Orange AD30 - Popis

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Hanzbiker

Orange AD30 - Popis

Příspěvek od Hanzbiker »

Čau kluci..Ať sem hledal jak sem hledal nikde sem nenašel nic ohledně téhle hlavy nebo komba...No abych to upřesnil..Chtěl bych po někom z vás aby mi upřesnil co od toho zesíku čekat..Jediný co tak tuším je to že je to spíš vintage aparát..Tak kdyby někdo byl tak hodnej a pověděl mi o tom trochu víc...Nejradši bych si na něj samozřejmě zašel zahrát, ale tuším že v Brně ho nikde na ozkoušení nemaj..
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Orange AD30 - Popis

Příspěvek od Red Bull »

Uživatel Kuboq ho měl nebo má.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Ok, pokusím se teda obrátit na něj..
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Mají jej myslím v Praze a v Bratislavě tak jej zajeď vyzkoušet, nezapomeň jej ale pořádně okotlit, tyhle zesilovače bez pořádné hlasitosti nehrají, při zkoušení bych nešel s master volume pod polovinu, jinak si o tom zkreslení uděláš velice špatný obraz...

AD30TC vychází z AD30, která byla pouze jednokanál. Teď udělali dvoukanál před pár lety. Oba kanály mají master volume a ovladač na gain, takže na obou jde nastavit jak čistý/nakřáplý tak i zkreslený zvuk. AD30 je ale spíš na takový hodně špinavý zvuk, pokud máš silnější humbuckery, tak z toho clean budeš tahat horko těžko.

Jinak je to prostě specifický zesilovač, který asi ne každému sedne, rozhodně stojí za to jej vyzkoušet. Zkreslený zvuk zesíků s EL84 koncem a lampovým rectifierem je hodně o středech a je celkově takový měkčí, není to žádná tvdá moderna s hutnými basy a "odsekávájícím" zkreslím. Někdo tím opovrhne, pro někoho není nic lepšího, rozhodně to není nějaký stand. který by sedl každému.
kubog

Příspěvek od kubog »

Áno mal som ho asi pol roka, velmi príjemný aparát, mal som tu novšiu verziu kde je panel popísaný aj s obrázkami a krajné dva poťáky boli trocha väčšie.
Bola to hlava, AD30HTC, dvojkanál každý mal svoj master gain aj TMB. Prvý kanál mal trocha menej gainu ale určite to nieje že clean/dirty oba kanály su viacmenej vyrovnané.
Určite ta upozorním že pri klubovej hlasitosti z tohto aparátu clean nedostaneš (a to mám snimače PAF), za to skrleslený je naozaj skvelý, na klasický rock, hardrock ako vyšité (Napr. Led Zeppelin, skreslenie utiahne napr aj Guns n Roses). Miera max gainu by sa dala prirovnať k jemne nakopnutej JCM 800.
Na čo upozorním že aparát netlačííí, skúšal som viac bední a tie EL84 a 30W proste nevedia dať poriadny tlak, nemal som problém hrať bežne s tým aparátom na maximálnej hlasitosti. Čo vyzdvihnem je velmi dobrý zvuk v kapele, presne to čo sa predere cez bordel a je vás vždy počuť, pokial oželiete tlaky a čistý kanál tak to je aparát pre Vás. Každopádne treba skúsiť, skreslenie má svojský voicing a nemusí každému sadnúť.
Predal som hlavne kvôli nedostatku headroomu a tlaku. Inak je to velmi kvalitný aparát a môžem len odporučiť.
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Oki..Dík moc za info kluci..Nejspíš se ho vydám vyzkoušet do Prahy... :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ty EL84 prostě tlačit neumí, úplně jim chybí takové ty "koule", co mají třeba Marshally s EL34. To samé mám s mojím Voxem. To jsou prostě aparáty čistě o středech. Buď ten zvuk člověku sedne a nebo nesedne, rozhodně to nejsou aparáty, které by třepaly nohavicema. Když budeš v té Praze, tak mrkni na Orange rocker, ten už tlačit umí a pořád je to takový zajímavý zvuk někde mezi vintage a modernou, pokud by ti nesedla AD30, tak by ti mohlo sednout tohle, má takový více uni zkreslený zvuk. Má ale velice jednoduchý čistý kanál, který buď miluješ a nebo jej vůbec nepoužíváš.
Naposledy upravil(a) qwer dne 29.03.2010 18:46, celkem upraveno 1 x.
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

