Umístění komba při hraní s kapelou

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Velda
Kontaktovat uživatele:

Umístění komba při hraní s kapelou

Příspěvek od Velda »

Už delší dobu řeším v kapele problém: kam postavit kombo a jak si stoupnout, abych se pořádně slyšel?

Když dám kombo jen tak na zem, stojí to za prd, hraje to do nohou, to bych snad musel ležet, abych se slyšel... Když je kombo na stole, je to podstatně lepší, ale pořád je potřeba stát trochu dál, takže je to prostorově dost náročný, navíc ne všude je stůl.
U někoho jsem viděl stojan na kombo, vypadalo to jak Áčkovej stojánek na kytaru, akorát samozřejmě bytelnější. Kombo se do něj položilo dost našikmo, takže sklon repra byl asi jako u zkosenýho odposlechu. Nevíte, kde by se dalo něco podobnýho sehnat? Nebo na to máte nějaký lepší řešení? Sem s ním!
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Re: Umístění komba při hraní s kapelou

Příspěvek od Skiner »

Proč se nepodíváš na web nějakého prodejce hudebnin - kytary.cz, musiccenter.cz? Kde je problém? Proč by ti to měli hledat ostatní? :-)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nebo tady máš návod jak si udělat svůj pomoci plastových trubek a lepidla :)

http://www.instructables.com/id/PVC-gui ... ier-stand/
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Skiner píše:Proč se nepodíváš na web nějakého prodejce hudebnin - kytary.cz, musiccenter.cz? Kde je problém? Proč by ti to měli hledat ostatní? :-)
Já se samozřejmě koukal :wink: Maj tam stojany, na který jde kombo položit normálně rovně, což jednak problém neřeší a jednak to vypadá dost vratce. Teda aspoň doufám, že jsem funkci těch stojanů pochopil dobře. Např. zde: http://www.harfa.com/proel-stojan-na-male-kombo/

Navíc jsem se neptal jen na to, kde seženu nějakou konkrétní věc, ale i na to jak to řeší ostatní, kdo s tím má jakou zkušenost a podobně. Ono vpodstatě každej problém si člověk může vyřešit sám a nezatěžovat ostatní. To bychom to tu pak ale mohli kromě Undergroundu celý zrušit :wink:

Jinak dík za návod, tak nějak jsem si to představoval :)
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Na thomannu maji za cca 25EU nakloneny.
rene

Příspěvek od rene »

http://kytary.cz/stagg-gas-3-2/HN072720/

Co třeba tohle?

Co se týče toho jaký s tim má kdo zkušenosti, tak nejlepší zkušenost je když se ti hraje tak že se slyšíš dobře :) Nastavim stojan jak je to pro mě ideální a podle toho si vyberu místo kde budu stát ne?
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

:oops: tak to jsem fak přehlíd, já jsem dneska nějak mimo. Jinak souhlas, že nejlepší je, když se slyšíš :lol: Ovšem my zkoušíme sice ve velkym kinosále, ale na malým podiu, takže kdybych si měl vybrat kde budu stát, bude to pravděpodobně až za promítacím plátnem :D Jinak díky za tipy, jeden z těch stojanů vyberu, asi ten od Thomanna, líbí se mi nejvíc a nejspíš se k tý objednávce ještě něco dalšího přibalí...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Trochu vynalézavosti! Stačí pod přední hranu komba nacpat nějaký soklík a hned to bude vyřešeno... Pamatuju si, že na jedný akci to v klubu kytarista řešil tak, že si pod nějakýho lampovýho Fendera nacpal dva lahváče...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

To se pak ale nedalo pit, ne? :shock:
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Už byly vypité... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jo to jsem taky kdysi udelal (s jednim prazdnym), v pulce koncertu mi nekdo do komba stouchnul, lahvac se vykutalel, spadl z podia na zem a rozbil se :(
Ted pouzivam jako podlozku plastovou "rozdvojku na 220".
Hraju výhradně na šrot.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zidle a pod to cokoliv, k temhle stojankum bych nemel moc duveru
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Mě přišel nejlepší, ten home-made z trubek.
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Tak tak :D Jen bude asi neskladnej. Uvažuju o jednom z těch "přízemních", těch vysokých bych se asi bál.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hele, nekupuj si ten stagg... a nemyslím to proto, že "je to stagg", ale proto, že jsem, s myšlenkou "na stojanu snad není co posrat", koupil Ačko na kytaru... a tyvole, vono se jim fakt povedlo zmršit i ten stojan! I pod moji ibanezou se ohejbaj ty "vidle" na kterých stojí kytara, takže je věčně na šikmo a ulamuje se mi kabel - vážně bych nechtěl vidět, co by to dělalo pod pořádným kusem dřeva typu LP :roll:
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

:shock: to zní odpudivě. Já ten stojan mám taky, pod LP zatim drží, ale koukám, že i tady to bude kus od kusu. Navíc kombo je trochu jiná váha, ale zas je fakt, že ten stojan je snad celokovovej. Stejně jsem to spíš viděl na ten od thomanna. Nebo na trubky, zítra mám cestu do baumaxu, schválně mrknu, koli stojej :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“