Laney HardCore Max 65W

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Laney HardCore Max 65W

Příspěvek od KIWI »

Zdravím můj kamarád kytarista schnání nějaké pořádné kombo, které by mu stačil ojak do zkušebny tak třeba i na koncert. Já myslím že kolem těch 65W to snad bude stačit. Ale má hodně omezený rozpočet, takže co ybste poradili?
Mrknul jsem se m uan tohle kombo, co mu říkáte?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
milous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milous »

http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id ... it-112S-II

or -pokud chceš hodně pošetřit ..(slyšel jsem není špatné ,ale nevím jak je to spolehlivé...
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id ... T-60R-TUBE
Peawey studio pro 112 ***LANEY LV 300 H+ reproboxy QUAD ST 412a+b, +
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Bojím se že 10k je moc, co nejlevnější tak do 5k, může být i z bazaru...ale díky, mrknu se na ně v bazaru.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

HCMko nebrat! Vsimni si, ze v tehle cenove kategorii je to nejprodavanejsi kombo v bazaru... Clovek si snadno domysli, cim to bude :) Ber nejaky Peavey nebo Crate, tam v podstate nemuzes slapnout vedle... Ja ted byl 14 dni bez aparatu a resil podobny dilema, ale vydrzel jsem a nakonec mam Peavey Studio Pro a jsem moc rad, ze jsem pockal.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Tím jsi potvrdil co jsem si myslel, páč tady už někdo neěkdy někde na foru psal že ty HCM stojí za prd.

madmax
Bandzone: http://bandzone.cz/tv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmax »

KIWI píše:Bojím se že 10k je moc, co nejlevnější tak do 5k, může být i z bazaru...ale díky, mrknu se na ně v bazaru.
taky shánim něco jako ty. ale je blbý že docela dobrý nabídky jsou dost daleko třeba Brno, Ostrava apod. a poštou se mi to nechce nechat posílat protože jsem to nikdy neslyšel hrát, tak nevim jak to budu řešit, u nás v hudebninách nic moc nemaj :roll:
facha.music

Příspěvek od facha.music »

Wohma píše:HCMko nebrat! Vsimni si, ze v tehle cenove kategorii je to nejprodavanejsi kombo v bazaru... Clovek si snadno domysli, cim to bude :) Ber nejaky Peavey nebo Crate, tam v podstate nemuzes slapnout vedle... Ja ted byl 14 dni bez aparatu a resil podobny dilema, ale vydrzel jsem a nakonec mam Peavey Studio Pro a jsem moc rad, ze jsem pockal.
:arrow: souhlasim, nejlevnejsi rady Laney nebrat... taky s tim mam spatnou zkusenost... takovyhle veci clovek zaplati 2x, protoze si stejnak casem musi koupit neco "normalnejsiho"... treba roland Cube, ktery ma nejen stalou hodnotu, ale i věky proverenou kvalitu...
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Ja bych doporucil to kombo, co jsem si koupil vcera- Randall V2XM
Je tam 1x12 repro a vykon to ma 30 watu. Ale ty vykony brat s rezervou, protoze kazdej vyrobce uvadi vykony jak chce. Napr. Behringer uvadi dvakrat vetsi vykony, nez to skutecne ma, atd..
4x 12 repraky jsou i v fenderu boxu s vykonem 4x 30W. Na doma to moje kombo bohate staci a do naky ty zkusebny taky. Ale na podia to asi nebude.
Stalo 5100Kc
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Wohma píše:HCMko nebrat! Vsimni si, ze v tehle cenove kategorii je to nejprodavanejsi kombo v bazaru... Clovek si snadno domysli, cim to bude :) Ber nejaky Peavey nebo Crate, tam v podstate nemuzes slapnout vedle... Ja ted byl 14 dni bez aparatu a resil podobny dilema, ale vydrzel jsem a nakonec mam Peavey Studio Pro a jsem moc rad, ze jsem pockal.
jj HCM mam, neni to zadnej zazrak. Jeho zkresleni stoji za prd a kdyz sem pred to dal nakou ostrejsi krabku a nastavil Vckovej zvuk (basy, vejsky nahoru) tak se dost zahuhlavalo. Cistej kanal je fajn...
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak ono maloktery kombo hezky fakt tak pekne, aby se to dalo pouzit samo o sobe, ale mne prislo HCMko divny i kdyz jsem hral na cistym kanalu pres krabku...
Somnus Aeternus
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Tak jsem hral dneska s tim randallem na zahrade, a dospel jsem k nazoru, ze to staci i na mensi podium. Uz vim, proc ta znacka randall :lol:
A randall je prej pobocka fenderu, tak to snad smejd nebude.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nevim, jestli pobocka Fenderu, mozna to koupil, ale Randall je americka znacka s docela slusnou tradici... Do toho bych se nebal jit, na druhou stranu na netu nejsou v podstate zadny recenze.
Somnus Aeternus
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

