Wah wah

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Wah wah

Příspěvek od Querian »

Ahoj všem. Tak čas dozrál k tomu abych si koupil kvákadlo. Potřeboval bych poradit... tady mám parametry: do 4tisíc, aby byl sytý tón, možná i korekce na pedálu... Třeba se mi celkem líbí Slash sign., ZW sign., ale jsem otevřen i dalším nápadům. Budu ho asi objednávat přez amazon, tak prosím raďte ;)
citizen.one

Re: Wah wah

Příspěvek od citizen.one »

otevrene za 4000 si sezen neco vintage, budu prodavat stary CryBaby (Thomas Organ, ne Dunlop), za cca 3500 s fasel civkou cervenou, starou cca 20-30 let. Cena cca 3000 - 3500,--
akorat bude potreba novy potak, tenhle je uz znacne chroupavy...a gumovy nozky...
zvukove ale lahudka, hledal jsem wahy a nakonec si jich nechal 6, tenhle mi prebyva, protoze uz mam jedno CB s faselem, resp mam CB a mam fasel ve Voxu, cili kdybych nekdy touzil presne tuhle kombinaci, jen si to prepajim...

jinak opravdu super hrajou ty s Halo nebo alespon Closed Halo civkama, stary Voxy nebo prave CB, z novych pak RMC, Fulltone atp, ale ty vetsinou stoji vic jak 4000,--
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

z vintage kvakadla bych mel trochu strach, nejaky ty vintage kramy mam a nejednou jsem to vsechno proklinal. urcite pocitej s tim ze stary kvakadlo bude chtit nejakou investici a servis navic. a to nepocitame nepouzitelnej bypass :) sam si chci koupit takovej ten bypass pad od jedne polske firmy (g lab?), maji to na kytary.cz

slash ma super barvu ale prisel mi trochu nevyraznej. ten boost je zajimava uchylarna na vazby ala starla od smashing pumpkins, ncimene se to debilne ovlada.

delal jsem si tak pred rokem takovy srovnani kvakadel - crybaby, crybaby 535, crybaby fasel a morley. morley jsem dal hned pryc protoze pro moje usi kvakal fakt hnusne. u 535 mi vadil divnej charakter zdvihu kterej jsem nedokazal vykroutit, nejlepsi se mi zdal fasel s tim nejlevnejsim crybaby. ve finale u me o chlup vyhralo to levny crybaby, mozna jsem mel stesti na nejakej hyperdobrej kus ale mym usim proste kvakalo nejlip.

kdybych mohl tak si sezenu starej colorsound, to je pro me doted asi nej kvakadlo co jsem slysel. blbe se shani ale kdyz uz tak neni moc drahy, ma uplne extremni prubeh a je fakt super.

dobrej je taky vox (vic vintage zvuk), nekomu sedne i ibanez weeping demon (me tolik ne).
citizen.one

no neni to tak dlouho co starej colorsound prodaval nekdo tady na bazaru za cca 3000,coz je ok cena.
S tim servisem mas pravdu, ale tyka se to v zasade jen vymen potaku a switche, jinak moc nejni co ladit, momentalne mam cca 6 kvakadel, ktery si nechavam

1. Vox Wah Swell s Faselem
2. Vox s 500kH Closed Halo
3. CB s Closed Halo
4. CB s 48 + mam na vymenu k tomu TDK kostku
5. Vox s Closed Halo
6. Ibanez WH10

V zasade ty s closed hrajou nejbarevnejs, hned potom 48, pak TDK, pak Fasel zhruba na stejny urovni, CH jsou vic noisy, ale maji v kvaku neco navic. Ibanez pak je mezi nima takovej skok vedle zvukem, ale libi se mi nejvic jeho bass mod, kdy se to v dolni poloze tak podivne zahlti, tak si ho nechavam :) Kazdopadne vsechny tehle maji podstatne tlustsi ton jak dnesni produkce v tyhle cenovy (tj.4-5 tisc)...i kdyz se asi i v novych najdou vyjimky, nicmene nejak jsem nespozoroval...
...mam aj 487 starsi a Reissue a ani jedno se tomu moc neblizi, ty uz neuvadim, pac pujdou z domu...
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

já moc vintage nepotřebuju... hrajem takovej melodickej rock, chvilkama grunge, někdy hardrock....spíš bych chtěl aby byl sytý tón a kvákadlo bylo dobře slyšet. Dobrý ódy jsem četl na samotný Cry Baby co vy na něj?
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Jestli nejsi vybiravej, kup si to nejlevnejsi kvakadlo. Obycejnej VOX 847, nebo CB. Na CB nemuzu pet ody, VOXy jsem tu mel nedavno dva na true bypass a oba kvakaly dobre. Nemaj takovej ten zlom uprostred, kterej hleda sposta hracu, jsou hodne linearni . Na takovy to "kva, kva" jsou uplne v pohode. Vyborny kvakadla dela taky Michalik - ty kvakaj o dost lip nez VOX ponevac maji delsi drahu a jsou vyborne promodulovany (alespon mi to tak prislo)- ale zase - neni tam ten bod, kde se to "vari". Nicmene doporucuju. Kdybych je sam nevyrabel, sel bych do Michalika.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
citizen.one

