Korg Triton LE, Karma, Trinity ?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
th(x)

Korg Triton LE, Karma, Trinity ?

Příspěvek od th(x) »

Zdravim, chtěl bych si koupit jeden z těchto nástrojů, ale nevím pro jaký se rozhodnout.Jde mi o hraní filmové hudby a dále hudby převážně z nightwish. Kdyby měla Karma všechny zvuky a programy z Triton LE 76, tak neváhám a kupuju, jenže nenašel jsem nikde na netu SoundBank.Dále bych potřeboval ať se do nástroje můžou přidávat nové zvuky. toť jsou mé požadavky, jak se dívám na youtube.com tak pro mě vyhrává zvukově TRITON LE 76 ale Karmu tam tak dobře zas nikdo nepředstavil...Díky za info
kasuh73

Re: Korg Triton LE, Karma, Trinity ?

Příspěvek od kasuh73 »

to by mě taky zajímalo....
ligasd

Re: Korg Triton LE, Karma, Trinity ?

Příspěvek od ligasd »

ahoj, nekupuj ani Le ani Karmu, ale dá se za slušné prachy - ve stejné ceně koupit Triton Classic.
Proč, protože jednak Triton Classic má vynikající klaviaturu, kovové, pozlacené kontakty ( Karma , le, Tr mají měkkou, gumové kontakty ) , a co se tyče zvuků: všechny tyto nástroje používají stejný engine - HI sentézu a jsou proto zpětně kompatibilní, tzn. z LE banku přehraješ do Karmy i Classicu a naopak. Omezení je pouze v počtu efektových jednotek, Classic jich má 5 + 2 master ( Le + Karma mají 2 + 2 master ), ale tyto nejsou využity u všech zvuků, takže 90% zvuků ti bude znít stejně.

Co se týče Nightwish orchastral zvuků, tak o5 můžeš použít do Classicu zvuky z LE a Karmy, nicméně do Le nepřidáš rozšiřující zvukovou banku ( najdi si na korg.com EXB-board 6,7, - Orchestral Collection). Do Karmy sice EXB přidáš ( má 2 volné pozice pro rozšíření ) , ale Classic je Classic. Díky 5ti efektovým jednotkám zní dynamičteji a plněji. ( rozdíl je patrný zejména při live hraní, ve sluchátkách to tak nepoznáš ).

Pokud se pro některý z nástrojů rozhodněš, klidně pisni na mail, můžu ti nějaké zvuky poslat.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“