To KIWI: ... Nema nahodou VOjcek to kombo uz tak rok ??? :wink:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Mylann: Jo ale to není pro tohohle vojcka :-) Je to pro jinýho :-) Ale vím že ho vojta má, ale slyšel jsem ho jednu zkoušku, takže to nemožu nijak posoudit. A s vojtem se nevidím abych se ho zeptal.....je to jen orientační.
Ten peavey bandit vypadá zajímavě...

venca.k

Příspěvek od venca.k »

Wohma píše:Nevim, jestli pobocka Fenderu, mozna to koupil, ale Randall je americka znacka s docela slusnou tradici... Do toho bych se nebal jit, na druhou stranu na netu nejsou v podstate zadny recenze.
Tohle jsem si nasel na internetu, je to dlouhy, ale to nevadi.

Don Randall začal svou kariéru jako obchodní partner Leo Fendera. Přesněji řečeno, v úplných začátcích působil jako prodejce firmy R & Tec, která jako první distribuovala Fenderovy výrobky. Don Leovým vizím naprosto věřil, takže se nakonec začal spolupodílet na některých částech designu a konstrukcích prvních prototypů Fendera. Byl to dokonce Randall, který vymyslel jméno prvního fendera, Broadcaster. Po právních tahanicích o tento název (firma Gretsch už takto podobně nazývala jednu typovou řadu svých bicích - Broadkaster) přišel s dalším názvem Telecaster, a byl to také on, kdo se spolupodílel na vzniku Stratocaster (jméno modelu byl opět jeho nápad).
Vzájemná spolupráce se prohlubovala, a když byl 4. ledna roku 1965 Leo Fender nucen prodat svou firmu společnosti CBS, stal se ředitelem vzniklé korporace CBS Musical Instruments. O čtyři roky později ale odešel a založil si svou vlastní firmu Randall Amplifier Company.
Zkušeností do začátku měl tedy opravdu dost. Protože za ta léta poznal potřeby kytaristů, pozorně sledoval vývoj hudby a dovedl velice dobře odhadnout sílu konkurence, zaměřil se už od svých počátků na oslovení kytaristů, kteří vyžadují sílu tónu, jeho nekompromisní průbojnost a co největší spolehlivost při co možná nejmenších nákladech. Nesmíme totiž zapomenout, že Randall stál v čele firmy právě v době, kdy se na trh draly tranzistorové zesilovače - není divu tedy, že na této technologii je firma v podstatě postavena.
Vedle všech možných dalších linií a řad jsou totiž základem firemní nabídky tranzistorové aparáty, a to komba a hlavy řady RG (z důvodu stále se rozšiřující nabídky několika řad této linie - Practice, RG/G2, RH - mluvíme dnes o linii G2). Jedná se o velmi praktické výrobky, zaměřené bez zbytečně přemrštěných vybavení na to, co se stalo jednotným ukazatelem pro skoro veškerou produkci Randallu - totiž síla, agresivita, spolehlivost, hlasitost: "Randall přinesl do boogie sedmdesátých let dobrý, drsný zvuk," prohlásil na konci sedmdesátých let Bob "Big Bear" Hite, zpěvák a kytarista "woodstockových" Canned Heat.
Těchto čtyř základních bodů se firma drží až do dnešních dnů a v celém spektru své nabídky. Vedle tranzistorů si totiž Randall nikdy nenechal ujít možnost představit kytarovém světu i lampové výrobky. Starší série PT, RT a další sice takový ohlas neměly, ale v poslední době slaví tato značka zasloužené úspěchy s linií lampových aparátů MTS, která vzešla z celkem dobře přijaté řady RM. Firma zde vsadila na nejnovější technické vymoženosti v oblasti modelingu aparátů a beden, nepřistoupila ale na digitální technologii se vším všudy a nabídla kytaristům komba a hlavy s jednotlivými moduly, vzájemně