Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
lunchie

Re: Tube amp no. 2

Příspěvek od lunchie »

podle meho ty ceny jsou moc pekne za zakazkove transformatory. Za tu cenu bych do toho sel hned! :)

Samozrejme zalezi, jak to nakonec bude vypadat.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

no co jsem dostal za informace tak ten na 2xEL34 dělaj i normálně, ten na 1xEL84 by byl zakázkovej, a jinak neni problém navinout cokoliv, oni sami už maj databázi cca 5000 transformátorů a ty ceny se mi hodně líbí, jak řikam, až bude čas a peníze na ten velkej amp (teď to vypadá na mesa dual/singl recto 2ch :twisted: ), tak to zkusim 8)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
lunchie

Příspěvek od lunchie »

:) nechces radsi SLO? :) ja ted koukal na sloclone (jsem musel zustat v praci do 3 do rana, takze jsem mel hromadu casu prolizat sloclone) a taky uz premejslim, co dalsiho udelam. Uz mam trafo 325-0-325 150mA a vystupak pro 6v6 PP, tak premyslim, ze dalsi bude neco s 2x 6v6 v PP ... a pre-amp, tam si porad nejsem jisty, jestli bych sel do SLO, nejaky engl nebo VHT deliverance ... :) recto me moc nelaka.

Osobne jsem moc zvedavy, jak me vyjde ten mark IIc pre-amp do 2W PP konce.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

nevíte někdo, kde sehnat potenciometry 1M log, nejlépe kovové, s 6mm drážkovanou osou a za přijatelnou cenu? ges a gme maj jenom plastový a to je ještě zdražili... koukal jsem na denklu a tam maj TP160 1M0/L (http://www.denkl.cz/eshop/tp160-1m0-l-3700) napsáno za 16Kč, ale ty teď nejsou skladem a maj 4mm hladkou osu... pak tam maj TP160 1M0/G - logaritmický s vypínačem, taky za 16 Kč, kde je nakupujete vy? potřeboval bych nějakej zdroj na víc kusů určitě 10-15... tak jestli o něčem víte tak dejte vědět :wink:
St.Anley Tube Amps
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Tak zkus objednat ty potenciometry přímo od výrobce - TP160 (i TP280) vyrábí ES Ostrava ( http://www.es-ostrava.cz/ ) a dělají různé verze (i s tou drážkovanou osou) - dají se u nich stáhnout katalogové listy a vybírat - objednání by snad problém být neměl (sice jsem přímo od nich ještě nic nebral, ale už jsem se s něma setkal - kvalita) a ceník pošlou na vyžádání (ne, nemám ho - jestli ti ho pošlou, tak bych se za nahlédnutí nenaštval :D ), takže zkus a uvidíš :wink: - a pak dej vědět, jak to u nich chodí :D
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tak jsem nakonec vcera koupil ten unibit a dneska vyzkousel jak se s tim vrata a musim rict - je to night and day oproti tomu, jak jsem to delal pred tim :). Vrtak byl teda drahy jako cert ($40 nejaky z cobaltove oceli, jiny teda nemeli :) ), ale stoji to zato. Kdyz tak na to koukam, tak jsem to mel vedet drive, o co radeji bych se poustel do vratni sasi aniz bych si rikal, ze je to nutne zlo :). Takze diky moc za radu!
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

lunchie: jj, je to dost dobrá věc, teď už se šasi nebojim 8)

tak jsem psal ES Ostrava na ty potenciometry... a odpověď byla, že mi je vyrobí 1M0/G, s drážkovoanou osou, cena 19Kč bez DPH, odběr od 10ks a dodání +- 3tejdny... takže pokud neseženu nějakej jinej zdroj, tak si asi objednám takovejch 20 kousků :lol:

jinak muj projek aparátu s ECL86 momentálně stojí, protože mam v háji výstupní trafo... (7k ohm/4ohmy), mam tu pak jedno 5,7k ohm/4ohmy a druhý přímo na EL84 5,2k ohm/4ohmy... takže budu asi muset sehnat nějaký jiný... nebo zkusim použít to 5,7k ohm/4ohmy... aspoň na zkoušku... tu chvilku to snad zvládne... :roll:
St.Anley Tube Amps
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Kdyby nekoho zajimalo jak to je v ES-Ostrava s kondenzatory, tak vyroba je min od 50ks na kapacitu. Kusove prodavaji pres polozku vyprodej, oranzovy odkaz v hlavnim menu. Kupoval jsem tam foliace polyestery a cena tech kondiku byla asi 7-8 kc/ks s DPH. Vypadaji celkem kvalitne, ale jeste jsem je nejstihl zapojit. Po objednani vam daji asi do tydne vedet, ze to maji rdy, ppr to poslou.

