Wohma píše:Nero píše:Já teda boční pásku nestrhávám, do balíčku zavírám, čistím po kraždém hraní a stejně mi to několik let nevydrží. Pravda, používám to na 3 kytary, ale je to je vlastně jedno.
To bude kamen urazu, ja ho pouzivam na jedinou kytaru a rozhodne ne po kazdem hrani

Jednak na to zapominam a jednak mi to prijde uz jako prehnana pece.
Spíš tím, že to je (skoro) po každém hraní. Je jedno, jestli během 3 dnů očistíš 3x jednu kytaru nebo 1x 3 kytary
Kamahl píše:wikxzen píše:Já struny už přestal všemožně čistit a starat se o ně. Je to pro mě ztráta času, jen když měním struny tak maximálně hadrem přejedu hmatnik a odstraním i prach usazený mezi snímači a okolo kobylky. To je vše.
Moje řeč. Struny beztak měním měsíc co měsíc, takže nějaký patlání Fast Fretu nemá smysl...
Myslím si, že se dá dost objektivně zhodnotit to, že struny, které jsou čištěné, mají po 2, 4, 8, 12 týdnech lepší zvuk a hlavně lépe se na ně hraje, než když se o ně člověk stará. Ale nebudu to nikomu vnucovat

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008