Rockwell ? Peavey 6505? ESH? nebo jiný tip ?
Pravidla fóra
Rockwell ? Peavey 6505? ESH? nebo jiný tip ?
Zdarec lidé. Mám bednu Mesu 2x12 150watt. Potřebuju koupit hlavu do 30,000kč. Jsem úplně vyřízenej, páč vůbec netuším na co z výše uvedených se soustředit. Nemám moc možností jezdit po celý republice a všechno zkoušet. a taky docela spěchám, páč mi odešel zesík.(ne že bych to chtěl uspěchat) študuju fóra apod a jsem nerozhodnutý.Hraju death core. Taky jsem uvažoval o Laboga, ale tam se už nevejdi finančně. Poraďte díky.
Taky se obávám, že má vliv i počet kytar v kapele a já jsem jedna kytara, hrajem ve třech tak abych se prosadil.
Taky se obávám, že má vliv i počet kytar v kapele a já jsem jedna kytara, hrajem ve třech tak abych se prosadil.
mohawk : kytara PRS Lp , hlava Marshall JCM600, efkty: Boss eqalizer, - metal Muff EHX - Wah pedal J.Dunlopp
Re: Rockwell ? Peavey 6505? ESH? nebo jiný tip ?
No s 6505 budeš myslím spokojen, na ten styl to zcela vyhovuje
Navíc mi Peavey jako značka zní minimálně o třídu lépe, než tyhle české kopírky. Proti těm samozřejmě nic proti nemám, ani jsem na ně nehrál, ale myslím, že když máš na osvědčený originál, není důvod do něj nejít. Alespoň se bude asi lépe prodávat později
Za mě 6505. Krutý zesík.
Za mě 6505. Krutý zesík.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Kolem 30 000 se už dají sehnat Rectifiery, což je na deathcore hodně klasika... Chybu nemůžeš udělat ani s Peavey 6505... každopádně nechápu použití tří kytar v Deathcoru
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Heh, tak ty jsi na žádnou z nich nehrál a soudíš ihned podle názvu?Demilich píše:No s 6505 budeš myslím spokojen, na ten styl to zcela vyhovujeNavíc mi Peavey jako značka zní minimálně o třídu lépe, než tyhle české kopírky. Proti těm samozřejmě nic proti nemám, ani jsem na ně nehrál, ale myslím, že když máš na osvědčený originál, není důvod do něj nejít. Alespoň se bude asi lépe prodávat později
![]()
Za mě 6505. Krutý zesík.
Za mě na death core Rockwell. Nebo Rectifier, ale z vlastní zkušenosti doporučuju právě Rockwell. Rozdíl je minimální a ušetříš dost peněz. Zní brutálněji než Mesa a zároveň si tam nastavíš i přesný zvuk jako Mesa. Tohle je možnost, pokud se ti líbí ten Recto sound. Pokud ne, tak 6505. ten taky krutě válcuje, ale zvukovými možnostmi se mi zdá méně variabilní než Rockwell. S tou tvojí bednou by neměl být vůbec problém se prosadit. Můžu tady teoreticky hodit i zvukovou ukázku Rockwella na Vintage mod ze studia. Jen musím zjistit přístupové údaje na ftp. Přeinstaloval jsem Win a vše je v prdeli
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
to je omyl já tím myslel, že hrajem ve třech(kytara basa bicíwreptile píše:Kolem 30 000 se už dají sehnat Rectifiery, což je na deathcore hodně klasika... Chybu nemůžeš udělat ani s Peavey 6505... každopádně nechápu použití tří kytar v Deathcoru
mohawk : kytara PRS Lp , hlava Marshall JCM600, efkty: Boss eqalizer, - metal Muff EHX - Wah pedal J.Dunlopp
-
real_dead_one
do recta bych nešel... už jenom proto že to má každý a je to až šíleně oposlouchaný zvuk.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
5150 plus TS.. pokud chces znit jak vsichni ostatni, jesi ses sam tak tady ten stredak proleze jak vino.
promiń teď nevim, jestli to bylo doporučení, nebo varovánípigdestroyer píše:5150 plus TS.. pokud chces znit jak vsichni ostatni, jesi ses sam tak tady ten stredak proleze jak vino.