Stanley, jeste bych zkusil hadex.

http://www.hadex.cz/odpory-pevne-a-prom ... enciometry

Kupoval jsem tam taky 1M audio a stal asi 30kc. Jenze to byl myslim 4mm s hladou oskou, ale je to takovy ten kvalitnejsi, ne jak ty z gme.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Stanley06 píše:lunchie: jj, je to dost dobrá věc, teď už se šasi nebojim 8)
Presne tohle jsem dneska rikal - kdybych ten vrtak mel hned od zacatku, tak uz mam doma 50 zesiku ;).

U me to pomalu pokracuje kupredu - mel jsem maly zadrhel s tim, ze muj PT neni central tap a byl jsem bezradny s tim, jak udelat napajeni pro BIAS. Nastesti existuji tipci na ax84 (a schema JCM900 ;) ). Dale cekam jeste az me prijdou konektory na testovaci body pro mereni nastaveni BIASu no a pak musim dovrtat nejake diry, prebrousit sasi, nastrikat a teprve potom se do toho muzu pustit. Pocitam, ze snad o vikendu to sasi dodelam a pak hura! Nakonec jsem se rozhodl, ze to udelam se 2 6sn7 double triodama do konfigurace paralell push-pull s moznosti jet to jenom na 1 double triodu. Jsem docela zvedavy, jak to bude znit :).
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Lukus: díky, na hadex jsem zapomněl... :wink:
Lunchie: jak to řešíš s těma triodama s výstupním trafem? taky by mě lákalo udělat si něco hodně malýho domů, ale u výstupáků jsem se zasek...
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

pokud kouknes na ax84, tak v associate projects je October amp. Je tam v nekolika verzich, Studio, club a myslim jeste jedna. Ta studio verze ma power amp udelany pomoci 6sn7 (podobne to ma i blackstar ht-5, ti pozuivaji 12sn7). Jak jsem tak brouzdal po netu, tak jsem nasel nejaky informace, jak urcite impedanci trafa pro triodu - melo by to byt dvojnasobek plate resistance. Takze pro 6sn7, kdy je plate resistance 4.4k, by melo mit vystupni trafo impedanci cca 9k pro single ended. Pokud bys pouzil treba double triodu 6n1p, tak pri pouziti obou triod v konfiguraci parallel single ended muzes pouzit vystupni trafo pro el84/6v6 s 5k primary.

Urcite vis, ze kdyz na sekundar na 4ohm tap hodis 8ohm reprak, tak se dostanes s primarni impedanci na dvojnasobek ... atd. atd.

Da se s tim docela experimentovat. Jediny problem u tech triod je, ze je docela lehce privedes do saturace/clippingu. Treba tu 6n1p pokud nastavis pracovni bod nekde na -4V, tak pokud do toho privedes signal spicka-spicka vetsi nez 8V, tak uz dostavas pekne power-amp zkresleni :).
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Tak ja taky updatnu stav, stavim tedy P1X s 6l6 v konci. Sasi sem si nechal udelat u kamose od fotrika z 2mm hlinikoveho plechu, pristi tyden by mela byt hotova. Dneska jsem byl nakoupit soucastky a vyslo to asi na 1500. Lampy a kvalitni elyty z toho delaji asi 1000, takze patice, spinace a soucastky vyjdou asi na 500 (bez potaku a kvalitnich svitku, to je asi dalsich 300 navic). Power trafo pouziju to co ted krmi superchargera, vystupak jsem objednal origo hammond za 950 + 100 postovne. Preamp lampu jsem nakonec koupil Tung-sol, hned jsem ji vyzkousel v superchargerovi. Oproti EHackam co tam jsou ma vice a basu a gainu, coz myslim ze v kombinaci s fendreoidni JJ-6l6 muze nakonec vyplodit celkem vyvazeny zvuk.

Pak jsem si nechal u kamose udelat reprobox 112. Material je vodotesne brezova preklizka, repro jsem koupil 12" HH invader 75W 4ohm (stock repro z komp laney) za 200. Asi to za moc stat nebude, ale aspon neco.

Dokonce planuju tak +- za mesic :D
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od Stanley06 »

1)protože už to tady neni jenom o mém druhém lampovém projektu ale tak obecně tak jsem změnil název topicu... snad to nebude moc vadit, myslím, že teď je to výstižnější :wink:

2)moje stavba se pořád prodlužuje... čekám na patice na elektronky... potenciometry jsem nakonec objednal kovový z hadexu, tak snad budou použitelný... doufam, že brzo všechno dorazí a budu to moc dodělat, zejtra si přivezu dřevo na bedynku a snad ten příští týden už to konečně bude...
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

u me se to protahne na minimalne o mesic - ted me tady na mesic na navstevu prijedou rodice od manzelky, takze budu mit se zesilovacem utrum. Soucastky uz mam vsechny doma, jeste teda musim nekde splasit 2 potaky na BIAS a par odpurku a muzu se do toho pustit. Jenom si tak nakonec rikam, ze mozna misto parallel push-pull se 2 6sn7 udelam push-pull se dvema 6v6 (vystupni trafo i elektronky na to mam a ten PT co mam je dimenzovany na 150mA DC).
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Takze jelikoz bych rad pristi vikend odvrtal a osadil sasi, chtel bych se poradit ohledne dvou veci.

1) Cim usmernujete? Lampu vynechne, takze resme diody vs hotovy mustek. Jak a kam v sasi mustek/plosnak s diodami upevnujete? Protoze budu mit sasi ve tvaru klaskeho U a nebudu tedy mit ty 2 bocni strany, zbyva mi bud upevneni na zadni stranu, nebo zespoda na "strop" sasi. Take jsem cetl ze neni od veci usmernovat jeste vne sasi, hned na trafu a netahat do sasi zbytecne AC HV. Zatim se klonim asi k usmerneni hotovym mustkem hned na trafu, a od trafa tahat k stand-by vypinaci uz ss napeti (mam na trafu takove ty pajeci listy, takze mustek se tam da celkem solidne upevnit). Za kazdou radu/zkusenost budu rad.

2) Vodice. Nekde tady na foru jsem cetl, ze je slyset rozdil ve zvuku pri pouziti vodicu s pevnym jadrem a lanek (v neprospech lanek), ma s tim nekdo nejake zkusenosti?

Diky moc
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Lukus: 1) určitě bych to udělal tak jak říkáš.je zbytečné si tahat 230 do zesíku,když všichni dobře víme,co dokáže udělat i blbej kabel od kytary položenej vedle 230 kabelu.

2) Ty lanka by měly mít stejné vlastnosti,ale i tak bych radši použil jednovodičový kabílek. Jinak co se týče plusů těch lankových,tak to bude asi jedině menší fyzické namáhání toho káblíku.Ale vzhledem k tomu,že jde o vodiče uvnitř šasí,rozhodně bych se spolehl na ověřenou kvalitu v podobě jednovodičových drátů.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tak k tomu usmerneni - urcite usmernovat az v sasi - uz jenom kvuli bezpecnosti. Osobne jsem nikde nevidel, ze by nekdo usmernoval venku ze sasi. Ja pouzivam diody 1uf4007 (full wave rectifier) a pajim je do tzv. terminal strips, ktere jsou pripevnene na sasi ze spodu.

Obrázek

co se tyce vodicu, tak na signalovou cestu pouzivam koaxialni stineny kabel s teflonovou izolaci. Na ostatni propojeni drat s pevnym jadrem - me prijde, ze se lepe tvaruje, takze se v sasi lehcejc dela poradek v kabelazi.
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Diky moc za nazory.
Lunchie, v cem vidis tohle reseni nebezpecne ?
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Ja sem teda jeste nevidel, ze by nekdo usmernoval mimo sasi a problemy s tim nejsou, tak proc neco vymejslet a zvetsovat si pocet odhalenych mist na sasi, kde te muze neco flaknout.

Vodice o jakym prumeru pouzivate?
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Ja psal ze mam trafo s pajeci listou, takze tam jsou vsecky vinuti uz tak odhalena. Ale asi mate pravdu, je lepsi dostat 320 AC nez 450 DC :lol: .

Ja tedka koupil koax do signalove cesty s prumerem jadra 0,5mm. Normalni drat na anody a dalsi rozvody mam 1mm (ted mi prijde moc tlusty, koupil bych tenci). Na zhaveni sem koupil lanko, prumer vyberes podle proudu.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“