Šroubky na seřízení dohmatu u stratovského tremola

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Sadam.S

Šroubky na seřízení dohmatu u stratovského tremola

Příspěvek od Sadam.S »

Zdravím...
minulému majiteli mého GRXka se podařilo strhnout imbus na jednom z těch malých červů na seřizování výšky kamenů u tremola... dříve mi to nevadilo, ale jak se "vyvíjím", dospěl jsem k závěru, že by to chtělo trochu poupravit (dohmat se mi zdá trohu přehnaný a i tak mi to místy drnčí :-\, navíc ten kámen je nakřivo a pořádně s ním nehnu (asi by to šlo kleštěmi, ale nechci zlikvidovat závit :-( ))
Chtěl bych se tedy zeptat, jestli náhodou netušíte, kde (nejlépe na trase Pardubice - Hradec Králové - Rychnov nad Kněžnou) daly ty šroubky sehnat... v hudebninách jsem neuspěl a železářství mi moc nadějné nepřijde :)

Díky...
J.J.
Rádce

Re: Šroubky na seřízení dohmatu u stratovského tremola

Příspěvek od J.J. »

Mrkni po stavěcích šroubech na internetu. Nevím kolik to má průměr, ale na netu to určitě seženeš. Když mi napíšeš jakej tam máš závit a jak je ten šroubek dlouhej, tak se ti mrknu v Dobrušce, tam je jedna docela slušně vybavená šroubkárna, tam by to mohli mít. Kdyžtak dej vědět.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Super, stačí vědět přesnej název a... :)
Mrknu teda, a kdyžtak se ozvu, moc dík ;)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Já jsem je normálně koupil v dobré šroubkárně v Brně, fasteners.cz, stavěcí šroubky M3, dl. 8-10mm dle potřeby. S ploškou, ne se špičkou. Akorát byly černé. Možná už mají i nerez. Kus asi za korunu.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Super... asi tedy navštívím železářství s jedním z nich v kapse a pokud se nezadaří, začnu hloubat hlouběji :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Což o to - červíka koupíš. Horší je toho starýho z toho kamene dostat ven... :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Pohoda, oni čouhaj... kleštěma :D
Jen... myslíte, že seženu imbus? Přeci nemůžu mít normální, by nebylo kůl :idea:
woro90

Příspěvek od woro90 »

Sadam.S píše:Pohoda, oni čouhaj... kleštěma :D
Jen... myslíte, že seženu imbus? Přeci nemůžu mít normální, by nebylo kůl :idea:
Červíky v tomto rozměru seženeš většinou na inbus, takhle malý jsem snad na plochý šroubovák nikde neviděl.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Pořízka do svého tremola používal červíky na plochý šroubavák, ale jestli je kupoval nebo dělal, tak to nevím
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“