Takhle jsem premyslel taky, proto jsem sel do ENGLu, ktery ma svuj ksicht a neni tolik oposlouchany. Kazdopadne pokud ma treba nejaky vysneny konkretni zvuk, ktery dela recto, tak bude logicky nejlepsi brat prave recto, potazmo nejaky pseudorecto (zdravime Fadeareal_dead_one píše:do recta bych nešel... už jenom proto že to má každý a je to až šíleně oposlouchaný zvuk.
mohawk: 5150 se sehnat da, kazdopadne s klidem kup 6505, je to prakticky to same.
Pokud budes chtit recto a nesezenes na nej penize, tak Dusan Zeman (DorD) stavi velmi kvalitni kopie, ktery cenove vychazi velmi priznive. Samozrejme nese to s sebou jisty nevyhody, ale pokud pujdes primo po recto zvuku, tak mas v podstate sanci jen Recto, pripadne Rockwell, anebo kopie (mezi nimiz je DorD hodne vysoko).
Mimochodem Laboga je za 35K ( http://laboga.tortharry.com/ ), pokud te ten zvuk bere, tak by mozna nebylo zly prisetrit. Kdovi, mozna by se s tou cenou dalo jeste mirne pohnout.
EDIT: A jeste me napada - mrkni na Blackstar S-1, podle me velmi slusne hrajici hlavy, ale bohuzel jsem zatim slysel jen ukazky z netu :\ Ale podle ohlasu rozhodne zajimavy kandidat a 100W verze je lehce pres 30K.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No, Laboga se mi líbila na koncertě. Znělo to fakt hustě a tlačilo, ale pro mě už je ten rozdíl 5,000 znát, navíc si právě myslím, že i ty peavey, by měli fungovat, ale nehrál jsem osobně ani na jednoWohma píše:Takhle jsem premyslel taky, proto jsem sel do ENGLu, ktery ma svuj ksicht a neni tolik oposlouchany. Kazdopadne pokud ma treba nejaky vysneny konkretni zvuk, ktery dela recto, tak bude logicky nejlepsi brat prave recto, potazmo nejaky pseudorecto (zdravime Fadeareal_dead_one píše:do recta bych nešel... už jenom proto že to má každý a je to až šíleně oposlouchaný zvuk.)
mohawk: 5150 se sehnat da, kazdopadne s klidem kup 6505, je to prakticky to same.
Pokud budes chtit recto a nesezenes na nej penize, tak Dusan Zeman (DorD) stavi velmi kvalitni kopie, ktery cenove vychazi velmi priznive. Samozrejme nese to s sebou jisty nevyhody, ale pokud pujdes primo po recto zvuku, tak mas v podstate sanci jen Recto, pripadne Rockwell, anebo kopie (mezi nimiz je DorD hodne vysoko).
Mimochodem Laboga je za 35K ( http://laboga.tortharry.com/ ), pokud te ten zvuk bere, tak by mozna nebylo zly prisetrit. Kdovi, mozna by se s tou cenou dalo jeste mirne pohnout.
EDIT: A jeste me napada - mrkni na Blackstar S-1, podle me velmi slusne hrajici hlavy, ale bohuzel jsem zatim slysel jen ukazky z netu :\ Ale podle ohlasu rozhodne zajimavy kandidat a 100W verze je lehce pres 30K.
Co se týče toho Recta, tak už delší čas mám ten samej pocit jako vy a ani po něm právě extra neprahnu z důvodu., že na to hrajou fakt všichni a všichni maj více méně stejnej zvuk
Pokud ale nemas vylozene vyhlidlej zvuk, tak tezko radit, budes muset vyzkouset. To Pivko te s velkou pravdepodobnosti uspokoji, ale kdovi, jestli po pul roce nezacnes silhat po zesilovaci Laboga 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Teorge
No teď jsem mu chtěl doporučit ať mrkne na Blackstar S-1 200, že ho z anglie sežene pod 30'000Kč, ale když jsem si to začal ověřovat tak jsem se nestačil divit. On od vánoc zdražil o 350 liber
.
