Projevuje se to tak že když vytáhnu tón klasickým bendem levačkou, struna se podladí, když tón stáhnu pákou dolů, struna se nadladí. Zkoušel jsem pár věcí co by to mohly bejt:
Seřízení tremola, mám ho hozený jako jednozvratný (ne zašpalkovaný ale pružinama dotažený uplně nadoraz, tón se dá jen stahovat), zkoušel jsem i vyštelovat na dvouzvratný, povedlo se, zkoušel jsem celý tremolo sundat a znova nandat, vše bez problémů, až na to že výše zmíněnej problém nezmizel.
Zkoušel jsem i změnit struny, buďto 2 týdny starý .10 Daddaria exp, nebo postarší ernie ballky, oboje dělaly to stejný.
Zámky jsem zkoušel očistit lihem proti mastnotám a podkluzování, zkoušel naladit strunu, zamkount, kolíkem na hlavě strunu uplně oddělat, přičemž ladění za zámkem se nezměnilo(tzn. opravdu to pod ním nepodkluzuje) a dělá to to stejný, dělá to i se sundaným zámkem. Zámky jsou sice na pohled už trošku jetý a jsou v nich rýhy od strun, ale i když istrunu dám nad! srážeč strun a bez zámku, tzn. nulťáku se to dotýká jen uplně na konci tak to dělá to stejný.
Jediný co mě ještě napadá je nějak vydrbaný ukotvení strun v tremolu ale vůbec nevím jak to zkusit a co by se tam mohlo stát.
Fórum jsem prohledal celý, a nic užitečnýho jsem nenašel, začalo to dělat po asi 100km převozu v zaskládaným autě na koncík, mohlo dojít k nějakýmu mechanickýmu poškození, jen nevím čeho. Řešení jako "dej to ke kytaráři" mě moc nerajcuje, protože stejně pokud nezjistím co to bylo, a jen to už dostanu opravený, tak nebudu moc spát
Díky za každej nápad.
Edit: Za rady jako "tak nepoužívej páku" koušu.