Už se vám stalo, že by vás kopla kytara???
Pravidla fóra
Už se vám stalo, že by vás kopla kytara???
čaute zrovna teďka se mi přihodilo něco né moc pěkného.Kopla mě kytara!Myslím že to bylo o struny, nejprv sem dostal zásah do prstu, ale to jsem myslel že to byla jenom nějaká křeč nebo něco.Pak když sem položil loket na struny tak znova, zase mě kopla.Uplně jsem se lekl a všechno radši vypl
:D pro informaci kytaru mám tuhle (http://www.musiccenter.cz/Squier-Vintag ... e/:3:26220) a kombo Epiphone EP-800.Nevíte čím to mohlo být?Docela se teďka bojím zapojit kytaru
:D
Kytara:Ibanez GRG 170 DX BKN,"Gibson" SG,akustička
Kombo:VOX VT15,Epiphone
Re: Už se vám stalo, že by vás kopla kytara???
Máš v kytaře koně co kope ! 
Teď vážně - kytara sama nekope. Máš pokažené kombo nebo píchnuté do zásuvky kde je fáze na kolíku. Taky je možný že tě kope nějaká elektrostatyka ale to by tě kopalo všechno nejen kytara.
Teď vážně - kytara sama nekope. Máš pokažené kombo nebo píchnuté do zásuvky kde je fáze na kolíku. Taky je možný že tě kope nějaká elektrostatyka ale to by tě kopalo všechno nejen kytara.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Nebo máš špatně uzeměnou kobylku ...
A ta kobylka je uzemněná kde ?
Samozřejmě do kytary. Kytara do kabelu a kabel do komba. A kombo do zásuvky.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
k***a hosi, at nezkoncite jak kytarista z Argemy 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
nedotýkal jses něčeho kovového, připojeného k pc? konektor, sluchátka nebo tak? takhle dostávám rány já, když si nedám pozor... je tam pár desítek voltu a může to bejt celkem nepříjemný... učitel ve škole se mi to snažil vysvětlit, ale radši se to nebudu snažit interpretovat... už jsem to dost zapomněl...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Toho zabil proud ? Něco jsem slyšel ale nikdo neví jak to bylo.
tý jo to je docela možné, protože jsem seděl u pc a pod nohama mám hafo kablů...jo to bude asi tímhleStanley06 píše:nedotýkal jses něčeho kovového, připojeného k pc? konektor, sluchátka nebo tak? takhle dostávám rány já, když si nedám pozor... je tam pár desítek voltu a může to bejt celkem nepříjemný... učitel ve škole se mi to snažil vysvětlit, ale radši se to nebudu snažit interpretovat... už jsem to dost zapomněl...
no jo presně takdalabo píše:A ta kobylka je uzemněná kde ?Samozřejmě do kytary. Kytara do kabelu a kabel do komba. A kombo do zásuvky.
-
charliealpha
Historickej rozvod elektriky s propojenym nulákem a zemnícim kolíkem. Řešení? Zemnící kolík od komba připojit na topení O:-)
Mě ještě kytara nekopla... občas ale kopu já ji (omylem!)
Tohle jsem vygooglil ohledne toho kytaristy z Argemy. Taky jsem o tom uz slysel a dost me to zajimalo.:
:
Tohle je celkem zajimaveNa 23. září 1995 nikdy nezapomenou tehdejší členové skupiny Argema. Uprostřed vystoupení zemřel přímo na pódiu její tehdy třiadvacetiletý kytarista Bohdan Furch. Poté, co zpocenou rukou sáhl na místo, kudy probíjel elektrický proud, se okamžitě skácel na zem. Přes veškerou snahu na místě zemřel.
Podobným způsobem zahynul o sedm let později kytarista skupiny Cirkus. Elektrický proud jej zasáhl v momentě, kdy zapojil kytaru do zesilovače. Na technickou závadu nebyl připraven ani 41letý muž, ani jeho srdce. Zemřel po převozu do nemocnice.
Bratranec vyprávěl. Když měl skupinu na učilišti kde se učil, kvůli brumu neuzemňoval combo ke kytaře (combo měl k síti jen dvojlinkou) Před zkouškou než se kamarádi sešly, zapnul combo. Zkusil hrábnout do strun ale měl tam síťové napětí. Od kamarádů se potom dozvěděl že se mu obličej nějak divně narovnal. Prsty pořád na struně a nic. Stále nic nehrál. Struna po chvilce nevydržela a náporem proudu se přepálila. Napětí z hudebníka polevilo. Samozřejmě debata mezi kamarády: proč jsi nehrál? proč u toho děláš takové ksichty? Je to cca 20let a stále má na prstě jizvu od rozpálené struny. A hraje dál.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
No to jsem našel taky ale nikde nebylo psané co ho vlastně jak zabilo. Jeden zvukař říkal že prý šel ze šatny na pódiu a že se mu trčítí struna z kolíku na kytaře dostala do světla.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, to mi kdysi vypravel moj otecko, ze kdyz hrali jeste za komara jako kapela, tak jednoho basaka z kapely pred nima trefil basovy zesak. Borce to malem vycuklo z pantofli, ale postavil se, vzal zesak a hodil ho z podia na zem. Vyreseno 
Skervesen 4AP Custom Shop
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Zlehýnka mě kopala, když jsem se dotýkal zároveň kytary a telefonu v nabíječce. Ten mě ostatně kopal, i když jsem se nohama pod stolem dotýkal trubek..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Bydlim ve starym baraku s hrozne starou elektrikou.Normalne se mne stavalo, ze jsem pres kytaru chytal televizi.Z komba bezely zpravy na nove.Taky mne doma obcas kytara dava maly rany,tzn. kdyz prikladam prsty ke snimacum tak struny nepatrne probiji.No a jednou mne teda fakt kopla a to kdyz jsem varil, mel zapnutou kytaru hozenou pres rameno, jednu ruku prilozenou ke snimacum a druhou jsem sahl na poklici od hrnce.Zarval jsem a odhodil kytaru na zem:-)A takhle me teda kopla no...
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Nástroj nebo el. instalace?nozaki píše:s hrozne starou elektrikou
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Hoši neblázněte,nepodceňujte bezpečnost,tohle je zdárnej příklad balancování na kraji propastinozaki píše:Bydlim ve starym baraku s hrozne starou elektrikou.Normalne se mne stavalo, ze jsem pres kytaru chytal televizi.Z komba bezely zpravy na nove.Taky mne doma obcas kytara dava maly rany,tzn. kdyz prikladam prsty ke snimacum tak struny nepatrne probiji.No a jednou mne teda fakt kopla a to kdyz jsem varil, mel zapnutou kytaru hozenou pres rameno, jednu ruku prilozenou ke snimacum a druhou jsem sahl na poklici od hrnce.Zarval jsem a odhodil kytaru na zem:-)A takhle me teda kopla no...
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
asi si udělám pčídavnej jack, kde budu mít dvě tavný pojistky (zem-zem a signál-signál). Přece jen se mi taky nechce umřít s kytarou v ruce za útlého věku... snad nemaj ty pojistky velkej odpor