Elektroakustika-masivní smrk nebo jedle ?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Mojda334

Elektroakustika-masivní smrk nebo jedle ?

Příspěvek od Mojda334 »

Zdravím kytarové fandy. Chci si koupit elektroakustiku s kombem a při výběru jsem " narazil " na malé dilema.
Rád bych Washburna, jenže D10 má přední desku masiv smrk a WD32 zase masivní jedli. Čemu dát přednost, když se hraje úplně všechno, nic vyhraněného ? ! Kombo k těmhle kytárkám snad Kustom Sienna 65 W nebo Crate Taos CA30DG 30 W, aby to bylo slyšet a trošku to znělo. Poradíte mi někdo, kdo s tím máte nějaké zkušenosti ? Díky moc !!! :P
Yamaha FG700MS
miraslozil

Re: Elektroakustika-masivní smrk nebo jedle ?

Příspěvek od miraslozil »

Na jedli jsem ještě nehrál,smrk je klasika a nic s ním nepokazíš,je to osvědčený materiál.Komba jsou obě dobrá volba u komba na elektroakustiku je vyšší výkon výhodou,KUSTOM SIENNA je supr kombo s dobrým zvukem,navíc má celestion 12" což za tyto peníze nekoupíš u jiné značky.Je to poznat hlavně na ak.tlaku,kjterý je hodně důležitý.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Jeste nedavno byl na WD32 smrk, zajimave...podle me stejne co udelali u Gibsonu akustik, prelozili "spruce", coz je jak smrk tak jedle, jako "jedle"...ale muzu se i mylit, vyzkouset, zahrat, pak koupit ;)
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Taky si to EDGE myslím,podobný případ byl u ibanezek PF 60,nakonec vyšlo najevo,že je obojí smrk,jen špatně přeložený,nevím,jestli by se jedle dala použít,je možné,že ano.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já mám dojem, že ta WD32 určitě jedlová nebude - spíš pujde o chybu v překladu, měl by to být taky smrk - aspoň co já vím.

A co se týče těch komb, tak bych bral Siennu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mojda334

Příspěvek od Mojda334 »

Děkuju za " projasnění ", ta D10 a Sienna snad budou to pravé, ořechové. Na Washburny D10, jak jsem vypozoroval, nejsou snad vůbec žádné negativní připomínky a pokud si " sednou " s kombem, zase bude na světě o jednoho spokojenějšího človíčka víc. Díky vám. :P
Yamaha FG700MS
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Uz jsem cetl par pripominek na toho Washburna, mimo toto forum, nekteri lidi horekuji, ze ma moc tlustou a silne zebrovanou predni desku a ze ho to zvukove omezuje, hraje podle me tak, ze se to ne kazdemu bude libit, takze kazdopadne ozkouset ;)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“