Funkce split
Pravidla fóra
Funkce split
Dobrý den. Chci se zeptat: když rozdělím klaviaturu funkcí split, je možné někde nastavit, nebo nějak vyřešit to, aby mi pedál spojoval i levou část? V levé části mám například smyčce, v pravé klavír. Klavír mi pedál normálně spojuje, ovšem smyčce ne - což je dost omezující, protože smyčce by měli tvořit plochu a kvůli tomu, že to nemůžu spojovat, jsou tam "díry". Předem děkuji za odpověď
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Funkce split
Pokud by to bylo technicky možné, bude to vždy záležitost konfigurace nástroje. Jestli není napevno přiřazený MIDI kanál pro pedál, tak by to jít mohlo, ale z hlavy se radit moc nedá, obecně tu žádné pravidlo myslím nebude.
P.
P.
No, můžu říct typ kláves: Yamaha DGX 230, pokud to někomu pomůže. Procházel jsem nastavení několikrát, ale nikde jsem to nenašel. Maximálně můžu upravit dozvuk (aby tam ty "díry" nebyly zas tak velký) - ale jinak nic.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych, že odpověď se dá najít na straně 59 manuálu - byť to není řečeno ve spojitosti se Sustain pedálem:
The Sustain function does not affect split voice.
No a "split voice" je terminus technicus ze začátku manuálu (strana 16), kde je řečeno, že "split voice" je ten zvuk od bodu rozdělení vlevo
Tudíž bych řekl, že "sustain", ať už nadefinovaný tlačítkem nebo pomocí pedálu, bude ovlivňovat pouze zvuk "hlavní", respektove od bodu rozdělení vpravo.
P.
The Sustain function does not affect split voice.
No a "split voice" je terminus technicus ze začátku manuálu (strana 16), kde je řečeno, že "split voice" je ten zvuk od bodu rozdělení vlevo
Tudíž bych řekl, že "sustain", ať už nadefinovaný tlačítkem nebo pomocí pedálu, bude ovlivňovat pouze zvuk "hlavní", respektove od bodu rozdělení vpravo.
P.