Kdyby tě zajímal ten Blackstar mám S1-45 myslím si že by to mělo být zvukově jak ta S1-100 a pokud jsi z okolí a zajímalo by tě to, tak by jsi to mohl vyzkoušet.
Kdyby tě zajímal ten Blackstar mám S1-45 myslím si že by to mělo být zvukově jak ta S1-100 a pokud jsi z okolí a zajímalo by tě to, tak by jsi to mohl vyzkoušet.
Asi mel dobrou startovaci cenu. Kazdopadne ted neni kurz nic moc, takze nejaky velky nakupy ze zahranici se prilis nevyplati 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
mno teď na to koukám a Blackstar S1 vypadá ,zajímavej, ale stojí skoro 33000, já jsem od Týniště n./orl, což vůbec netuším jak seš dalekoTeorge píše:No teď jsem mu chtěl doporučit ať mrkne na Blackstar S-1 200, že ho z anglie sežene pod 30'000Kč, ale když jsem si to začal ověřovat tak jsem se nestačil divit. On od vánoc zdražil o 350 liber.
Samozřejmě poku by to fakt daleko nebylo, tak rád vyzkouším tvůj apec
Já bych ti zase na deathcore doporučil Engl-Blackmore(Zdravím Wohmu
)to co sem slyšel na koncertech od kapel co ho měli.....krutost sama o sobě kor na tyhle styly je parádní, není sice tak agresivní jak to recto nebo laboga, ale ten zvuk by měl deathcoreistu víc než uspokojit....pro kombinaci s bednou od mesy to musí být zvukový oragasmus. Když k tomu pořídíš jěště blackouts 
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
-
Teorge
No severovýchodní koutek naší republiky, takže pekelně daleko.mohawk420 píše: mno teď na to koukám a Blackstar S1 vypadá ,zajímavej, ale stojí skoro 33000, já jsem od Týniště n./orl, což vůbec netuším jak seš dalekoNevim, asi pojedu na výlet aspoň nšco vyzkoušet, každopádně všem díky za rady, klidně pište dál, ale cenově to zatím vyhrává 6505.....
Samozřejmě poku by to fakt daleko nebylo, tak rád vyzkouším tvůj apec
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
I ty jeden lišákuWohma píše:Takhle jsem premyslel taky, proto jsem sel do ENGLu, ktery ma svuj ksicht a neni tolik oposlouchany. Kazdopadne pokud ma treba nejaky vysneny konkretni zvuk, ktery dela recto, tak bude logicky nejlepsi brat prave recto, potazmo nejaky pseudorecto (zdravime Fadeareal_dead_one píše:do recta bych nešel... už jenom proto že to má každý a je to až šíleně oposlouchaný zvuk.)
Jinak co se týče kopii jako Rockwell a DorD, tak DorD mě trošku odrazuje, že tam celkem odchází koncové lampy... Dušan do toho rve celkem velkou zátěž a pak to odchází. Mám to od více lidí, kteří mají Dord. Konkrétně od třech lidí.
Skervesen 4AP Custom Shop
Mě teda na rockwellu lampy neodcházely, ale znám jednoho co to měl nějak pokažené....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fade: To by melo byt o nastaveni biasu, ne? Apec hraje zpravidla lip, kdyz lampy jedou vic "hot", akorat pak driv odchazi. Ale nemel by snad byt problem nastavit ten bias nastudeno. Jinak ale zajimava pripominka, jestli nekdo ma vic informaci, tak se podelte.
Dirx: on to psal o DorDu, ne Rockwellu
Dirx: on to psal o DorDu, ne Rockwellu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
omlouvám se, ale what is Blackout?DirX píše:Já bych ti zase na deathcore doporučil Engl-Blackmore(Zdravím Wohmu)to co sem slyšel na koncertech od kapel co ho měli.....krutost sama o sobě kor na tyhle styly je parádní, není sice tak agresivní jak to recto nebo laboga, ale ten zvuk by měl deathcoreistu víc než uspokojit....pro kombinaci s bednou od mesy to musí být zvukový oragasmus. Když k tomu pořídíš jěště blackouts