Yamaha a tak, nevím jak to nazvat :D

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
gootter

Yamaha a tak, nevím jak to nazvat :D

Příspěvek od gootter »

Cau,
tak jsem tu zase, no :D S tím chlapikem kousek od nás jsem se již domluvil a už mám za sebou 1. hodinu (ano, bohužel - čas je hold čas :D ). Je mu tak 70 a umí na všecko > kytara, bubny, housle, el. kytara a klavír... :D to je co? Teda, ted mám tady jednu vec... on nemá klasickej klavír, ale má Yamahu DGX 220 - má k tomu dokoupené i pedály. Přesně tenhle typ má i onen můj kámoš a říká, že klaviatura tvrdší, že to má hezký zvuk a hlavně že to simuluje klavír - bouchneš = hlasitej zvuk [plus] ozvěna... říká, že mu nedělá problém hrát i na klasickej klavír právě díky tomuhle.... nevíte, co je na tom pravdy?
Díky moc...
Olihen

Re: Yamaha a tak, nevím jak to nazvat :D

Příspěvek od Olihen »

na yamahu DGX hraju v hudebce taky,a s normálním klavírem se to fakt srovnat nedá.Ted mám doma Motif XS8 což už je IMHO top-class Instrument,klavír tam zní dost verohodně,na nahrávce imho nepoznáš od klasického,ale pocit ze hry se od piana liší,kladivková mechanika se na vetšině stage pian a syntetizérů simuluje pomocí pružin,takže ta fyzika je trochu jiná.Nástroje ktere jsou digi a maj kladívka stojí 50 000 + a maj jenom propracovany zvuky pian,ale ostatní nic moc.
Každopádně to DGX je 100x lepší pro tvojí ruku a pocit ze hry než klavesy s měkkou klaviaturou.Kdybych mohl znovu začít,tak bych si místo toho PSRka co sem si pořídil koupil pravě DGX
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
gootter

Příspěvek od gootter »

Tak to moc díky... casem, až bych měl prachy bysem chtel postoupit o něco zase o něco víš a jednou si koupit klasickej klavír, ale pořád lepší než nic ne? :D Hlavně mě zajímá, jestli se potom z toho na ten klavír dá přejít...
Olihen

Příspěvek od Olihen »

urcite pokud máš nejakou samohrajku s měkkou klaviaturou tak do toho jdi,je to velkej rozdíl.Nejlepší je hrát od začátku na piano ale todle je asi pro tebe nejlepší alternativa.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
gootter

Příspěvek od gootter »

No, dneska jsme nad tím přemýšleli a našli jsme jedno digitální piano za 15 000 - tři pedály, 88 kláves,... tady je odkaz - máma říkala, že kdyby to bylo ve hnědé barvě, tak do toho jde, jelikož by se nám to hodilo do obýváku :D
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

gootter píše:máma říkala, že kdyby to bylo ve hnědé barvě, tak do toho jde, jelikož by se nám to hodilo do obýváku :D
Tomu se říká WAF (wife acceptance factor), na to si zvykej, to se ti bude v životě dost hodit. :D
Brunot

Příspěvek od Brunot »

WAF :D To si hodím do hlášek
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“