Epiphone 2010 - katalog
Pravidla fóra
Re: Epiphone 2010 - katalog
No ten gothic styl nechápu taky,všechno to je hnus,kdyby radši dělali klasický modely jako třeba les paul cllasic 60 ,pak třeba 70,různý snímače atd,myslím,že stejně většina kytaristů prahne po vintage nástrojích a tohle by mohla bejt cesta za slušnou cenu
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
No já bych k tomu měl pár poznámek:
1. Epiphone používá na Les Pauly dýhu místo masivní javorové desky. Milimetr čehosi a lepidlo místo desky tvrdého javoru je spolehlivý zabiják srozumitelnosti a brilance minimálně čistého zvuku kytary. Proč neušetří raději na materiálu pod deskou?? Tam by se, snad mimo agathisu, dalo dát lecos ( klidně olše, už ji i používali )
2. Lubové kytary po odstěhování výroby do Číny příšerně upadly v kvalitě. Dýha, která se na ně používá je dobrá leda tak na bedny. Během posledního měsíce jsem hrál tak na 15 jejich lubovek a bylo mi z nich špatně.
3. Co se ale zlepšilo jsou snímače. Používali takové feritové bučící obludy a teď mají dost slušnou nabídku, například snímače na LP Joe Perry bych klidně nechal v kytaře a hrál na ně.
1. Epiphone používá na Les Pauly dýhu místo masivní javorové desky. Milimetr čehosi a lepidlo místo desky tvrdého javoru je spolehlivý zabiják srozumitelnosti a brilance minimálně čistého zvuku kytary. Proč neušetří raději na materiálu pod deskou?? Tam by se, snad mimo agathisu, dalo dát lecos ( klidně olše, už ji i používali )
2. Lubové kytary po odstěhování výroby do Číny příšerně upadly v kvalitě. Dýha, která se na ně používá je dobrá leda tak na bedny. Během posledního měsíce jsem hrál tak na 15 jejich lubovek a bylo mi z nich špatně.
3. Co se ale zlepšilo jsou snímače. Používali takové feritové bučící obludy a teď mají dost slušnou nabídku, například snímače na LP Joe Perry bych klidně nechal v kytaře a hrál na ně.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
vintage myslis treba tohle ?panedge píše:No ten gothic styl nechápu taky,všechno to je hnus,kdyby radši dělali klasický modely jako třeba les paul cllasic 60 ,pak třeba 70,různý snímače atd,myslím,že stejně většina kytaristů prahne po vintage nástrojích a tohle by mohla bejt cesta za slušnou cenu
http://www.hudebnisvet.cz/vintagev100ts ... 9e295782be
za ty penize vypada hezky, ale nevim jake je ....
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
panedge píše:No ten gothic styl nechápu taky,všechno to je hnus,kdyby radši dělali klasický modely jako třeba les paul cllasic 60 ,pak třeba 70,různý snímače atd,myslím,že stejně většina kytaristů prahne po vintage nástrojích a tohle by mohla bejt cesta za slušnou cenu
No já spíš nechápu to bazírováni na vintage nástorojích a jakychsi klasikach ve stylu strat bez HB nebo LP bez FR padesáta, šedesáta i sedmdesáta leta jsou již pasé pánové.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
Vintage nebylo myšleno jako značka:-) Ale jinak tady toto LPčko vypadá docela fajn, "kvalita" je nejspíš stejná jako u EPI, takže bych se jí klidně nebál...Talman píše:vintage myslis treba tohle ?panedge píše:No ten gothic styl nechápu taky,všechno to je hnus,kdyby radši dělali klasický modely jako třeba les paul cllasic 60 ,pak třeba 70,různý snímače atd,myslím,že stejně většina kytaristů prahne po vintage nástrojích a tohle by mohla bejt cesta za slušnou cenu
http://www.hudebnisvet.cz/vintagev100ts ... 9e295782be
za ty penize vypada hezky, ale nevim jake je ....
