basa vs. kytara
Pravidla fóra
basa vs. kytara
Taky se vám zdá, že je to na basu mnohem těžší? Všichni mi říkali, jak to na basu bude jednoduchý, ale opak je pravdou. Věc, co dám na kytaru levou zadní, mi dá na basu občas dost zabrat. Umáčknout strunu, široký pražce, velká rozteč....těžký úděl basáka 
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"
Tohle budediskuze trošku k ničemu...uvidíš. Jednou už se to tady řešilo. Nedá se říct co je těžší. myslím, že na kytaře máš víc věcí co se používá. Zase ale na basu tam jen neřežeš akordy apod...prostě je t podle mě dost na stejno nebo minimálně nedokážu říct co je těžší.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
http://www.youtube.com/watch?v=2Y_cviifofU
Tohle je např. basák, kytarista.
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"
Já sice hraju basu, ale na kytaru taky, asi se to nedá srovnávat. Každé chce své a je to jen o tom na co chces hrát. Asi bych neporovnával na co je těžší hrát, možná je těžší stěhovat tu basovou aparaturu, ale to je o něčem jiném. Pro mne je hra na basu srdcová záležitost.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
chlape já mám taky dojem že jsem tě viděl v těšíně v hudebninách........vybíral jsi tam basy a psal někomu SMS.Jinak vyber si co se ti víc líbí a co ti padne do rukyrianonn píše:Já si myslím, že basa se s kytarou nedá srovnávat. Na basu se hraje jinak, na kytaru taky. A co se týče jednoduchosti, tak se vším se dá takříkajíc tak trochu ojebat... Prostě bych to vůbec nesrovnával a tečka. Radši tři...
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Marko007 píše:chlape já mám taky dojem že jsem tě viděl v těšíně v hudebninách........vybíral jsi tam basy a psal někomu SMS.Jinak vyber si co se ti víc líbí a co ti padne do ruky
Sice jsem z Těšína, ale v našich hudebninách jsem už hoodně dlouho ani strunky nekupoval, takže jsi mě asi viděl jinde
Re: uplatnení
a take na bici,tech je jako zlatairon666 píše:Kytara je možná o něco lehčí, ale dobry basák najde rychlej kapelu než ten co hraje na kytaru, na kytaru te naučí téměř všude ale z basou už je problém. Basáků je míň a v inzerátoch je furt.: kapela hledá basáka.....![]()
rozhřešení
Přátelé, neexistuje jednodušší, nebo složitější nástroj. Všechno je stejně těžké a na všechno se musí člověk naučit hrát. Pro člověka, který přechází z nástroje k jinému, mu připadá ten druhý těžší, protože se na něj musí učit prakticky od začátku a už do určité míry zapomněl na začátky s prvním. Dokonce ani hlasivky nejsou jednodušší nástroj, taky se je musíte naučit ovládat.....
Jinak souhlasím, že basáků a bubeníků je málo....nebo spíš dobrejch je málo
Jinak souhlasím, že basáků a bubeníků je málo....nebo spíš dobrejch je málo
Cadillac
dodatek
Jo a ještě musím dodat, že to ovlivňuje i talent, někomu prostě víc sedne určitý nástroj a lépe se mu na něj také učí... Ale to může někdo namítnout....já třeba, když slyšel FLEU hrát na baskytaru, tak jsem si říkal, že ten člověk byl rozený baskytarista....ale pak jsem ho slyšel hrát na trubku a mohl jsem zkonstatovat to stejné, co s basou. Takže existují i tací, kteří byli od toho nahoře obdárováni trochu víc...
Cadillac
Re: rozhřešení
Sorry, ale tohle mi příjde jako kravina. Pokud člověk už na nějaký nástroj umí hrát, tak podle mého názoru, když začíná s jiným nástrojem, tak to má jednodušší, než kdyby ještě na žádný jiný nehrál...COWBOY píše: Pro člověka, který přechází z nástroje k jinému, mu připadá ten druhý těžší, protože se na něj musí učit prakticky od začátku a už do určité míry zapomněl na začátky s prvním.
Re: rozhřešení
No hele, tím že se naučíš na jeden nástroj, neznáš všechny, pokud přecházíš třeba z kytary na klavír, začínáš od začátku. Až na hudební teorii, ta je jednotná a je to předpoklad pro hraní na nástroj. Což je vlastně jediné, co mu při učení na nový nástroj může dopomoct k tomu, že to pro něj bude jednodušší. Já to pojal tak trochu všeobecněji. Kytara s basou má tu výhodu, že většinou mají stejné ladění, ale pokud by jsme zašli do určitých detailů, jsou i tyto nástroje velice rozdílné a to nás utvrzuje v faktu, že se prostě musíš na něj naučit hrát. Když budeš na basu hrát kytaru, nebo na kytaru basu, bude to paskvil. Hraju na 4 nástroje už 10 let a sakra vím o čem mluvímSorry, ale tohle mi příjde jako kravina. Pokud člověk už na nějaký nástroj umí hrát, tak podle mého názoru, když začíná s jiným nástrojem, tak to má jednodušší, než kdyby ještě na žádný jiný nehrál...
Cadillac
větší vazbu než s kytarou má mít basa s bicími, pokud si nerozumí je to problém, musí to oba tak cítit, ty spodky aby šlapaly spolu v jednom motivu a doplnovaly se.To vše tvoří správný podhoubí pro kytary a další melodický nástroje. Myslim že kytara a basa jsou sice strunný nástroje ale každý na jinou práci
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele: