Ahoj, máte někdo zkuženost s tímhle kombem? http://kytary.cz/vox-ac15vr/HN108575/
V ukázkách na YT zní pěkně, ale z toho se stejně nic moc nepozná... Chtěl bych to na doma; hraju rock, zkreslení max. ac/dc. Btw jak je to s velikostí repráku, má to vliv na hlasitost?
Dík za odpovědi
Vox AC15VR - zkušenosti, názory
Pravidla fóra
Re: vox ac15VR
Nevím jak to hraje,ale zdá se mi to docela drahý.Když to chceš na doma ,nebyla by lepší 5W lampička,která hraje jako prase a doma ti nadělá rámusu ažaž?
http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -31640.php
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Velikost reproduktoru nemá na hlasitost vůbec žádný vliv a vše co Ti tady hoši k této problematice napíší, ber s velkou rezervou.
njn, drahý to fakt je, zas ten 12" reprák bude mít něco do sebe... Jinak o nějaký malý lampě jsem taky uvažoval, ale k tomu bych ještě musel mít nějakou OD krabku, nebo ne?panedge píše:Nevím jak to hraje,ale zdá se mi to docela drahý.Když to chceš na doma ,nebyla by lepší 5W lampička,která hraje jako prase a doma ti nadělá rámusu ažaž?
Troufam si tvrdit ze na zkresleni ktery si popisoval ze hledas by ta AC4 stacila (kdyz vytocis volume tak od urcityho bodu v podstate prestane zesilovat a dal uz to funguje vicemene jako kontrola zkresleni, kor kdyz tam nastavis jeden z tech modu mensiho vykonu - 1 W nebo 1/4 W, tak cistej zvuk pujde do kytek jeste driv)...petan píše:njn, drahý to fakt je, zas ten 12" reprák bude mít něco do sebe... Jinak o nějaký malý lampě jsem taky uvažoval, ale k tomu bych ještě musel mít nějakou OD krabku, nebo ne?panedge píše:Nevím jak to hraje,ale zdá se mi to docela drahý.Když to chceš na doma ,nebyla by lepší 5W lampička,která hraje jako prase a doma ti nadělá rámusu ažaž?
Otazka je jestli se ti bude libit charakterem zvuku - me osobne ta AC4 prisla prehnane zahuhlana, coz se holt nekomu libi a nekomu (me
Vox AC15VR - zkušenosti, názory
Ahoj, vím, že toto téma už tu bylo, ale nic moc jsem se nedočetl. Uvažuju o koupi VOX AC15VR.
Rozhodoval jsem se mezi lampou AC15 a právě pololampou AC15VR. Vím, že téměř každý mi tu doporučí ať "trochu přihodím" a připlatím za lampu. Jenomže pro AC15VR mi hraje hned několik faktorů.
Hrál jsem na oboje a při pololampě musím říct, že její zvuk se mi fakt fest líbí. Jak clean, tak OD1, což je takovej lehce křáplej zvuk, přitom pořád dobře čitelnej, i OD2, který je prostě klasika silnější zkreslení. Vážně jsem byl maximálně překvapenej z toho zvuku, za mě paráda. Lampa AC15 měla ten clean ještě o trošku hezčí, ne o moc, ale jinak jsem nic nepozoroval (krom toho, že má i tremolo a reverb, což nepotřebuju akutně). Zas takový fajnšmekr, abych ty dva zvuky komb od sebe poznal se zavřenýma očima, nejsem. Prostě se mi ukrutně líbilo i to, i to.
Já bych nebyl proti "trochu přihodit". Jenomže ono to není moc "trochu". Když koupím lampu (z bazaru třeba kolem 8-9 tisíc), tak přihodím ještě 1,5k za efekt s lehkým crunchem jako má AC15VR OD1, + další 1,5k za nějaký boost na sóla. A už jsme na 11-12k. Pololampu seženu na bazaru kolem 4-5k, je to rovnou dvoukanál, takže +700 za footswitch a za 5,5k mám, co jsem chtěl. Což je víc jak 2x míň. A šetřit dalších 6k - na to teď prostě nemám.
Shrnutí - chtěl bych nějaký konstruktivní názor, nejlépe někoho, kdo AC15VR používá, jaká je spokojenost, atd. Vím, že je to "mezikrok" mezi tranďákem a lampou - ale ten zvuk se mi fakt líbil i přesto.
Díky předem za reakce.
Rozhodoval jsem se mezi lampou AC15 a právě pololampou AC15VR. Vím, že téměř každý mi tu doporučí ať "trochu přihodím" a připlatím za lampu. Jenomže pro AC15VR mi hraje hned několik faktorů.
Hrál jsem na oboje a při pololampě musím říct, že její zvuk se mi fakt fest líbí. Jak clean, tak OD1, což je takovej lehce křáplej zvuk, přitom pořád dobře čitelnej, i OD2, který je prostě klasika silnější zkreslení. Vážně jsem byl maximálně překvapenej z toho zvuku, za mě paráda. Lampa AC15 měla ten clean ještě o trošku hezčí, ne o moc, ale jinak jsem nic nepozoroval (krom toho, že má i tremolo a reverb, což nepotřebuju akutně). Zas takový fajnšmekr, abych ty dva zvuky komb od sebe poznal se zavřenýma očima, nejsem. Prostě se mi ukrutně líbilo i to, i to.
Já bych nebyl proti "trochu přihodit". Jenomže ono to není moc "trochu". Když koupím lampu (z bazaru třeba kolem 8-9 tisíc), tak přihodím ještě 1,5k za efekt s lehkým crunchem jako má AC15VR OD1, + další 1,5k za nějaký boost na sóla. A už jsme na 11-12k. Pololampu seženu na bazaru kolem 4-5k, je to rovnou dvoukanál, takže +700 za footswitch a za 5,5k mám, co jsem chtěl. Což je víc jak 2x míň. A šetřit dalších 6k - na to teď prostě nemám.
Shrnutí - chtěl bych nějaký konstruktivní názor, nejlépe někoho, kdo AC15VR používá, jaká je spokojenost, atd. Vím, že je to "mezikrok" mezi tranďákem a lampou - ale ten zvuk se mi fakt líbil i přesto.
Díky předem za reakce.
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 19.09.2012 10:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím tématem!
Důvod: Sloučeno s existujícím tématem!