vyměnitelnými. Což je opravdu velmi dobrý tah, protože když se vám přestane líbit nějaký zvuk, prostě a jednoduše ho ve slotech panelů vašeho komba či hlavy vyměníte! Z nabídky každého modulu si můžete vybrat ten zvuk, který zrovna hledáte - takže moduly s označením Tweed, Blackface a DLX nabízejí fenderovské preampy komb '59 Bassman, Blackface Twin a Blackface Deluxe, moduly SL+, Plexi a JTM mají zase blízko k Marshallům (Super Lead, Plexi a JTM45), Recto je pro příznivce Dual Rectifieru od Mesa/Boogie, Top Boost navozuje zvuk Voxe AC-30TB, Brown evokuje nálady sedmdesátých let, Clean zase jazzové a raně bluesové nahrávky a Ultra, Ultra Lead a Modern pak představují nejnovější představy firmy o potřebách dnešních kytaristů. Moduly jsou osazeny dvěma lampami 12AX7 a vedle všech modelů řad RM100, RM80 a RM50 je můžete použít v rackovém předzesilovači RM4 (pro čtyři moduly!).
Přes všechny tyto úspěchy je firma prozatím stále známější svou tranzistorovou produkcí, kde vedle hlav Cyclone, Titan a hybridní VMax je nejproslulejší řada Warhead, postavená jako signature model Dimebaga Darrella. 300 wattů opět potvrzuje filozofii firmy, 16 vestavěných digitálních efektů vypovídá o snaze neusnout na vavřínech. X2 je pak vlastně protipólem vybavení Warhead, značka je určena numetalovým smečkám s co nejmenší snahou něco na svém zvuku nařizovat - takže 3 režimy, 300 wattů a jedem!
Na hlavy Randall jsem ještě nehrál, ale jeden můj student-bluesman mi nedávno hrdě předvedl kombo RM50 s dvěma moduly Clean a Top Boost a na jednom festivalu jsem si před zvukovou zkouškou zahrál na nějaké RG (tuším, že RG75) - ostrý, čitelný zvuk s příjemně širokými možnostmi práce se středními frekvencemi. Domnívám se, že zejména komba (včetně RM komb s moduly) mají šanci se prosadit i na našich pódiích.
Ještě více nám charakter těchto aparátů přiblíží výčet osobností, které dávají přednost této značce. Při srovnávání aparátového vybavení jednotlivých kytaristů můžete zjistit jednu skutečnost. Existují firmy, jejichž produkty si kytaristé osvojí do té míry, že jim zůstávají věrní prakticky po celou dobu své kariéry. Vypovídá to hodně o charakteru těchto výrobků a v neposlední řadě to z určité stránky ještě více přibližuje a rozkrývá feeling určitého umělce. Na jedné straně musíme samozřejmě vzít v potaz snahu všech firem nezaspat vývoj trhu a přizpůsobovat se aktuálním muzikantským požadavkům, ale na druhé straně je nutno si uvědomit, že základ těchto firem stojí na určité filozofii, která bývá vtisknuta většině (ne-li rovnou všem) jejich produktům. Tím se tato firma stává stálicí na trhu kytarových aparátů, přežívá módní výstřelky buď občasným uvedením nových řad (ať už trvalejšího či dočasného charakteru), nebo výrazným poukazováním na vintage tradici (nebo obojím způsobem) a vtiskuje svou tvář určitému stylu hudby včetně vzájemného se ovlivňování jednotlivými žánry a kytaristy.
K těmto firmám, které mají svou výraznou tvář, rozhodně můžeme zařadit Randall. Příloha s osobnostmi, preferujícími tuto značku, pak ještě více napoví o filozofii této firmy. Zajímavé je pak zamyslit se i nad snahou o větší stylovou variabilitu (mám na mysli oslovení milovníky lamp) - zde se potom naskýtá otázka, zda se tím tak trochu znejasní do této doby vždy jasné a zřetelné kontury zaměření firmy...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“