No, ale tyto roky se v KYTAROVÉ hudbě nejvíce osvědčili, to se potom nediv, že většina lidí chce starou, dobrou klasiku... (nejen u Epiphone..) Moc inovací bych od firem Gibson, Fender etc. nečekal, na řadě jsou jiné firmy, od kterých můžeme čekat nějaké super-bomba kytarové novinkyDante píše:panedge píše:No ten gothic styl nechápu taky,všechno to je hnus,kdyby radši dělali klasický modely jako třeba les paul cllasic 60 ,pak třeba 70,různý snímače atd,myslím,že stejně většina kytaristů prahne po vintage nástrojích a tohle by mohla bejt cesta za slušnou cenu
No já spíš nechápu to bazírováni na vintage nástorojích a jakychsi klasikach ve stylu strat bez HB nebo LP bez FR padesáta, šedesáta i sedmdesáta leta jsou již pasé pánové.
guitars: Epiphone Les paul custom plus, Epiphone Les paul studio special 01, old school Sheffield stratocaster mid 90´s, Parker acoustic, Fender stratocaster WANTED!
amp: VOX AD50 VT, Peavey envoy 110, stará Tesla150W tranz+homemade bedna 200W
pedals: Big muff with tone wicker, Digitech HH distortion, Dunlop Cry baby classic + plně dostačující efekty na VOXu:-)
pedals: Big muff with tone wicker, Digitech HH distortion, Dunlop Cry baby classic + plně dostačující efekty na VOXu:-)
60 a 70 léta pasé rozhodně nejsou,stačí se podívat ,kde dnešní kapely berou inspiraci(White stripes,Franz Ferdinand atd).Já osobně na inovace kašlu,mě se líbí starý nástroje,tak jak byly vymyšlený.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Jasný, záleží jen na člověku, jestli chce osvědčenou klasiku, nebo se dívá po nějakých nových "šílenostech"... Mě osobně se z nových, inovativních kytar líbí snad jen některé kytary Matta Bellamyho(MUSE) Manson s Z-Vex + mají spoustu dalších serepetiček a narozdíl od jiných "vymýšlených" kytar - stokrát jinak-pokaždé stejné - tyto určitě najdou časem svoje uplatnění... Jinak na nějaké roboty, LP s floydem, gothic atp. se můžu taky vykašlat:-)panedge píše:60 a 70 léta pasé rozhodně nejsou,stačí se podívat ,kde dnešní kapely berou inspiraci(White stripes,Franz Ferdinand atd).Já osobně na inovace kašlu,mě se líbí starý nástroje,tak jak byly vymyšlený.
guitars: Epiphone Les paul custom plus, Epiphone Les paul studio special 01, old school Sheffield stratocaster mid 90´s, Parker acoustic, Fender stratocaster WANTED!
Já určitě nechci upírat zásluhy a ani kvality těmto létům ale od té doby co jsem začal hrát na elektriku tak jsem fascinován tou stagnací jak v designu tak ve zvuku v této době a myslým že je to špatně a že by jsme se měli snažit stvořit něco nového.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
http://www.youtube.com/watch?v=6JYajzEB ... re=related - co třeba toto?:-) Vím že tady jsme se bavili spíš o tvarech, ale toto za čumendu určitě stojí... 1:48-1:59 
To už sem kdesi tady na foru hodnotil a celkem kladně a říkám proč ne, jasně toto není hudba ale prezentace možností.
A proč ne, vypilovat techniku jak herní tak vyrobní a neříkám že přesně tohle bych chtěl doma ale nějakej prvek z toho by mi na kytaře určitě nevadil právě naopak.
A proč ne, vypilovat techniku jak herní tak vyrobní a neříkám že přesně tohle bych chtěl doma ale nějakej prvek z toho by mi na kytaře určitě nevadil právě naopak.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Bellamyho nástroje jsou ďábelská díla! Upřímně nechápu, jak to všechno dokáže využít...Sedlo píše: Jasný, záleží jen na člověku, jestli chce osvědčenou klasiku, nebo se dívá po nějakých nových "šílenostech"... Mě osobně se z nových, inovativních kytar líbí snad jen některé kytary Matta Bellamyho(MUSE) Manson s Z-Vex + mají spoustu dalších serepetiček a narozdíl od jiných "vymýšlených" kytar - stokrát jinak-pokaždé stejné - tyto určitě najdou časem svoje uplatnění... Jinak na nějaké roboty, LP s floydem, gothic atp. se můžu taky vykašlat:-)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak a teď bomba všech bomb,Muse jsou jako hlavní hvězda na Rock for people!!!lístky už sem si hnedka koupil
Muse mají evropské turné, já na ně jdu zase na fest Oxegen v Irsku... Už jednou tam byli a jejich show, to je mazec:-) Takže neváhejte a na RFP vyražte, stojí za to!!