Jestli chces moderni, tak doporucuju prave Ibanez WH10, pro predstavu pouziva Frusciante, zajimavy moznosti...a super tlustej zvuk...

co jsem mel moznost, tak bych rozhodne nesel do novejch Voxu 487A, mam jeste i model predem a neni to zadna velka sada, u CB novejch uz vubec ne...tak jak tak zajimavy jsou ty Fulltone, RMC, Budda, nevim co to Ibanez WH10/2 , cetl jsem ze to zdaleka neni original...

ohledne ody na samotny CryBaby nevim co myslis tim slovem samotny, vzhledem k tomu ze se vyrabi uz pres 40 let, ty starsi hrajou mymu uchu o notnej kus lip, jsou tlustsi a jak pises, sytejsi, stejne to ale chce asi nejaky minimalni upravy, ted jsem se bavil s chlapikem, ze dobry je znova prodratovat solidcore draty, starsi true bypass mely nejaky blby serie, takze padala hlasitost, to ted resim, protoze prave ten Vox ma takovy pseudo TB a budu menit spinac a asi i potak, sice je tam ted Fulltone potak, ale tim, ze mam v zasade dve hlavni kvakadla, tj Voxe a CB, tak potrebuju aby mely stejnej prubeh... a nejlip dost podobny reakce, i kdyz Vox trosku vic cvachta a CB vic ,,pláče'', jak to ostatne ma v nazvu...

pravda moc do ty elektroniky zevnitr nevidim, ale hodlam to zmenit, par efektu co mam se chystam nejak neinvazivne upravit nebo doplnit, mam treba paradni homemade octavefuzz, tak to chci prevorat na dvouswitchovej Octaver/Fuzz, akorat to by chtelo nekoho kdo alespon temhle obvodum rozumi, protoze manualne s tim nemam problem a musim uznat, ze me to dost bavi...a hlavne kdyz jsou pak slysitelne vysledky, tak je to radost...
citizen.one

btw udelam OT, co ten univibe/fuzz/OD? je to dobry?
Posledni dobou se mi libi skoro jen germaniovy efekty, ale to se da upravit...
vcera mi prisel Shinei Resly Machine, coz je takova trirychlostni alternativa k Univibu, zvukove u toho jako u skoro vsech efektu tohohle modulacniho druhu od urcite urovne tecu :D

Kazdopadne by se mi libil nejaky univibe s rychlostnima switchema, ten zvuk je nadhernej...
cili bud si to doupravit nebo tak neco...

chtel jsem si objednat tremolo rizeny optikou, ovladany expressionem s moznosti tap tempa, kdyz by expression nebyl pripojenej, akorat ta firma jeste neumi tap, tak cekam, jinak zvukove to nejlepsi co jsem zatim slysel z tremol...
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Na Univibe si pridelej velkej knoflik nejlip takovej ten MXR s gumou a steluj to nohou, tak to delam ja a je to bez problemu - overeno na podiu x-krat. Rychlostni prepinace u UV jsou z princiu jednoduchy - jenom ruzny odpory. Ten preudo TB u VOXE a CB je buffer, tim jak vyleze vstupni odpor, tak sleze odvod signalu pres efekt. Funguje to docela dobre, asi jim to financne vychazi lip nez 3PDT.
Slovo "cvachtat" si musim zapamatovat, to je vystizny :).

