PEAVEY 6505+ HEAD

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: PEAVEY 6505+ HEAD

Příspěvek od Wohma »

Ja myslim, ze neni moc o cem premyslet - pokud clovek hraje prevazne zkreslenej kanal, tak je lepsi jit do normalni verze, pokud pouziva i cisty, tak se mu oddeleny EQ muze dost hodit. Pokud je moznost, tak je samozrejme nejlepsi to zkusit, treba ja mam spolecny EQ, cistej kanal docela pouzivam a nechybi mi to.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
ananas223

Příspěvek od ananas223 »

Tak určitě čistej zkombinuji s nějakou tou krabičkou ,nejčastěji ale hraji zkraslenej kanál ... :)
když to tak vezmu tak ta hlava bude dá se říct na pořád tak proč nekoupit tu lepší verzi.
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

ananas223 píše:Rozdíl si mylsím ve zvuku bude u 6505/6505+ ... když to 6505+ má o 1x 12ax7 více tak to v tom něco přeci musí udělat !! ...a ted jestly se vyplatí kvůli tomuto rozdílu připlácet nebo vzít to 6505
no tak hlavne u + mas oddelene korekce pro oba kanaly.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ja treba cisty kanal v podstate nepouzivam a stacil by mi i jeden. na ciste zvuky pouzivam volume na kytare + vetsinou krkovy snimac. Na kazdy snimac mam specialni volume. Tonova clona sla pryc, protoze jsem ji nepouzival. Kdyz stahnu volume, tak je to krasne ciste.
K cemu slouzi ta lampa navic?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Fade píše:Ja treba cisty kanal v podstate nepouzivam a stacil by mi i jeden. na ciste zvuky pouzivam volume na kytare + vetsinou krkovy snimac. Na kazdy snimac mam specialni volume. Tonova clona sla pryc, protoze jsem ji nepouzival. Kdyz stahnu volume, tak je to krasne ciste.
K cemu slouzi ta lampa navic?
6505 má tři lampy na zkreslenej kanál a jedna z nich je současně i na čistej.
6505+ má taky tři na zkreslenej a ta lampa navíc je sólo na čistej.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak to by mela byt v obehu vzdycky jen ta jedna, podle toho jaky mas kanal, ne? U toho pluska by to melo bys tak, ze akorat je tam jedna navic, takze se na te jedne nestrida cisty a zkresleny podle prepnuti (jako u non plusove verze), ale ma kazdy kanal zvlaste a v obehu je pokazde jen jedna z tech lamp. Timpadem neml byt rozdil ve zvuku. To je muj selsky rozum.
xaero

Příspěvek od xaero »

Já jsem si 6505 objednal více méně naslepo protože jsem nic lepšího v této cenně nenašel a dost mě nadchnul ten zvuk, který je prostě uplně jinde než u ostatních zesilovačů (myslím takové to hodně surové zkreslení).

Koukal jsem hlavně na refernce od ostatních a tisíce videí na YouTube. Doufám že nebudu zklamán .... Problém je v tom že evropa je od Peavey momentálně odříznutá a dost dlouho se čekalo na dovoz, teď už čekám že každým dnem přijde.

To o té lampě navíc v 6505+ jsem četl a to že je speciálně určená pro Crunch.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
ananas223

Příspěvek od ananas223 »

xaero píše:Já jsem si 6505 objednal více méně naslepo protože jsem nic lepšího v této cenně nenašel a dost mě nadchnul ten zvuk, který je prostě uplně jinde než u ostatních zesilovačů (myslím takové to hodně surové zkreslení).

Koukal jsem hlavně na refernce od ostatních a tisíce videí na YouTube. Doufám že nebudu zklamán .... Problém je v tom že evropa je od Peavey momentálně odříznutá a dost dlouho se čekalo na dovoz, teď už čekám že každým dnem přijde.

Tak toho bych se bál možná , já vím jak hrají obědvě verze 6505/6505+ jen jsem je nikdy neměl u sebe nebo neměl možnost je vyzkoušet za jeden den abych si udělal lepší představu .. škoda že nikde nemůžu takové video v dobré kvalitě najít :(
Demilich

Příspěvek od Demilich »

ananas223 píše:
xaero píše:Já jsem si 6505 objednal více méně naslepo protože jsem nic lepšího v této cenně nenašel a dost mě nadchnul ten zvuk, který je prostě uplně jinde než u ostatních zesilovačů (myslím takové to hodně surové zkreslení).

Tak toho bych se bál možná , já vím jak hrají obědvě verze 6505/6505+ jen jsem je nikdy neměl u sebe nebo neměl možnost je vyzkoušet za jeden den abych si udělal lepší představu .. škoda že nikde nemůžu takové video v dobré kvalitě najít :(
Myslím, že ten rozdíl není nijak podstatný, aby ovlivnil tvé rozhodování jestli tento ampec ano, nebo ne.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak přidávám ukázku zkresleného kanálu 6505ky, kterou jsem teď sesmolil.

https://www.box.com/s/8c4a8d35792c147a7839
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Příspěvek od Dafčánek »

To je paráda, jak jsi to nahrával?
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

No, chtěl jsem nejprve celé s boxem, ale celý den jsem fyzicky tvrdě makal a nechtělo se mi to vytahovat z auta, takže jsem vzal jen hlavu, nahrál ji a přidal impulz Mesa 412 boxu. Později ještě udělám Engla a Rockwella, jestli se mi to povede. Rockwell nějak zlobí s tím nahráváním.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“