Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Re: Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk

Příspěvek od DJ Murano »

Já osobně používám Amplitube 2. Nikdy se mi to moc nelíbilo, ale našel sem si skvělý nastavení, díky kterýmu používám už POUZE Amplitube. Co se mě na tom však krutě nelíbí, sou simulace boxu. Vytvořil sem si proto vlastní - stáhnul sem si graf frekvenční křivky reproduktoru Celestion V30 a za pomoci 6ti ekvalizérů sem to vylaďoval do dokonalosti (výsledek sem si ověřil spektrálním analyzérem). Myslím, že z toho leze zvuk podobnej kombinaci zesilovačů Engl a Marshall 8) mimochodem - hraju přes Fruity Loops. Pro tyhle věci si myslim, že lepší program není.
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Jimmy2

Příspěvek od Jimmy2 »

DJ Murano píše:Já osobně používám Amplitube 2. Nikdy se mi to moc nelíbilo, ale našel sem si skvělý nastavení, díky kterýmu používám už POUZE Amplitube. Co se mě na tom však krutě nelíbí, sou simulace boxu. Vytvořil sem si proto vlastní - stáhnul sem si graf frekvenční křivky reproduktoru Celestion V30 a za pomoci 6ti ekvalizérů sem to vylaďoval do dokonalosti (výsledek sem si ověřil spektrálním analyzérem). Myslím, že z toho leze zvuk podobnej kombinaci zesilovačů Engl a Marshall 8) mimochodem - hraju přes Fruity Loops. Pro tyhle věci si myslim, že lepší program není.
K takovemu prispevku je ale povinnost doplnit ukazku a nejlepe i preset.. To nemuzes takle vychvalit a nechat ladem ;)

Jinak ja zacal s PC nedavno, vyzkousel jsem letmo Guitar Rig3,4, Amplitube2 + packy, Wave GTR, Gearbox 3.70 a Revalver MK III (bez nastavovani, jenom jsem si prochazel presety) a tak nejak nejlibivejsi se mi zatim jevi GTR.. prekvapive.. Nastavovani muze udelat hodne, to jo, casem si s tim mozna budu hrat a mozna nazor zmenim.. Jenom uvadim jako zajimavost, protoze to tak snad vidim sam (soudim dle podpisu, vsude GR a Amplitube) :)
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Neni jednodussi pouzit tu konvoluci misto sesti ekvalizeru? :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Nejsem nijak dobrý hráč na kytaru, ale tohle sem nahrál na ukázku toho mýho efektu http://uloz.to/2862841/amplitube2-v30.mp3 Jak sem říkal, je to zvuk mezi Englem a Marshallem (s trochou nadsázky). Jinak je ale stále slyšet, že je to virtuální zvuk
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
MartinWylde

Příspěvek od MartinWylde »

Co se tady s tím stalo?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

MartinWylde píše:Co se tady s tím stalo?
Tvuj dotaz, ktery byl naprosto nesmyslne polozen zde, byl presunut do vlastniho threadu. Viz zde
Somnus Aeternus
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Aha tož to je moc fajn s tím trackingem, ono vlastně má smysl řešit jak to zní :mrgreen: Btw v té druhé nahrávce je patrná Hiddenplatova skvělá rhythm kytara jako vystřižená z Amon Amarth. I lead :mrgreen: Anyway. Copak to znamená natlačení nahrávky?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Použití efektu typu "kompresor" nebo "maximizer".

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Chtěl bych vědět, jak si celkově stojím (zvuk, mastering, hudba...) http://uloz.to/3014116/epic-metal.mp3 :wink:

Popis:
Kytara
Mám pozue elektroakustiku (single coil, a ještě navíc u krku), propojeno přímo kabelem do notebooku - mikrofonní vstup.
Zkreslení - vlastní preset v AmpliTube 2, reprobox - upravený impuls "AES_close_Vint30_4x12" (basy nahoru, středy kolem 3kHz dolů), redukce šumu JS NoiseFiltre V 1.0
Basa
Fruity Loops VSTi BooBass
Klávesy
Fruity Loops VSTi Sytrus
Bicí
EZ Drummer - DrumKit from Hell, Room efekt vyp., EQ- 50Hz: +5 dB, 200Hz: +6dB, kompresor
Master
Fruity Loops VST Maximus (masteringový multiband kompresor), TLs Pocket Limiter
Moleek

Příspěvek od Moleek »

DJ Murano píše:Chtěl bych vědět, jak si celkově stojím (zvuk, mastering, hudba...) http://uloz.to/3014116/epic-metal.mp3 :wink:

Popis:
Kytara
Mám pozue elektroakustiku (single coil, a ještě navíc u krku), propojeno přímo kabelem do notebooku - mikrofonní vstup.
Zkreslení - vlastní preset v AmpliTube 2, reprobox - upravený impuls "AES_close_Vint30_4x12" (basy nahoru, středy kolem 3kHz dolů), redukce šumu JS NoiseFiltre V 1.0
Basa
Fruity Loops VSTi BooBass
Klávesy
Fruity Loops VSTi Sytrus
Bicí
EZ Drummer - DrumKit from Hell, Room efekt vyp., EQ- 50Hz: +5 dB, 200Hz: +6dB, kompresor
Master
Fruity Loops VST Maximus (masteringový multiband kompresor), TLs Pocket Limiter
A pak někdo tvrďte, že se kvalitní hudba nedá dělat zadarmo (samozřejmě že software se kupuje, ale DÁ se to udělat i zadarmo :D)... Za mě parádní zvuk i skladba... Masteringu moc nerozumim, takže to zhodnotit nemůžu
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Moleek píše:A pak někdo tvrďte, že se kvalitní hudba nedá dělat zadarmo (samozřejmě že software se kupuje, ale DÁ se to udělat i zadarmo :D)
Ma to dva zasadni hacky:
1) Vetsina ze zminenych softwaru neni zadarmo a je celkem jasne, ze je DJ Murano ukradl.
2) V tomto topicu jde o OT.

Timto ostatni vyzyvam, aby zde neodpovidali.
Somnus Aeternus
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Přiznávám, že nemám v PC jediný zakoupený soft, to ale neznamená, že nemohu dělat muziku a nechat se za ni hodnotit. Měli bychom si položit otázku: Kdyby softy byly zaplaceny, byl by v té hudbě rozdíl? Ne. :wink:
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

DJ Murano píše:Přiznávám, že nemám v PC jediný zakoupený soft, to ale neznamená, že nemohu dělat muziku a nechat se za ni hodnotit. Měli bychom si položit otázku: Kdyby softy byly zaplaceny, byl by v té hudbě rozdíl? Ne. :wink:
pěkný, ale moc bych se tím nechlubil :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

DJ Murano píše:Přiznávám, že nemám v PC jediný zakoupený soft, to ale neznamená, že nemohu dělat muziku a nechat se za ni hodnotit. Měli bychom si položit otázku: Kdyby softy byly zaplaceny, byl by v té hudbě rozdíl? Ne. :wink:
Pravidla fora jsou jasna, pokud je budes konstatne porusovat, budes vyloucen. Mimo to tady nejde jen o kradeny software, ale i o to, ze jsi to mel umistit do vlastniho tematu.

Ber to jako varovani.
Somnus Aeternus
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

For Wohma: Díky moc za skvělej tutoriál.. Díky němu jsem fakt našel téměř ten zvuk co potřebuji.. Škoda že takovýchle návodů není víc v češtině.. Jinak fakt supr popsaný! :)
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
Ferino

Příspěvek od Ferino »

Wohmo, kam se poděla narychlo šitá ukázka? Nejde mi stáhnout. Nechceš to z čistě lektorských důvodů hodit někam na net?
Cort X-TH, Engl Ritchie Blackmore Sign., Engl 2x12 V30, Korg AX1500
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Huh, migroval jsem na jiny hosting a asi se na to zapomnelo... Muzu zkusit neco usit znovu, to by nemel byt problem.
Somnus Aeternus
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Chci používat nějaký vst efekt na kytaru (např.Nick Crow,levalver atd..) prostě si chci vybrat ten nejvhodnejší plugin na high-gain zvuk.. Určitě i nějaký impulsi (už jich mám spousta) ale právě proto se obracív na vás všechny, kteří by jste mi mohli jakkoliv poradit :) Můj sen je vytvořit tenhle zvuk:
http://78.24.10.41/7/79f75d04c9fbb75468 ... stahni.php
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

upřímě, tohle z vst asi nikdy nedostaneš :D Já sem uvažoval, že bych si koupil nějakou lampovou hlavu a to dal do PC přes nějakej ten impuls. Není to nejlevnější forma, ale nadruhou stranu to budeš mít profi a skutečný, a ještě ušetříš za reprobox :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

http://zahrobi.net/pub/ukazka.mp3
Tady je znovu ukazka, je to opet provizorni, nechce se mi s tim prcat. V druhe casti nejaka nesmyslna improvizace, aby bylo slyset, jak se to chova trochu ve vyskach.

Dal bych to do toho prvniho postu, ale jeden z obrazku o 7px prekracuje aktualne nastaveny limit na sirku :roll: A predelavat se mi to fakt nechce.

P.S.: Oproti puvodni ukazce a nastaveni tak, jak je vyfoceny v prvnim postu, ma tahle ukazka mnohem vice stredu, jinak je to skoro nastejno. V puvodni ukazce byl dost scoop sound.
Jo a jde jen o jednu kytaru, zadny dualtracking. S tim by to znelo masivneji.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“