squier tele 50' vibe a fender tele 60' classic

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Ještě jsem si kontroloval jestli si to pamatuju správně a je to tak,
Tele Classic 60 má nízký pražce a rádius 7,25, pokud jsi na takovou kytaru nehrál, tak by se ti to nemuselo moc líbit ... je to dřina :roll:
= důvěrně se seznámíš s hmatníkem :twisted: na LesPaulu máš bříška prstů na strunách při domáčknutí skoro ve vzduchu, zato tady furt drhneš (hlavně při vytahování)... A úzkej krk k tomu.

TenSquier má Med.jumbo a radius 9,5
I´m wheels... movin´wheels
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

http://www.youtube.com/watch?v=2-ssPzhYwX4

http://www.youtube.com/watch?v=PtNgpUKcbWE

tady jsou docela kvalitní nahrávky, a ty tam slyšiš rozdíl tondo?
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Z tohohle si nemůžeš pořádnou představu, nebo srovnání udělat - jiný aparáty, ten squier s větším zkreslením, jednou chicken´pickin, podruhý blues, atd..
Kdyby hrál 1 člověk na stejně nastavenej aparát, to samý, pak možná.

Koukám, že ses ho (squier) už ptal co 8)

Stejně to ale jedině poznáš když si na obě zahraješ sám, a která ti prostě víc sedne.

Edit: stejně bych hlavně řešil tu hratelnost, pokud bys spíš šel do toho 60 classic, ty vinrage parametry fakt nejsou pro každýho (mě třeba po chvíli hraní s***u :lol: )
60'Rock_N'_Roll

takže squier má jak les paul? já hrál na hodně kytar, ale jediný kde mi vadil krk byl fender highway one.... to mi doopravdy vadilo, ta pražce byly moc vysoko.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

nééé oba maj stejně úzkej, to já myslel proti tomu LP co máš
Tonda

Příspěvek od Tonda »

A tady ještě jeden šťastný majitel Squiera popisuje jak se trápil s 50s Classicem :lol: -to co jsem psal :

"I struggled long and hard to like my Classic 50's Series, but it came down to the fact that I couldn't stand the skinny frets and vintage radius. This one is the bees knees for me! "

http://www.tdpri.com/forum/telecaster-d ... ub-16.html

Vcelku tam všichni toho squiera hodně chválí. TDPRI je nejreprezentativnější forum přes Telecastery.
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Já hrál jen na standartaa má to stejný snímače jako ten 60...Nevím moc velkej rozdíl v tom nebude...pokud by sis z tou kytarou pohrál jakože bys jí rozebral vybrousil lože krku pořádně ji seřídil atd tak by to mohlo hrát už docela sušně...Myslím že lepší volba bude ten Fender...

Edit...60's ma vintage kobylu...Nevím jestli je to výhoda nebo nevýhoda ale určitě to nebude to co dělá rozdíl 2000 mezi standartem a 60's...
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Hanzbiker píše:Já hrál jen na standartaa má to stejný snímače jako ten 60...Nevím moc velkej rozdíl v tom nebude..........
........ Edit...60's ma vintage kobylu...Nevím jestli je to výhoda nebo nevýhoda ale určitě to nebude to co dělá rozdíl 2000 mezi standartem a 60's...

Snímače nejsou stejný, standard má keramický (IMO nepoužitelný), classic má Alnico,
kromě kobylky je jinej i krk - nejen pražce a zakřivením,ale i hmatník (60 classic má palisandr).

V podstatě 2 různý kytary :D
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Tak i tak je ten 60's použitelnější než ten squier...
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Hlavně si to musí sám pořádně vyzkoušet..
60'Rock_N'_Roll

nevim no já se ještě rozhoduju mezi tim squierem a danelectrem, tak ten fender je mimo rozpočet, ale tak vyzkoušim a jestli to pro mě bude fakt pecka, tak si na něj vydělám....
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nejak jsem tady zaslechl i zmínku o stand. od Fender... ten má snímače keramiku... ocenil bych tu sadu zhruba tak na 200 Kč... :) lepší než nějaký ten stag, ale rozhodně to nejsou snímače, se kterýma by to měl člověk myslet nějak vážně a nebo je hledat na kytaře za 10t. Kč :) jinak je ta kytara super, dobrá elektrika, dobré ladící mechaniky, docela ucházející nulták a kamínky...

Jinak ten squier neni z olše, ale z BOROVICE - docela netradiční dřevo (squier si docela oblíbil tady ty netradiční dřeva... netuším proč...). opravdu nevím, jak hraje kytara z borovice. nechápu, proč to tele neudělali normálně z olše tak jako Vibe strat

jinak to, že je to squier z vyšší řady, ještě nic neznamená... já mám tady zmiňovaný Custom taky a není to nic moc... affinity, kterou mám taky, je daleko lepší - lepší dřevo (je z olše, custom z aghatisu proti té olši vypadá jako slisovaný hajzlpapír), lepší zpracování, líp hraje nasucho :) prostě lepší kytara.. takže u squieru bych určitě nedal na to, jeslti je to top model a nebo něco z lowendu, ale kytaru si zkusil a nejlépe si zahrál přímo na tek kus - rozdíly asi budou veliké. Jinak squier snad používá u všech modelů stejné mechaniky, stejnou sh*t elektriku, snímače nejsou zrovna top liga... nevím, jestli není lepší koupit standard od fenderu a vyměnit snímače, cenový rozdíl pouhé 2500... ale třeba se pletu a ten vibe je na tom konstrukčně líp než všechny ostatné modely.

