Má cenu začít se učit v 18 na kytaru?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

JICH plné zuby, zaprvé :lol:

zadruhé na cigoše tu nesahej...k těm se vyjadřuje kdyžtak v "Chatování" a "Skini" a tam si taky můžeš najít můj názor a příspěvek, který je myslím docela jakoby dělaný přímo pro tebe
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Popin

Příspěvek od Popin »

podle mě sou cikáni lidi jako každý jiný
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Uklidněte to lidi...
Die Hard or Die Home
Joey
Kontaktovat uživatele:

Re: čus

Příspěvek od Joey »

MacaFCB píše:lidi no looooooooooooool ok sou vyjímky kteří sou slušní ale hodně velka většina jich je .............!!!! vím o čem mluvím
Hned bych po něm hodil BANánem :D.

Jinak si myslím že začít s čímkoliv (krom navštěvování MŠ apod.) není nikdy pozdě :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Pikus

Příspěvek od Pikus »

já jsem začal ve čtrnácti... dva měsíce samouk, pak jsem dostal náhernou akustiku Cort a v únoru jsem šel do hudebky. Už tam chodím 3/4 roku. Baví mě to a i když asi nebudu mít na střední tolik času abych chodil i do hudebky, určitě s hraním neskončím.

Takže, všichni co váháte, sežeňte si kataru a hurá do toho... držím vám palce :)
Phoenixcqcq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenixcqcq »

Neváhat ani DEN!!! Hrát HNED!!! ŠUP!!! V 18... to je uplně v pohodě. Za 2 roky budeš umět líp jak polovina kytaristů. (polovina umí jen pár akordů, 3 rytmy a na táboráčkoch jenou) Jinak rock se dá na akustiku hrát upe v pohodě. Zkus chvíli Youtubeovat a uvidíš sám. Sou tam i takoví co hrajou nohama čilipapričky - a ře to není vůbec špatný!!!
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

já sem začal před 2 lety, ve 26ti letech :) myslím že na věku nezáleží, spíš na zapálení. I když náctiletý člověk se líp učí (má zvyklý mozek ze školy atd) ale i tak.. stejně je to celoživotní učení - koníček. Takže jediná nevýhoda že člověk začne později je ta, že bude hrát kratší dobu :D
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
juxxx

Re: Má cenu začít se učit v 18 na kytaru?

Příspěvek od juxxx »

jj. ja som začal keď som mal asi 15 rokou, vydržalo mi to asi 3 roky, potom som sa nato vykašlal a teraz som znovu začal asi rok dozadu, podotýkam po 24 rokoch som sa vrátil k hre na gitaru a teraz mi nejde do hlavy ako som mohol bez toho žiť , podla mňa začať nie je nikdy neskoro keď ta to baví ...
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
Teorge

Re:

Příspěvek od Teorge »

pupack píše:já sem začal před 2 lety, ve 26ti letech :) myslím že na věku nezáleží, spíš na zapálení. I když náctiletý člověk se líp učí (má zvyklý mozek ze školy atd) ale i tak.. stejně je to celoživotní učení - koníček. Takže jediná nevýhoda že člověk začne později je ta, že bude hrát kratší dobu :D
+ pravděpodobně nebude mít tolik volného času jako, když chodil do školy

Začal jsem v 25 a lituju, že jsem nezačal dřív, strašně to obohatilo můj život :)
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Taky jsem začal úplně poprvé kolem svého 13. roku, ale to jsem se naučil dva akordy, prsty bolely jako sviině a po měsíci - dvou jsem se na to vykašlal. Teď se k tomu vracím v 19 (tedy spíše začínám úplně znova) a je to úplně o něčem jiném :)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Si rovnaký prípad ako ja :) Ale ak chceš hrať Rock, tak akustika ti je nanič, len ťa to odradí. Kúp si elektriku.
Akustika a navštevovanie hudobnej školy je pre detičky :D Ale ak ťa to baví, venuješ sa tomu a nie si lenivý, tak sa naučíš aj sám hrať. Na internete máš dnes toľko možností.. taký Jimmi Hendrix mohol o takom niečom iba snívať :D

Je to sprostosť, že učiť sa najprv na akustike. Keby som mohol začať hrať skôr tak si kúpim klavír a potom elektriku. Ale akustiku.. neviem čo by som s tým robil :P ja som krpatý a akustiku neviem ani chytiť cez to hrubé telo :D
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Mirko, odvážím se s tebou nesouhlasit. Akustika je základ, kterým by si měl projít každý, pokud se teda člověk neplánuje stát zběsilým onanistou šredujícím po hmatníku nahoru a dolů a zase nahoru. Na akustice získáš ten správnej feeling a rytmiku. A možná by ses i podivil, jak se dá na akustiku válet pořádnej rock. Akustika je grunt, kdo na ní nehrá, ten je špunt :-) Add thema: Na kytaru se dá začít kdykoliv...akorát v těch osmnácti a víc už se na to hůř balej holky :-D
umaxer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od umaxer »

já ti nevim ale já hraju rock i na akustiku.