No já sem se právě zakoukal do řady Rockerverb..Ale ta je trošku mimo můj finanční limit...Na toho Rockera sem taky koukal..No o velikonocích bych se tam mohl dostat..Tak uvidíme.. :)
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Připravse na to, že ten apec v tý "pseudo A" třídě hraje v tom "místě", kde se ten zvuk začně otvírat a zpívat ku**vsky nahlas. Pořídil jsem si Rocker 30, vzuk se mi líbí, jen spoluhráči mě teď nenavidí. Předpokládám, že u AD to bude dost podobný.

EDIT: teď vidím, že to Kubogův příspěvek už vyloučil..nu což..aspoň taky názor do pranice.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Rocker je ve stejné "serii" jako Rockerverb... AD30 je úplně mimo...

Pokud se ti tedy líbí rockerverb, tak bych určitě volil Rockera.

Teď se má rocker ukončovat a rockerverb je nová serie - konec přes EL34, s lepší ef. smyčkou a reverbem. U Rockerverbu mi přijde, že má temnější zvuk a je takový celkově moderněji pojatý, Rocker mi je více sympatický. Co jsem četl na netu, tak Rockera lidé upřednostňují hlavně z toho důvodu, že má lepší dynamiku a není tak temně laděný na zkresleném kanálu. Pro mě to asi ani není o tom, že Rockerverb je vyšší liga, než Rocker, spíš je to pro mě o tom, že ty aparáty jsou si podobné, ale přesto jiné, přitom bych neřekl, že ten dražší je automaticky lepší a vyšší liga. I kytaristé světových kapel hrají na Rockera - rozhodně si nemyslím, že by si nemohli připlatit na rockerverba :D Rockerverba asi budou mít automaticky lidi zvyklí na recto a moderní marshally, rockera budou mít radši zase staromilci.

Rocker zase tak výkoný není, hodně asi záleží, přes kolik repro se to prožene... jinak bude tlačit 112 kombo a jinak hlava + dobrý 412 box. Já bych se jej rozhodně nebál použít, není to nějaké montrum s obrovským výkonem, spíš je tak akorát si myslím, čistý kanál dokonce ani nemusí hlasitostně dostačovat.
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Ok..Moc děkuju za objasnění celý situace..Doufám že se do té Prahy dostanu co nejdřív abych to mohl vyzkoušet.. :)
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Vykonný sice není, ale přes tu 2x12 V30 open back to fakticky řeže a tlačí. Hráli jsme teďka v klubu velikostně pro řekněmě 200 lidí a pro pana zvukaře byl ten Rocker co se hlasitosti týče docela problém. Skončilo to tak, že jsem hrál na nevykouřenej apec s totálně mrtvým zvukem :-( Ale brzda je na cestě, tak snad to tomu trošičku pomůže.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Skiner píše:Vykonný sice není, ale přes tu 2x12 V30 open back to fakticky řeže a tlačí. Hráli jsme teďka v klubu velikostně pro řekněmě 200 lidí a pro pana zvukaře byl ten Rocker co se hlasitosti týče docela problém. Skončilo to tak, že jsem hrál na nevykouřenej apec s totálně mrtvým zvukem :-( Ale brzda je na cestě, tak snad to tomu trošičku pomůže.
tento problém řeším stylem, že mu kopnu ten mikrák do **** a hraju z aparátu mezi lidi... podle mě to je lepší varianta
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Hehe, no, to by mě teda pěkně vytahal za uši :-)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

tie EL84 proste nevedia dať poriadny tlak
ty EL34 prostě tlačit neumí
?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

DL píše:
tie EL84 proste nevedia dať poriadny tlak
ty EL34 prostě tlačit neumí
?
Tam mělo být "EL84", už jsem to opravil. z kontextu to sice docela vyplývalo, ale chápu, že je to zmatečné info.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

qwer píše: Tam mělo být "EL84", už jsem to opravil. z kontextu to sice docela vyplývalo, ale chápu, že je to zmatečné info.
Je mi jasný, ale pořádek dělá přátele, znáš to. :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“