Jackhammer - jak na něj?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Re: Jackhammer - jak na něj?

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím. Chcel by som iba tak zo zvedavosti skúsiť prikŕmiť skreslený zvuk môjho aparátu... Väčšina gitaristov používa na dokŕmenie aparátu Tubesreamer, no ja som doma našiel zabudnutý Jackhammer, tak by som sa chcel spýtať, či by bolo možné skúsiť prikŕmiť amp aj týmto efektom a či by to bolo porovnateľné napríklad s tubescreamerom. A ešte by ma zaujímalo, či by bolo lepšie tento efekt zapojiť pred, alebo za Wah. Ďakujem.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jackem se určitě přikrmovat dá, ale bude to mít samozřejmě jiný charakter zvuku, než má TS. Vyzkoušej a uvidíš, jak to zní - nic tím zkazit nemůžeš.

Co se týče pořadí zapojení, tak je jedno, zapojíš-li první wah nebo distorzi - znovu to je jen o tvých uších a o tom, co se tobě líbí. Nicméně třeba já preferuju nejdříve wah a až pak zkreslení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pepe_Crack píše:No jasný, ale sehnat klasickou ts9 (nemyslím dnešní čínskej šmejd) je docela problém...
Ale houby. TS je obvodově tak primitivní že je úplně jedno jestli to vyrábí v Japonsku, v Číně nebo na Marsu. A TS9 zvuk vytáhneš jednou drobnou úpravou i z jiných TS - myslím že zrovna TS-5, nebo který plasťák, je obvodově identický až na dva odpory v tonestacku, které se dají během pěti minut přepájet.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

jackhammer je nečekaně dobrá krabička. mód dist je teda úplně na nic, poťák contour taky, ten musí být úplně na minimu. ale pak to hraje skvěle.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

pigdestroyer píše:jackhammer je nečekaně dobrá krabička. mód dist je teda úplně na nic, poťák contour taky, ten musí být úplně na minimu. ale pak to hraje skvěle.
Byl to muj prvni efekt vubec a lituju ze jsem ho vymenil :) Ten OD kanal je uplne super, a nevim co mas proti contour, co si pamatuju (ale uz to par let je), tak se na OD kanalu vyuzit dal pomerne vpohode.
Jinak dobry efekt to fakt je :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Já hrál docela dlouho na dist. mód, ještě když jsem měl tranďák Kustom Dart10 Fx. Jak jsem koupil Laney VC15, začal se mi víc líbit OD, ale zdá se mi, že docela řeže do uší u výšek, ať kroutim jak kroutim korekcema. Na rythm ale pěkný.
V obou případech jsem měl jak Contour tak Frequence od 10h do 14h a poměrně stažený basy (u dist na minimum) a gain max na 75%. Zkreslení toho VC15 se mi ale líbí víc, takže hraju tak, že mam drive na kombu na max a dokrmuju to JH, kde mam Cont. i Freq. na 0, volume přes půlku a gain tak na 20-25%. Výšky, basy dle ucha, aby to sedělo tomu co leze z komba samotnýho....a náramná spokojenost.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no já ho používám jako hlavní zkreslení, teď ho zkusím vyměnit. za ty prachy je to fakt dobrej kousek. je ale fakt, že s těma výškama si tam nějak nemůžu poradit, budˇ prdí nebo to ztratí kule.. nebo naštěstí jsme v kapele dvě kytary a ta druha je středovýšková, zatímco já mám svůj oblíbený basovější střeďák bez výšek :) jinak jsem to použil přes čistou lampu a zvuk mi chválili. jediná věc, co mě nasrala, je, že se mi tam smyly puntíky na potenciometrech, tak nevím jak to mám vlastně nastavené :) nakreslil jsem si tam jen lihovkou polohu ve které to hraje dobře. brzy budu zkoušet nový zvuk, tak jsem zvědav, jestli pude od válu.

ale basy tam mám narvaný dost, jednak nemám moc basovou bednu, a zadruhé mám jen uvřískaný EMG 81, takže ty basy tam musím nějak dostat.
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

U JH se mi povedlo nastavit nezahuhlaný Distortion (na koncertě mi zvukař pochválil že mám zvuk čitelný :D)

Je to odzkoušeno na Kombech Peavey Bandit 112 a Crate Flexwave 15w
Obrázek

Na Crate flexwave mám nastavený EQ

Low (bass) - na čtvrtku
Mid (treb) - za polovinu
High - stejně jako Mid

U Peavey bandit je nutné nastavit u Čistého kanálu Vintage mód.

U ostatních aparátů nevím ale myslím že když se s tím pohraje tak to půjde :)
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“