Funkce split

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Zepyrinus

Funkce split

Příspěvek od Zepyrinus »

Dobrý den. Chci se zeptat: když rozdělím klaviaturu funkcí split, je možné někde nastavit, nebo nějak vyřešit to, aby mi pedál spojoval i levou část? V levé části mám například smyčce, v pravé klavír. Klavír mi pedál normálně spojuje, ovšem smyčce ne - což je dost omezující, protože smyčce by měli tvořit plochu a kvůli tomu, že to nemůžu spojovat, jsou tam "díry". Předem děkuji za odpověď
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Funkce split

Příspěvek od pavlii »

Pokud by to bylo technicky možné, bude to vždy záležitost konfigurace nástroje. Jestli není napevno přiřazený MIDI kanál pro pedál, tak by to jít mohlo, ale z hlavy se radit moc nedá, obecně tu žádné pravidlo myslím nebude.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Zepyrinus

Příspěvek od Zepyrinus »

No, můžu říct typ kláves: Yamaha DGX 230, pokud to někomu pomůže. Procházel jsem nastavení několikrát, ale nikde jsem to nenašel. Maximálně můžu upravit dozvuk (aby tam ty "díry" nebyly zas tak velký) - ale jinak nic.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Řekl bych, že odpověď se dá najít na straně 59 manuálu - byť to není řečeno ve spojitosti se Sustain pedálem:

The Sustain function does not affect split voice.

No a "split voice" je terminus technicus ze začátku manuálu (strana 16), kde je řečeno, že "split voice" je ten zvuk od bodu rozdělení vlevo :D

Tudíž bych řekl, že "sustain", ať už nadefinovaný tlačítkem nebo pomocí pedálu, bude ovlivňovat pouze zvuk "hlavní", respektove od bodu rozdělení vpravo.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“