stojan pro snare

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
dandis100

stojan pro snare

Příspěvek od dandis100 »

chtel bych se zeptat jaky by byl nejlepsi stojan pro snare SONOR F27 1405 SDW Force 2007
rozmer 14"x5,5"
mapexdrummer

Re: stojan pro snare

Příspěvek od mapexdrummer »

Jakejkoli?
pehve

Příspěvek od pehve »

firma k sadám Sonor Force 2007 dodává hw řady 200 tak bych koupil ten nebo lepší.
mapexdrummer

ehm.... Osobně nemám rád HW od Sonoru... Jestli máš dostatek peněz a nepotřebuješ žádné nutnější výdaje, podíval bych se po nějakém pořádném už "na doživotí". Např. Gibraltar 9606BA nebo Mapex S750A nebo Pearl S1000. Jsou to hodně bytelné a hodně luxusní stojany, které mají kulový kloub pro co nejlepší nastavení bubnu...
pehve

Příspěvek od pehve »

no...není problém doporučit cokoli tedy i top modely ale kvalitativně je řadě 2007 přiřazena hw řada 200. Další rozhodování je o prachách.
mapexdrummer

to pehve: Máš pravd...Jde jen o to, že jestli není nějak extra omezenej, mohl by už pokukovat po lepších modelech, které mu vydrží hodně dlouho :)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Na tohle téma se nedá odpovědět. Určitě neplatí žádné pravidlo, že by se ke konkrétnímu bubnu měl použít konkrétní stojan!! :idea: tady si myslím, že to kolega Pehve ani tak nemyslel, ale napsal to trošku nešťastně......

Myslím, že nejsem zdaleka sama, kdo v prvních chvílích hraní při nákupu prvního nástroje, byl posedlý ideou, že peníze investuji nejprve do plechů! Ty buď hrají, nebo ne ale nic se s tím neudělá.... bubny samotné jdou vždy přece lépe oblanit a naladit.... no a stojany?? Zbytečnost, která sama o sobě nehraje, tedy proč za to vyhazovat prachy?!
teprve praxe, když jsem už měla dost nestabilních levných stojánků z "papírového" kovu, kdy jsem měla dost kutilství, které nastalo tařka vždy, když jsem sadu 2-3 víkendy do měsíce sestavovalala a rozebírala po štacích, a kdy jsem měla dost neustálého komíhání se všeho na stojanech upevněného, jsem pochopila, že NA ŽELEZE JE DOBRÉ NEŠETŘIT!!! Kvalitní, stabilní a masivní hardware je sice dražší, ale svoji cenu zas tak moc neztrácí, vydrží hodně akomfort hry je nepoměrně větší už jen proto, že se dá soustředit na bubnování samotné a ne na to, kdy se co kde uklinká, kdy se co odporoučí k zemi nebo rozpadne během hry či transportu..... :wink:

Pokud si můžu dovolit skromně poradit konkrétní model, pak užitná hodnota versus cena vycházáí sup u GIBRALTAR, kter už mnoho let používám. Už tu kdosi radil snare stojan z řady 96xx To je vlasková loď a nemám jedinou výtku, ale na koho je to drahé, může kouknout o řadu níže, tedy do 66xx, kde je stojan levnější, jinak naprosto identický, jen se musíme spokojit s klasickým kloubem náklonu snare, ne s gumovým kulovým kloubem, jakým disponuje ten 96xx. Absence toho kloubu není nijak kritická.... můj osobní názor je, že je dokonce lépe jej nemít. nastavení snare tím v zásadě neutrpí a klasický kloub je mi přece jen důvěryhodnější - jsem holt stará škola :shock: :D
Linky na katalog a ceník:
http://www.gretsch.cz/pdf/Katalog_Gibraltar_2010.pdf
http://akcentmuzik.cz/ceniky/Cenik_Gibraltar.pdf
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
mapexdrummer

Já jsem doporučil tři stojany a všechny mám odzkoušené... Jsou to luxusní stojany, které se většinou liší cenou. Nejlépe z toho asi vycházi Mapex, protože má kulový kloub a na DC ho mají okolo 1800Kč.... :-P
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“