jinak ten classic od Fendera nebude zlý, má ale ten vintage profil krku, na který se hodně lidem hraje dost blbě :) takže to chce zkusit. navíc má krk z palisandru, takže ta kytara nebude nikdy zvonit stejně, jako tele s celojavorovým krkem (odzkoušeno), bude mít spíš takový vyrovnanější zvuk - každému se líbí něco jiného.

já bych šel osobně do stand od fendera a vyměnil snímače
60'Rock_N'_Roll

takže jestli jsem to pochopil, tak

Squier = sh*t
Classic = Dobrá, ale blbej krk z palisandru
Standard = dobrá + nový snímače

:?:

mě se to tele strašně líbí z týhle písničky....
http://www.youtube.com/watch?v=v16CxX_2qec

a na les paula nezní tak cinkavě.... :cry:
Tonda

Příspěvek od Tonda »

B-bender ..

Obrázek
60'Rock_N'_Roll

no jo, to vim taky, pěkná kytara
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

meříkám, že je to sh*t, to ne.. já ho ani neměl v ruce... jen se mi zdá divná ta borovice... a ta cena 8t.

nevím, já měl asi obrovské štěstí ta tu affinity - k nám se dováží verze z aghatisu, já mám z olše, vypadá to na verzi určenou především pro prodej v usa... dřevo a krk se mi zdají super. kytara je sice tenká, ale zvuk má super i na sucho. rozhodně parádní základ pro upgrade... třeba ten custom už byl o hooodně horší a to v době, kdy stála ta affinity nějaké 4t., stál ten custom myslím kolem 7t. ta affinitka má skvělá tenký lak, fantasticky zarovnané lože krku, krk super... custom má krk v pohodě, ale tělo jak papír, lak tlustý a špatně udělaný,lože krku je jak kdyby to dělal bobr...

takže tím chci říct, že bych se u squiera nedíval na to, kolik stojí a považoval to automaticky za nějaký stupen kvality, ale spíš bych prostě vybral kytaru podle toho, jak se mi zdá nasucho, jak je udělaná...

jinak když mám srovnat ten classic fender a standard fender, tak to vidím akorát takhle - jedno má krk z javoru, matný lak, druhé ma palisandrový hmatník, lesklý lak... tím odlišnosti končí... snímače na tom classicu budou určitě lepší než na stand., za ten cenový rozdíl u těch kytar si ale do toho stand. koupíš cokoli.

Super je sada 52. Nocastery jsou taky vychvalované, ty jsem nezkoušel. Já skončil u Dimarzia - Area T u krku a Virtual Hot u kobyly... tahle sada naprosta naplnila mé představy o zvuku - teplý vyrovnaný zvuk krkového snímače, kobylkový je vyvážený, není tak navýškovaný jako klasické tele, fantazie na zkreslení (od blues po metal)... a oboje bez brumu... :)
60'Rock_N'_Roll

já od toho telete čekám zvuk, jak z toho videa jak sem tady posílal a to mi squier v celku dal. asi až ho budu pořizovat, tak si i objednám ten fender, ale to by mne musela hodně zaujmout. stejně tu kytaru budu brát jen takouvou vedlejší, protože hlavní kytara je pro mne les paul, na který mi ted mimochodem příjíždí snímač 57 classic a už mám namontován burstbucker 2 a je to fakt pecka! a at si říkaš, že OCD je moderní, já tam ten 60' zvuk prostě slyšim a hotovo :D :D :!:
loos

Re:

Příspěvek od loos »

qwer píše: nevím, já měl asi obrovské štěstí ta tu affinity - k nám se dováží verze z aghatisu,
po dlouhý době přispěju do tohohle topicu a možná malinko OT ale přece.
Jak si přišel na to, že k nám se vozí affinita z aghatisu. Je fakt, že na kytarách.cz to píšou, ale já zrovna jejich popiskům moc neveřim tak jsem teď trochu zmatenej...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
MrB14ck

Re:

Příspěvek od MrB14ck »

qwer píše:Jinak ten squier neni z olše, ale z BOROVICE - docela netradiční dřevo (squier si docela oblíbil tady ty netradiční dřeva... netuším proč...). opravdu nevím, jak hraje kytara z borovice. nechápu, proč to tele neudělali normálně z olše tak jako Vibe strat
pozor na to - borovice vůbec není špatnej materiál na elekriku - podle lidí z TDPRI je dokonce "telekástrovitější" než olše - já osobně si chci jednoho pinecastera o prázdninách zkusit udělat :twisted:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Tonda

Re: Re:

Příspěvek od Tonda »

MrB14ck píše: pozor na to - borovice vůbec není špatnej materiál na elekriku - podle lidí z TDPRI je dokonce "telekástrovitější" než olše - :twisted:

asi proto, že první prototyp telecastera (1949) byl z borovice:

Obrázek

pak prý přešel na jasan protože je tvrdší a proto kosmeticky odolnější ...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“