EDIT:
Padani hlasitosti u TB
- to je jasny, to je normalni jev - jak signal plne objizdi efekt, tak se projevuje rozdil mezi jeho silou a silou signalu pres efekt. To nema nic spolecnyho s nekvalitnim TB (na tom se neda nic podelat), ale vstupnim odporem kvakadla (ted nemyslim celkovej vstupni odpor, ale ten odpor co je hned na vstupu). Misto 68k tam dej 47k a je hotovo. Jestli bude nejakej problem napis mi mail. Klidne ti to udelam zadarmo, kdyz mi prineses par kvakadel na ukazku. Jestli to budes delat sam, tak jenom ustrihni ten odpor zeshora na desce a na ty camfoury co po nem zbydou priletuj tech 47k.
Prodratovani solid-core razi Smrcka, ja myslim, ze je to zbytecny. Osobne se solid-core bojim, protoze jak nejsou draty flexibilni a neco se tam hejbe ... nevim, radsi ne :)
citizen.one

Nj, tak ja tech efektu mam ponekud moc,na to abych je steloval nohou, navic ja ani univibe nemam, ten Resly je sice univibe,ale ma 3 spinace na rychlost a tim to hasne...

To TB neni urcite buffer, jsou to stary vyrobky, ted jsem to sam ladil, navic to neproleze ani fuzzem, ale i ostatni efekty snizuji intenzitu...navic to snad ani neni od vyroby, spis domaci upravy...

No to padani me celkem stve, u CB to TB nemam a hraje vyrazne vic nahlas, ale zase tak necvachta, navic jako fanda starsich PF musim pouzivat voxe :)

SolidCore jako takovy ucite nesmysl neni, na kabelech k hifi bednam se to projevilo jako v pomeru cena/kvalita s odskokem x desitek tisic nejlepsi reseni. Vevnitr se moc co hejbat nema, cili toho se fakt nebojim, je cekam, az doresim tu hlasitost, takhle mi padaji jen dve, obe se stejnym zpusobem zapojeni, mysleno tim to pseudo TB.
Menit tam neco se mi nechce, je to co kus, to sberatelska vec, byt do Voxa predchozi majitel udelal diru pro napajeni, no ale zase hraje paradne :)
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Ja jsem skalni fanda starejch PF takze chapu :)
Ty mas v tom VOXu TB a nechces do nej zasahovat? Nebo jsem te spatne pochopil? Pri instalaci TB se do obvodu casto zasahuje ... instalaci TB beztak spadne cena vintage krabicky. Jina cesta ke zvyseni hlasitosi (solid core urcite ne) neni. Vyletuj ten original a dej tam mensi. Original si nech kdyby ses toho potreboval zbavit. Jenom to musis udelat opatrne, aby to nevypadalo jak po pozaru :)

Nerikal jsem ze jsou solid-core *nesmysl*. To urcite ne, jem kazda vec ma svy plus a minus.
citizen.one

No mam v nem pseudo TB a nechci zasahovat jen do soucastek na desce, tj obvodu jak pises...
Cena krabicky ale nespadne o tolik, kdyz vis a jsi schopen to dat zpatky, to pak vcelku nikoho nezajima, ze to bylo predelany, kdyz je to zpatky.

No uvidim co a jak az se rozhoupu objednat switche atp.

Kdybych to nebyl sto zbouchat, ozvu se :)
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Jasny. Nemas cirou nahodou vintage Big Muffa?
citizen.one

cirou nahodou mam staryho LittleMuffa a Ramshead :)
koukam zes me odhadl :d

uz mi chybi jen original FuzzFace, mam dunlop reissue, hraje to hezky,ale neni to to co hledam a binson, popr hifli...
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

poslal jsem ti zpravu.
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

Rád bych kdyby to pěkné sytě kvákalo, tak posuňme se dál... Vox mi nic moc neříká takže dále postupují...
Ibanez WH10
CB 95
CB 535q
CB ZW

Vaše názory? Znovu opakuji potřebuju to na rock/grunge záležitosti a sem tam zakvákat něco na clean ;)
citizen.one

Za me jednoznacne WH10...
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Za mne Michalik :). Je sice osklive na pohled, ale syte dosyta.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

yeeshkul píše:Za mne Michalik :). Je sice osklive na pohled, ale syte dosyta.
mi připadalo, že michalík skoro vůbec nekváká. Jo, měl jsem ho :-)

ta WH10 se neshání zrovna dobře, ale zvuk má solidní. Samozřejmě se teĎ tuším dá sehnat spíše WH10v2, ale je otázka nakolik povedené to vzhledem k originálu bude

pokud bych měl tyto peníze, už bych dávno kupoval MXR/CAE MC404 :-) takový švýcarský nůž mezi kvákadly
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
citizen.one

No budu jedno WH10 prodavat, druhou verzi, tj ne WH10-2 ,ale druhou verzi prvniho, prvni byl sedozeleny, tenhle je cernofialovy a jediny rozdil je v tom, ze ta druha verze netrpim tim silenym narustem hlasitosti jako uplne prvni...
akorat nevim co ta cena, jsou docela ceneny...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“