic..takže doufám že ted bude sustain někde jinde..už fakt musí protože ta kytara vypadá božsky..

Jen se chci ještě zeptat..musím to nechat někde seřídit..neznáte někdo v Brně nebo na Vysočině dobrýho kytaráře?Díky..
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jari de Gusto píše:Jen se chci ještě zeptat..musím to nechat někde seřídit..neznáte někdo v Brně nebo na Vysočině dobrýho kytaráře?Díky..
Nauč se to seřídit sám. Bude se ti to hodit.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Jari de Gusto

A podle čeho?Já si myslím že bych to snad i zvládl..ale nemám know how
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jari de Gusto píše:A podle čeho?Já si myslím že bych to snad i zvládl..ale nemám know how
Pár věcí najdeš na těhto adresách:
http://hudebniforum.cz/
http://www.google.cz/
http://www.youtube.com/
:wink:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... t3865.html
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Jari de Gusto

Dík..nemusels ze mě dělat idiota..jediný čeho se bojím je to napínání krku..celkově sem měl obavy s tím krkem něco dělat..dočetl sem se že ten půhyb krku se mění jen tehdy když se mění tloušťka strun..což v mým případě neplatí..ale je pravda že to hlavně v basovejch polohách drnčí o pražce..je to od ty doby co to seřizoval kytarář paradoxně..Tohle se dá řešit jen tou změnou prohnutí krku?Na to mám strach šahat..nerad bych to nějak zkroutil..
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Jari de Gusto píše:Dík..nemusels ze mě dělat idiota..jediný čeho se bojím je to napínání krku..celkově sem měl obavy s tím krkem něco dělat..dočetl sem se že ten půhyb krku se mění jen tehdy když se mění tloušťka strun..což v mým případě neplatí..ale je pravda že to hlavně v basovejch polohách drnčí o pražce..je to od ty doby co to seřizoval kytarář paradoxně..Tohle se dá řešit jen tou změnou prohnutí krku?Na to mám strach šahat..nerad bych to nějak zkroutil..
No, přesně proto ti sem napsal ty odkazy. Víš o tom prd, tak si to proštuduj.. :wink:
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Jari de Gusto

Myslel sem že od toho je i forum...když tady popíšu svůj problém tak mi někdo poradí..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jenže tyhle dotazy jsou tu pořád. Tak nebuď línej a přečti si, co bylo odpovězeno jiným.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jari de Gusto píše:Myslel sem že od toho je i forum...když tady popíšu svůj problém tak mi někdo poradí..
Nemůžeš čekat, že tu bude ve frontě tucet lidí, kteří tu budou psát každému člověku pořád dokola stejné odpovědi. O drnčících strunách a seřizování je tu toho dost. Stačí tomu obětovat 5 minut a pohledat si to.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Jari de Gusto píše:Myslel sem že od toho je i forum...když tady popíšu svůj problém tak mi někdo poradí..
Vždyť ti poradil, jak nejlíp moh. Dal ti sem odkaz na thread, kterej se celej zabejvá seřízením kytary a vším, co k tomu patří, co chceš ještě víc?
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Jari de Gusto píše:Dík..nemusels ze mě dělat idiota..jediný čeho se bojím je to napínání krku..celkově sem měl obavy s tím krkem něco dělat..dočetl sem se že ten půhyb krku se mění jen tehdy když se mění tloušťka strun..což v mým případě neplatí..ale je pravda že to hlavně v basovejch polohách drnčí o pražce..je to od ty doby co to seřizoval kytarář paradoxně..Tohle se dá řešit jen tou změnou prohnutí krku?Na to mám strach šahat..nerad bych to nějak zkroutil..
Ja ti neco poradim. Prohnuti krku se vubec neboj! na tom nic neni vzdycky se to da vratit zpatky (ovsem neplati to pro opravdu extremy). Jinak kytarista co se boji sahnout do sveho nastroje by na neho nemel ani hrat :wink:
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Jari de Gusto

Super..aspon se to tu rozhejbalo..:)..ok..dám tomu 5 minut a zejtra to nějak sešteluju..
VFjr

Příspěvek od VFjr »

Výše to už někdo zmiňoval...
tak jen dobrá ukázka toho sustaineru pro kolemjdoucí: http://www.youtube.com/watch?v=34S6GlCb ... re=related
Jari de Gusto

Tak..problém je už snad konečně vyřešen..sice sem to nezvládl seštelovat sám..i kytarář s tím měl co dělat prej..bralo to o pražce at krk vyhnul jak chtěl..nakonec musel podložit nultej pražec..takže dohmat je ted trochu vyšší ale zato to má sustain v cajku..
tady přikládám slíbené fotky..komu by se kejtra líbila tak můžu dát kontakt na kámoše kterej to celý provedl..

http://jaridegusto.rajce.idnes.cz/kytara/
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ono to tak prostě funguje, čím nižší dohmat, tím horší sustain, a naopak.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

fotky dobré, vypadá luxusně. Zajímala by mně fotka opravy zlomeného krku.
Jari de Gusto

díky..možná sem sem měl prihodit i fotky jak vypadala předtím..ale byla to hrozná bída..každopádně se to zbrousilo až na dřevo a vsechny barvy sou nové..i pickguard vypadal hrozne..byl nastrikanej nacerno a dost zvlněnej..museli sme ho zbrousit a nahřátej srovnat..ten design těch kytek na to taky dělal kámoš..
Krk mám spravenej zalepenej už dýl..to se kytarářovi povedlo..fotky ted asi nemam..kdyztak to nafotim solo..ale je to vidět no..
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“