Kabely do smyčky
Pravidla fóra
Kabely do smyčky
Zajímalo by mě, jak řešíte kabeláž pro efekty ve smyčce. Budu muset koupit dva kabely, abych měl jak připojit reverb (moje dočasné řešení odchází do věčných lovišť) a chci vědět, co mám vlastně koupit... Jsou tam taky takové velké požadavky na kvalitu, jako při propojení kytara-aparát, nebo stačí koupit nějaké levnější? Nejsem netopýr, spíš chci mít jistotu, že se o něco neochudím, když sáhnu po těch levnějších kouscích.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Re: Kabely do smyčky
Co jsou u tebe levne kousky?
Obecne u smycky jsou mensi naroky na kvalitu kabelaze, je tam bezny linkovy signal, ktery je mnohem mene nachylny na ruchy, na zmenu zvuku diky odporu (kapacitanci) kabelu atd... Nicmene neda se rici, ze by ve smycce nezalezelo na kabelech
Rozhodne bych doporucil kvalitativne alespon neco na urovni zlatych Planet Waves. I kdyz ty si to hadam budes pajet sam, takze v zasade cokoli vhodneho za 30Kc za metr a vic (orientacne), pri 3m kabelech te to vyjde na 2 stovky + konektory, to je myslim v klidu.
Na druhou stranu pokud bych si uz delal kabely, tak bych zvolil neco, o cem za rok nebudu premyslet, jestli mi to nekazi zvuk - pokud si priplatis na nejakej rozumnej kabel (napriklad mnou uz tisickrat doporucovanej Sommer Spirit XXL), tak na tom ted tratis cca stovku, ale budes mit vystarano.
Obecne u smycky jsou mensi naroky na kvalitu kabelaze, je tam bezny linkovy signal, ktery je mnohem mene nachylny na ruchy, na zmenu zvuku diky odporu (kapacitanci) kabelu atd... Nicmene neda se rici, ze by ve smycce nezalezelo na kabelech
Rozhodne bych doporucil kvalitativne alespon neco na urovni zlatych Planet Waves. I kdyz ty si to hadam budes pajet sam, takze v zasade cokoli vhodneho za 30Kc za metr a vic (orientacne), pri 3m kabelech te to vyjde na 2 stovky + konektory, to je myslim v klidu.
Na druhou stranu pokud bych si uz delal kabely, tak bych zvolil neco, o cem za rok nebudu premyslet, jestli mi to nekazi zvuk - pokud si priplatis na nejakej rozumnej kabel (napriklad mnou uz tisickrat doporucovanej Sommer Spirit XXL), tak na tom ted tratis cca stovku, ale budes mit vystarano.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
No dražšíma určitě nic nezkazíš
Já jsem kupoval 2ks Klotz, mají ho v akci, je modrý a ne černý jako na obrázku. http://www.music-city.cz/klotz-nastrojo ... -8181.html
Já osobně používám kabely Bespeco a naprostá spokojenost.Kvalita/cena velmi příznivá a navíc nemají pevné konektory,takže když se to trochu "vykvrdlá",neni problém vzít pájku,kus cínu a za pár vteřin můžu hrát dál.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Můžu na základě vlastních zkušeností potvrdit, že i ve smyčce hraje kabel docela značnou roli. Pokud vezmu F-50 a do smyčky zapojím TCE Nova Repeater, tak je ohromný rozdíl, jestli na propojení použiju Planet Waves (což není žádná extra třída) a nějaký podivný kabel, jehož jméno jsem už zapomněl. Zvuk je znatelně jiný.Wohma píše:Obecne u smycky jsou mensi naroky na kvalitu kabelaze, je tam bezny linkovy signal, ktery je mnohem mene nachylny na ruchy, na zmenu zvuku diky odporu (kapacitanci) kabelu atd... Nicmene neda se rici, ze by ve smycce nezalezelo na kabelech
Jinak osobně z "hotových" kabelů doporučuju PW a Spectraflex.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Mám podobné zkušenosti - určitě bych tam nezapojil nějaký šmejd, věnoval bych tomu podobnou pozornost, jako ostatním kabelům 
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Díky pánové, odpověděli jste mi přesně na to, co jsem chtěl vědět. 
EDIT: Levné kousky - kolem těch 400 korun.
EDIT: Levné kousky - kolem těch 400 korun.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Do toho se s PW Classic vejdeš. A ty hrajou v pohodě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008