Les paul s aktivem
Pravidla fóra
Les paul s aktivem
Zdravím, jsem věčný hledač kytarového zvuku. Zaujala mne nedávno myšlenka zas nějaké té změny. Zaujala mně myšlenka přechodu na aktivní snímače. Líbí se mi Epina Zakk Wylde s EMGčkama. Ale chtěl sem se zeptat jak je to s dynamikou u aktivů. Někde sem slyšel že je problém že mají poměrně konzistentní zvuk. Aď do strun perete, nebo je jen lechtáte tak v tom není moc rozdíl. Tak se chci zeptat co je na tom pravdy. Taky by mně zajímalo jak je to s jejich napájením... Potřebují asi nějaký zdroj... A taky co si myslíte o výše zmíňěné Epině? Dá se to za tu cenu? (21 000) na kytarách, nebo mám zkusit něco jiného. Podotýkám, že vesměs tíhnu k les paulům. A chtěl bych dosáhnout aspoň podobného zvuku jako tohle. http://www.youtube.com/watch?v=-YIxpcgy ... re=related
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
Re: Les paul s aktivem
Pokud chceš lespaulku s aktivama tak bych určitě vyzkoušel Eclipse od LTD... Třeba tuhle http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... /HN104207/
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
S Valvekingem asi tezko dostahnes MESY 
-:- Gibson Les Paul Studio Ebony [Schaller Lock Tuning keys, bone nut, diamond plate pickguard] -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
ale na te epi zakk wilde jsou pasivy, pozor na to.
Já myslel, že EMG 81 je aktivní... A co se táče Valvekinga, tak ten je v reklamaci. A asi se ho zbavím, páč je to už můj druhý Valveking a oba sem reklamoval.
ja myslel, ze na te epi zak wilde jsou EMG HZ a ty jsou pasivni.. ale treba uz to nejak upgradovali a dali tak emg aktivni
JJ už to vidím. Zmátla mně ta ukázka na youtube.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Za ty prachy kašli na Epi a koukni se na ESP-LTD řady EC-401. Jasná volba, pokud toužíš po kytaře tohohle typu.
Ad ty aktivy - ani, zdroj potřebují, proto je v kytaře 9V baterie. Ohledně zvuku - to je věčné téma. Doporučuju pročíst
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/a ... 15613.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/a ... t5392.html
Ad ty aktivy - ani, zdroj potřebují, proto je v kytaře 9V baterie. Ohledně zvuku - to je věčné téma. Doporučuju pročíst
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/a ... 15613.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/a ... t5392.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak a po přečtení už v tom mám guláš ještě větší. Myslím, že vyrazím do hudebnin. Jak je to se zkoušením v kytarách.cz Dá se tam napíchnout kytara na nějaký pořádný apec? Kámoš říkal že se tam zkouší přes sluchátka.
Kámoš asi nechodí moc často na prodejnu kytary.cz , je fakt že nahoře jsou randally a POD XT ledviny jestli se nemýlím, pokud ale zabruslíš k piánům tak zjistíš , že je tam chodba která vede do "undergroundu" prodejny a tam se nacházejí aparáty a bicí a že tam toho ted maj požehnaně , být Tebou vyrazím co nejdříve. 
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- Nero
- Rádce
Tak to chodíš, čím víc se budeš ptát, tím víc se dozvíš, tím větší počet možností, tím větší zmatekdlabajíč píše:Tak a po přečtení už v tom mám guláš ještě větší. Myslím, že vyrazím do hudebnin. Jak je to se zkoušením v kytarách.cz Dá se tam napíchnout kytara na nějaký pořádný apec? Kámoš říkal že se tam zkouší přes sluchátka.
Jinak alou do kytar a rovnou se vrhni do podzemí - a vezmi s sebou kamaráda, asi bude dost překvapen, na co se tam zkouší...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
real_dead_one
k tem aktivum. mam na jedne kytare SD blackouts a na druhe emg81... blackouts je bez debat lepsi min. o 100procent. a co se tyce dynamiky, tak s tim problem nemam. samozrejme ze blues nehraju. Ale jde hodne poznat jestli do toho mydlim, nebo to jen lechtam. Na clean dokazu silnym uderem udelat crunch a obracene. Kdyz mam hodne gainu, tak uz ten rozdil neni tak patrny, ale to neni snimacema.
- Nero
- Rádce
Rozhodně bych netvrdil, že "blackouts jsou bez debat lepší" - to že sednou tobě neznamená, že se z nich na zadek posadí každý kytarista, co má rád aktivy. Kdyby byly EMG o tolik horší, tak by je asi nepoužívalo tolik kytaristů a tolik firem, kolik jich dnes ve svých kytarách mají.
PetrPeter 1975 - 2008
-
real_dead_one
jasně že je to otázka vkusu. Já taky nikomu můj názor nevnucuju nebo áno? Všechno co napíšu je čistě subjektivní názor, který mám právo publikovat. A EMG dělá aktivní snímače déle, takže má určitou tradici. I kdyby byly desetkrát horší než blackouts, tak se jen tak z trhu neztratí.