Bez kastle a přepínače asi kilo na SoS, na velký TS do dvou kilFade píše:Uz vis na kolik te to cele vyjde predbezne?woro90 píše:LM833
TubeScreamer - Ibanez, který ?
Pravidla fóra
Re: TubeScreamer - Ibanez, který ?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Nechtely by se ti postavit rovnou dva? 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Mít tak čas postavit aspon jeden...
Mám doma na vyzkoušenou ten TS9DX a ten zvuk mě moc nenadchnul, já osobně v něm vydím využití jako nakopávač .. ale třeba se v tom zvuku někdo najde, já ne.
Může sloužit Boss OD-3/SD jako nakopávadlo? Nebo jaké by jste doporučili? Potřebuju 1. na clean tone jemné zkreslení a za 2. na překreslené sóla. Anebo co říkáte na mxr gt-od?
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
tohle je téma rovnou o TS, zkus spíše napsat do obecnějších tématJoey01 píše:Může sloužit Boss OD-3/SD jako nakopávadlo? Nebo jaké by jste doporučili? Potřebuju 1. na clean tone jemné zkreslení a za 2. na překreslené sóla. Anebo co říkáte na mxr gt-od?
studnice informací je tu kytarove-efekty/nejlepsi-overdrive-t107 ... 0overdrive wikxzen tam hodil i spoustu odkazů na témata, kde se to řeší
tam ti spíše pomůžou
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Promiň, nevěděl jsem.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
-
J.F.Kaplan
Teď jsem při prohrabávání všemožných TS našel českej kousek Lee Hooker Screamer Trip. Na Muzikusu má dost dobrý hodnocení... Máte s tím někdo zkušenosti? Klidně bych do něj šel...
tak jsem ho vcera dodelal ... je tam NJM4558 a pridal jsem tam i prepinac na clipping diody - mam tam 2 mody, Ge/Si (1n34a/1n914)a LED/Si (cervena ledka/1n914). No a jak to hraje? Kdyz je to preply do Ge/Si, tak to ma moc pekny drive, takovy pekne zaobleny, zadna chlupatost. Ale oproti LED/Si je vystupni uroven mensi (objektivne, tak polovicni). LED/Si nezni taky spatne, jen me prijde zvukove trochu chlupatejsi.qwer píše:tak to mi ten rozpocet s temi odkazy na ty dily klidne dej, protoze si jej za 20 usd rad postavim

no a naklady - lehce pod $20 + asi 2-3 hodiny casu, co jsem nad tim stravil.
Dej ty germaniové dvě sériově, bude to mít stejně měkký clipping ale stejnou výstupní úroveň jako Si/LED. Ale bude to mít zase trochu jiný zvuk,protože to bude nechávat více z té germaniové půlvlny, hádal bych že to bude mít víc druhé harmonické a méně čtvrté. Ale možná kecám, nedokážu si teď ten průběh představit tak přesně. Máš kdyžtak možnost se dostat k LM833? Mají ho v GESu, docela by mě zajímalo jestli je slyšet rozdíl mezi 4558 a LM833, kromě snad mírného snížení šumu při vyšším vybuzení.lunchie píše:tak jsem ho vcera dodelal ... je tam NJM4558 a pridal jsem tam i prepinac na clipping diody - mam tam 2 mody, Ge/Si (1n34a/1n914)a LED/Si (cervena ledka/1n914). No a jak to hraje? Kdyz je to preply do Ge/Si, tak to ma moc pekny drive, takovy pekne zaobleny, zadna chlupatost. Ale oproti LED/Si je vystupni uroven mensi (objektivne, tak polovicni). LED/Si nezni taky spatne, jen me prijde zvukove trochu chlupatejsi.
no a naklady - lehce pod $20 + asi 2-3 hodiny casu, co jsem nad tim stravil.
problem je ten, ze jsem mel jen jednu germaniovou ... a objednavat z pedalparts se zatim moc nechystam. Jeste jsem si rikal, ze bych tam mohl zkusit soupnout do serie z tou germaniovou jednu silikonovou, ale nevim.
Vcera jsem toho TS zkousel na tom svem 'novem' zesilovaci (nechal jsem se inspirovat M/B mark2c a mark4 predzesilovacem) a na cistem kanale ta germaniova strana hraje naprosto pekelne. Moc me to prekvapilo, jak hodne to ma tube-like drive. Takze si tak rikam, ze se me to moc nechce menit, kdyz to tak pekne hraje. No a kdyz budu chtit neco dokopnout, tak to porad muzu prepnout na Si/Led a stahnout drive ...
co se tyce toho operaku - mam doma tl072, tak tam muzu zkusit ten. Ale co jsem tak cetl, tak by to moc velky vliv na zvuk nemelo mit. Danelectro FAB Overdrive, kopie tubescreamera, ma ten lm833.
Vcera jsem toho TS zkousel na tom svem 'novem' zesilovaci (nechal jsem se inspirovat M/B mark2c a mark4 predzesilovacem) a na cistem kanale ta germaniova strana hraje naprosto pekelne. Moc me to prekvapilo, jak hodne to ma tube-like drive. Takze si tak rikam, ze se me to moc nechce menit, kdyz to tak pekne hraje. No a kdyz budu chtit neco dokopnout, tak to porad muzu prepnout na Si/Led a stahnout drive ...
co se tyce toho operaku - mam doma tl072, tak tam muzu zkusit ten. Ale co jsem tak cetl, tak by to moc velky vliv na zvuk nemelo mit. Danelectro FAB Overdrive, kopie tubescreamera, ma ten lm833.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Hosi, ze silikonu nikdy nic dobreho nevzeslo 
Pokud dáš do série s tou germaniovou křemíkovou, bude převažovat vliv té křemíkové.lunchie píše:problem je ten, ze jsem mel jen jednu germaniovou ... a objednavat z pedalparts se zatim moc nechystam. Jeste jsem si rikal, ze bych tam mohl zkusit soupnout do serie z tou germaniovou jednu silikonovou, ale nevim.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, našel by se tu někdo, kdo by mi mohl udělat kopii Maxon OD808 nebo TS808? Potřeboval bych to na dokreslení zkresleného zvuku mého Rockwella, protože bohužel stejně jako Rectifier (odzkoušeno vedle sebe) trpí nedostatkem, a to tím, že nemá tak sevřené basy a palm muting není ten klasický dždž
Ne, že bych to nepřekousl, ale chtěl bych se ubírat tímto směrem. Zvuk by měl celkově utáhnout a sevřít do pevnějšího bloku. Navíc by se mi hodil na nějaké ty rockovější songy.
Popřípadě někdo z okolí, který by mi mohl půjčit TS/Maxon k zapůjčení na den, na dva. Jedno jestli kopie nebo originál. Myslím, že podle lidí co to stavěli je to celkem jedno, protože tam prý není co posrat a mělo by to hrát prakticky stejně.
V elektrice se vyznám jen tak, že zapojím něco do zásuvky a jede to, takže proto se ptám
Díky
Popřípadě někdo z okolí, který by mi mohl půjčit TS/Maxon k zapůjčení na den, na dva. Jedno jestli kopie nebo originál. Myslím, že podle lidí co to stavěli je to celkem jedno, protože tam prý není co posrat a mělo by to hrát prakticky stejně.
V elektrice se vyznám jen tak, že zapojím něco do zásuvky a jede to, takže proto se ptám
Díky
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím že pro tento účel se hodí jakýkoliv TSlike nakopávač. Kdysi (docela nedávno) byl na Instrumentu srovnávací test overdrivů a tam teda vyšlo vpodstatě uplně nastejno TSko od Smrčky jak od Behringera nebo Digitechu...
Jde o to že ty "sevřené basy a dždždž" dosáhneš tím, že na vstup zesilovače přivedeš signál který skoro žádné basy nemá - a to právě udělá ten TS - ty to máš ještě jednodušší, že máš aktivní EMG, které už tak mají málo basů. Na tohle už dávno přišli světoví producenti a kytaristi - že nakopávají Recto....
Jde o to že ty "sevřené basy a dždždž" dosáhneš tím, že na vstup zesilovače přivedeš signál který skoro žádné basy nemá - a to právě udělá ten TS - ty to máš ještě jednodušší, že máš aktivní EMG, které už tak mají málo basů. Na tohle už dávno přišli světoví producenti a kytaristi - že nakopávají Recto....
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Mohl bych se jenom na okraj zeptat, jak je na tom ve srovnání s ostatními Tube Screamery model TS10? Moc stránek o něm popsáno není, co jsem tak četl, názory na něj jsou celkem rozporuplné. Mám japonskou verzi TS10, jsem s nim celkem spokojenej, ale zajímalo by mě, jestli i TS10 je ten "pravej" Tube Screamer.
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Ahoj všem, už jsem pár kopii TS dělal a musím říct, že není nad TL062. Fet operák a příjde mi , že má takvý měkkčí zvuk. Jinak do zpětné vazby používám Zenerovy diody v aniseriovém zapojení. Diody na 1.5V zapojený
----|>]----[<|----- takto a má to hodně vintage zvuk, který když kreslí tak je to příjemný CRUNCH a to i přes to, že LOW GAIN není můj šálek db
Mám radši zvuk Dual RECTO a pořádnou hradbu zvuku, ale toto se mi líbí. Přišel jsem na to tak, že jsem měl Hughes Kettner Tourreverb HEAD a moc se tam líbil právě crunch, ale dosažený použitím čistého kanálu + MICROAMP od MXR, pak jsem zkoumal zapojení na netu a zjistil jsem, že používají právě jako limitační prvek antiseriové diody a to ve všech modelech z tranzistoru + podlahové efekty + TUBE EDITION 20 resp. 25. Na hrubý zkreslení to není ale pro AC/DC super....
----|>]----[<|----- takto a má to hodně vintage zvuk, který když kreslí tak je to příjemný CRUNCH a to i přes to, že LOW GAIN není můj šálek db
trsátko musí přežít i atomovej výbuch
a od maxonu nechceš zkusit ?jsou dost podobný ibanezum spíše mají větší výšky (tzn větší pila) 
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Mam Ibanez TS-9 a Maxon 808...Zkousel jsem je jako A/B test a Maxon neni tak ostrej a ma takovej kremovejsi charakter..TS-9 je rezavejsi ale jsou to opravdu jen jemny niance.Pouzitelny jsou dobre oba jak nakopavadlo na sola nebo jako ja ho pouzivam na stalo pri nahravani kytar k dotahnuti stredovyho pasma....
TS-9DX ma vic modu ale zvukove je to slusna chemie....Stejnou funkci vlastne vyplni jakejkoliv gain/tone/level overdrive kde ale bude ve vysledku slysitelnej rozdil...
TS-9DX ma vic modu ale zvukove je to slusna chemie....Stejnou funkci vlastne vyplni jakejkoliv gain/tone/level overdrive kde ale bude ve vysledku slysitelnej rozdil...
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables