Domácí nahrávání všeho

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
weselow

Domácí nahrávání všeho

Příspěvek od weselow »

Hraju doma svoje písničky a potřebuju si je nahrávat v pokud možno nějaký ne-windows kvalitě. Můj problém je, že si nechci strkat kytaru do počítače, ale chtěl bych snímat ten zvuk, co mi leze z aparátu, aby to znělo stejně, jako když bych to hrál live... případně, aby se to dalo použít i na zpěv. Mám nějakej no name do sto korun mikrofon, zvukovku nvidia... a aparát... to je celkem fuk :) Takže jestli můžete doporučit nějakej software, ne moc složitej a náročnej na HW (Fruity Loops?), zvukovku jestli je potřeba a mikrofon.. představoval bych si jenom něco za pár stovek, maximálně okolo tisíce. Případně navrhněte úplně jiný řešení, pokud mi něco uniká. Díky...
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí nahrávání všeho

Příspěvek od Wohma »

Do tisice nekoupis zvukovku a mikrofon.Budes muset nahravat primo anebo nasetrit vic penez, s timhle rozpoctem to bude zoufaly.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak tak. Buď se má něco dělat pořádně (tzn. i hrát si je třeba na nějaké úrovni), nebo do toho nešťourat a zůstat u toho hraní si doma "jen na hubu".

Máš to jednoduché: zvolil sis metodu snímání zvuku, takže potřebuješ:

- mikrofon
- stojan na mikrofon
- kabel k mikrofonu
- předzesilovač
- kabel mezi předzesilovač a zvukovku
- software (DAW)

Záměrně jsem nezmiňoval tu zvukovku (sice zvukovku "nvidia" bych chtěl vidět, ale budiž... :wink: ). Software se dá stáhnout zadarmo (Audacity, Wavosaur apod.), případně je "za hubičku" (Reaper apod.), zbytek je HW a musí s ekoupit/nechat udělat. Předzesilovač ti stačí s jedním vstupem.

Takže teď si sedni k netu, prohledej e-shopy s těmito zařízeními, pak se jukni po bazarech, zkus si pár kousků cenově sečíst na papíře a podle výsledku se rozhodni, zdali to pro tebe bude mít smysl nebo ne.

Jednoduchý jak facka :lol: je to JEN o preferencích...

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Navíc by mně zajímalo jestli ti hraje samotná hlava nebo to hraješ před repráčky od kompu. V podpisu jsem našel pouze že nemáš repro :D
Final Frontier
Janny

Příspěvek od Janny »

Ahoj, chtěla bych poradit a nevím kam to napsat, ale myslím, že se to sem taky hodí :-)

Chtěla bych nahrávat různé covery s kytarou, ale taky trošku v nějaké kvalitě :-)

Chtěla bych si teda pořídit mikrofon vč. stojanu a kabelu, případně co k tomu ještě budu potřebovat :-) Uvažovala jsem o http://www.musiccenter.cz/LD-Systems-D1 ... y/:3:31494 pak taky http://www.musiccenter.cz/LD-Systems-D1 ... y/:3:29634 a nebo ještě http://kytary.cz/behringer-c-1/HN097919/ ... Ale já sem v tom moc nevyznám, nechám si od Vás prosím pěkně poradit :)

Zvukovou kartu mám integrovanou.

Limit mám tak max. do 2000Kč.

Přeju hezké prožití Vánoc :-)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

pavlii píše: sice zvukovku "nvidia" bych chtěl vidět, ale budiž... :wink:
P.
Integrované zvukovky na deskách s chipsetem nForce a nForce2 se ve správci zařízení objevovali pod názvem nvidia-něco. Ale řekl bych, že to je to samé jako AC97 z té doby.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Torge: ahha, nějak mi neseplo. Dix.

2Janny: Mno z té nabídky, cos uvedla, bych se nebál jedině toho Behringera. Vzhledem ke zvukovce budeš potřebovat ještě mikrofonní předzesilovač. LD-systems může být kdovíco, nikdy jsem tento název neslyšel, raději si kup věci od Behringera. Zase ale - nikdy jsem "to" ani neslyšel naživo, takže LD může být i příjemné překvapení.... kdyžtak to můžeš koneckonců vrátit, kdyby ten mikrofon hrál špatně.

P.

Janny

Příspěvek od Janny »

Tak mikrofon bych koupím klidně ten Behringer, mikrofoní předzesilovač budu potřebovat jakej? :-) Vůbec se v tom neorientuju a chci to jen na tu kytaru :-) takže kdyžtak díky za radu :-)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Janny: nechceš to na nic extra, takže taky staní "nic extra". Koukni na Behringer nebo ART. Jediné, co potřebuješ, je přítomnost Phantom napájení (aby na tom fungovaly i kondenzátorové mikrofony, což je třebas ten C1). Budeš pak ale muset ještě sehnat (nebo si nechat udělat) kabel, který ten předzesilovač propojí se zvukovkou, což bude zřejmě 6,3mm jack <-> 3,5mm jack.

