PEAVEY 6505+ HEAD
Pravidla fóra
Re: PEAVEY 6505+ HEAD
Ja myslim, ze neni moc o cem premyslet - pokud clovek hraje prevazne zkreslenej kanal, tak je lepsi jit do normalni verze, pokud pouziva i cisty, tak se mu oddeleny EQ muze dost hodit. Pokud je moznost, tak je samozrejme nejlepsi to zkusit, treba ja mam spolecny EQ, cistej kanal docela pouzivam a nechybi mi to.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Tak určitě čistej zkombinuji s nějakou tou krabičkou ,nejčastěji ale hraji zkraslenej kanál ...
když to tak vezmu tak ta hlava bude dá se říct na pořád tak proč nekoupit tu lepší verzi.
když to tak vezmu tak ta hlava bude dá se říct na pořád tak proč nekoupit tu lepší verzi.
-
real_dead_one
no tak hlavne u + mas oddelene korekce pro oba kanaly.ananas223 píše:Rozdíl si mylsím ve zvuku bude u 6505/6505+ ... když to 6505+ má o 1x 12ax7 více tak to v tom něco přeci musí udělat !! ...a ted jestly se vyplatí kvůli tomuto rozdílu připlácet nebo vzít to 6505
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Ja treba cisty kanal v podstate nepouzivam a stacil by mi i jeden. na ciste zvuky pouzivam volume na kytare + vetsinou krkovy snimac. Na kazdy snimac mam specialni volume. Tonova clona sla pryc, protoze jsem ji nepouzival. Kdyz stahnu volume, tak je to krasne ciste.
K cemu slouzi ta lampa navic?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
6505 má tři lampy na zkreslenej kanál a jedna z nich je současně i na čistej.Fade píše:Ja treba cisty kanal v podstate nepouzivam a stacil by mi i jeden. na ciste zvuky pouzivam volume na kytare + vetsinou krkovy snimac. Na kazdy snimac mam specialni volume. Tonova clona sla pryc, protoze jsem ji nepouzival. Kdyz stahnu volume, tak je to krasne ciste.
6505+ má taky tři na zkreslenej a ta lampa navíc je sólo na čistej.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Tak to by mela byt v obehu vzdycky jen ta jedna, podle toho jaky mas kanal, ne? U toho pluska by to melo bys tak, ze akorat je tam jedna navic, takze se na te jedne nestrida cisty a zkresleny podle prepnuti (jako u non plusove verze), ale ma kazdy kanal zvlaste a v obehu je pokazde jen jedna z tech lamp. Timpadem neml byt rozdil ve zvuku. To je muj selsky rozum.
Já jsem si 6505 objednal více méně naslepo protože jsem nic lepšího v této cenně nenašel a dost mě nadchnul ten zvuk, který je prostě uplně jinde než u ostatních zesilovačů (myslím takové to hodně surové zkreslení).
Koukal jsem hlavně na refernce od ostatních a tisíce videí na YouTube. Doufám že nebudu zklamán .... Problém je v tom že evropa je od Peavey momentálně odříznutá a dost dlouho se čekalo na dovoz, teď už čekám že každým dnem přijde.
To o té lampě navíc v 6505+ jsem četl a to že je speciálně určená pro Crunch.
Koukal jsem hlavně na refernce od ostatních a tisíce videí na YouTube. Doufám že nebudu zklamán .... Problém je v tom že evropa je od Peavey momentálně odříznutá a dost dlouho se čekalo na dovoz, teď už čekám že každým dnem přijde.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Tak toho bych se bál možná , já vím jak hrají obědvě verze 6505/6505+ jen jsem je nikdy neměl u sebe nebo neměl možnost je vyzkoušet za jeden den abych si udělal lepší představu .. škoda že nikde nemůžu takové video v dobré kvalitě najítxaero píše:Já jsem si 6505 objednal více méně naslepo protože jsem nic lepšího v této cenně nenašel a dost mě nadchnul ten zvuk, který je prostě uplně jinde než u ostatních zesilovačů (myslím takové to hodně surové zkreslení).
Myslím, že ten rozdíl není nijak podstatný, aby ovlivnil tvé rozhodování jestli tento ampec ano, nebo ne.ananas223 píše:Tak toho bych se bál možná , já vím jak hrají obědvě verze 6505/6505+ jen jsem je nikdy neměl u sebe nebo neměl možnost je vyzkoušet za jeden den abych si udělal lepší představu .. škoda že nikde nemůžu takové video v dobré kvalitě najítxaero píše:Já jsem si 6505 objednal více méně naslepo protože jsem nic lepšího v této cenně nenašel a dost mě nadchnul ten zvuk, který je prostě uplně jinde než u ostatních zesilovačů (myslím takové to hodně surové zkreslení).
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Tak přidávám ukázku zkresleného kanálu 6505ky, kterou jsem teď sesmolil.
https://www.box.com/s/8c4a8d35792c147a7839
https://www.box.com/s/8c4a8d35792c147a7839
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
To je paráda, jak jsi to nahrával?
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
No, chtěl jsem nejprve celé s boxem, ale celý den jsem fyzicky tvrdě makal a nechtělo se mi to vytahovat z auta, takže jsem vzal jen hlavu, nahrál ji a přidal impulz Mesa 412 boxu. Později ještě udělám Engla a Rockwella, jestli se mi to povede. Rockwell nějak zlobí s tím nahráváním.