Už vidim jak taháš elektriku někam ven k ohni ( pokud teda nemáš takový to kombíčko na baterky )
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Akustika a navštevovanie hudobnej školy je pre detičky
Velmi odvážné tvrzení, už jsem viděl takových samouků s takřka neodučitelnými zlozvyky, technickým stropem díky špatné technice, figurky s nadřenými riffy bez harmonických a rytmických základů, o teorii nemluvě, až haňba...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

mirko píše:Si rovnaký prípad ako ja :) Ale ak chceš hrať Rock, tak akustika ti je nanič, len ťa to odradí. Kúp si elektriku.
Akustika a navštevovanie hudobnej školy je pre detičky :D Ale ak ťa to baví, venuješ sa tomu a nie si lenivý, tak sa naučíš aj sám hrať. Na internete máš dnes toľko možností.. taký Jimmi Hendrix mohol o takom niečom iba snívať :D

Je to sprostosť, že učiť sa najprv na akustike. Keby som mohol začať hrať skôr tak si kúpim klavír a potom elektriku. Ale akustiku.. neviem čo by som s tým robil :P ja som krpatý a akustiku neviem ani chytiť cez to hrubé telo :D
Shrnul bych to tak, že s postem totálně nesouhlasím. Kdybych chtěl být upřímnější, řeknu, že je to pěkná blbost. Doufám, že nemusím rozebírat proč...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

mirko píše:Si rovnaký prípad ako ja :) Ale ak chceš hrať Rock, tak akustika ti je nanič, len ťa to odradí. Kúp si elektriku.

nikomu bych nikdy nedoporučil začít hrát rovnou na elektriku, hlavně kvůli tomu, že na akustice nemáš nic čiim bys moh skrejt svoje chyby tak je slyšíš a musíš se je odnaučit, kdežto na elektrice nahulíš gain a neni to slyšet. Nehledě na to, že musíš začínat s kompletníma akordama a ne jenom že chytneš dva tóny a mydlíš o strun. Navíc nevidim důvod proč bys nemoh hrát rock na akustiku, víš jak dobře na to vyzní třeba nějaký pomalejší písně(nothing else matters, with or without you, ďábel a syn a mnoho dalších) navíc s kámošema u ohně si na elektriku nezahraješ.
a tvrdit, že škola nebo čitel sou pro děti je blbost, protože nidky se to neaučíš tak jako pod dohleem učitele, i kdybys ho měl jenom kvůli tomu aby hledal toje chyby.
Jinak určitě začni, má to cenu v každým věku, je to nádherej koníček.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

vorech6 píše: na elektrice nahulíš gain a neni to slyšet. Nehledě na to, že musíš začínat s kompletníma akordama a ne jenom že chytneš dva tóny a mydlíš o strun.
Imho non sense. Na každém nástroji se dá hraní "osírat". Ty tvoje "kompletní akordy" se samozřejmě hrajou i na elektrice. Pokud chce někdo nečeho dosáhnout, sám dobře ví, že ošidit se nic nedá. :roll:

Podle mně, ať si každý koupí do začátku to, co ho láká a bude ho bavit. Stejně 95% kytaristů má nakonec oboje.

Nazdar
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

já neříkám, že se na tom nedaj hrát, ale dyž to neumíš tak máš tendecne hrát na tom to nejjedodušší, což sou podle mě power chordy a skrývat svoje chyby což uděláš ohulením gainu. Samozřejmě, že de šifit i na akustice ale je to tam mohek víc slyšet, já sem prostě zastánce toho začít alespoň základy na akustice a 99% lidí s kterýma se o tom mluvil se mno souhlasilo.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

vorech6 píše:skrývat svoje chyby což uděláš ohulením gainu.
No samozřejmě, ale pokud má člověk nějakou představu, že se na to chce (aspoň trochu) naučit, velmi rychle ho to dožene, protože zjistí, že nic pořádně neumí.

Jinak pochopitelně, akustika je do začátku nepříjemnější (vyšší dohmat, tvrdší struny), to nezpochybňuji.

vorech6 píše:já sem prostě zastánce toho začít alespoň základy na akustice a 99% lidí s kterýma se o tom mluvil se mno souhlasilo.
Ještě, že jsi nenapsal 100% :) Jinak viz můj příspěvek výše; ať si každy koupí, co ho láká a na co má love.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Dante

Příspěvek od Dante »

DL píše:Ještě, že jsi nenapsal 100% :) Jinak viz můj příspěvek výše; ať si každy koupí, co ho láká a na co má love.
Přesně tak protože je to úplně jedno.
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“