P.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pavlii píše:2Janny: nechceš to na nic extra, takže taky staní "nic extra". Koukni na Behringer nebo ART. Jediné, co potřebuješ, je přítomnost Phantom napájení (aby na tom fungovaly i kondenzátorové mikrofony, což je třebas ten C1). Budeš pak ale muset ještě sehnat (nebo si nechat udělat) kabel, který ten předzesilovač propojí se zvukovkou, což bude zřejmě 6,3mm jack <-> 3,5mm jack.

P.
Na základě vlastní dobré zkušenosti bych doporučil Behringer MIC100 - levné a efektivní řešení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Janny

Příspěvek od Janny »

Díky moc za rady :-)
Janny

Příspěvek od Janny »

Ahoj, protože jsem ten mikrofon ještě nekupovala, chtěla bych se optat na tento : http://kytary.cz/behringer-c-1u/HN108092/ - k tomu bych potřebovala ještě co k nahrávání? samozdřejmě kabel a nejspíš stojan, ale stálo by to za to??

Případně bych teda koupila již dříve zmiňovaný předzesilovač mic 100, ale ten mikrofon C1 už nikde neni skladem. Mohli by jste mi prosím doporučit něco ve stejné kategorii? pořád se jedná pouze o nahrávání kytary v domácích podmínkách :)

Děkuji moc za rady :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Proč ne? Ten C-1u vypadá na nástupce C-1, klidně ho vyzkoušej (teda pokud tu někdo nenapíše, že by stál za starou bačkoru). Ten předzesík klidně pořiď, bude se ti hodit. Stojan taky není jeden pro jeden typ mikrofonu, tudíž má určitě smysl a užiješ ho kdykoli.

P.

Janny

Příspěvek od Janny »

Díky za rychlou odpověď :)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Pavlii, asi jsi si nevšimnul, že C1-u není nástupce, ale USB verze - není potřeba předzesilovač, je v něm "integrovaná zvukovka".... a pokud se nemýlím, je to kopie SAMSONu C01U, který je kolem 2200 ;)
Naposledy upravil(a) Sadam.S dne 15.04.2010 13:38, celkem upraveno 1 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

A krucipr*del :lol: :lol: nějak jsem moc rychle sjel o trošku s tím odkazem, tudíž jsem očima přelítnul jen ty tři řádky popisu POD obrázkem (a USB je napsáno NAD obrázkem). Hehh - no po dlouhé době mě zase někdo dostal :wink:
V tom případě bych tenhle mikrofon nerealizoval - a koukám, že přeci hlavní distributor Behringera u nás, firma Audiopro, má C-1 skladem: http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... y/c-1.html

...a za nějakých 1100,- :wink:

P.

Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

... jenže pokud shání mikrofon schopnej nahrávat kolem 1000,-, tak se mi právě C1U (cca 1400), nebo i ten samson CO1U (kolem 2000,-)(fakt nemám páru, jak velký v tom je zvukový rozdíl :D) jeví mnohem přijatelnější, než C1 za cca 1000 a zvukovka za další dva :D
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Finanční úvaha je zcela správná :) úvaha o použitelnosti již nikoli :lol: je potřeba si uvědomit, že USB mikrofon je zvukové zařízení. Vezmi jednoduchou aplikaci nahrávání: pokud nebude mít ten mikrofon i D/A převodník a výstup na sluchátka, nebudeš mít při nahrávání zpětnou vazbu na svůj hlas (dost podstatné, řekl bych). Následně - i kdyby jsi se s tím prostě smířil - budeš po každém nahrání muset přepnout v programu zvukové zařízení na zvukovku - čili opruz. Nebo dobrá - poslechneš si to v jiném programu, který spustíš současně s tím, kde nahráváš. Ale stejnak....

Za mě jednoznačné nedoporučení, zvlášť pro začátečníka. To si fakt myslím, že se větší kopec zábavy užije s nejlacinější Behringer zvukovkou a HAMA mikrofonem z Tesca. Tam bude opruz fakt jen v blbém zvuku; při těch výše uvedených řešeních je ještě navíc opruz s tím poslechem po záznamu.

P.

Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Ten "feedback"... hm, mě se občas podaří taková věc, že mi to hraje samo od sebe i z repráků... ale někdy to jde nastavit, někdy ne :D (občas se prostě zobrazí v nastavení hlasitosti mikrofon a když zesílím, tak to hraje :D)
A přehrávání... i blbý audacity má možnost nastavit na nahrávání a přehrávání různá zařízení... nekecej, že jiné programy to neobsahují ;)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nekecám :D Cubase například ne. Možná lepší jeden chytrej SW než několik blbejch (když už si můžu dovolit tu narážku) :wink:

Ale jo, pokud ti to SW umožní, tak pak bude jedno zařízení pro záznam a druhé pro přehrávání - ale nebudou v synchronu. Každopádně to není košer postup.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“