Nápady, připomínky, stížnosti
Re: Nápady, připomínky, stížnosti
Zvážil bych upgrade uživatele woro90 na "rádce", myslím, že by si to zasloužil.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestere, špatná sekce - tady jsme v HudebniBazar.cz, ne ve věcech týkajících se fóra.
Nicméně abych se vyjádřil k věci - rozšiřování Rádců neplánujeme. Alespoň prozatím.
Nicméně abych se vyjádřil k věci - rozšiřování Rádců neplánujeme. Alespoň prozatím.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Promiň, to je ta sedmička vína, co mám v sobě. Viděl jsem jenom "Nápady, připomínky, stížnosti" a nekoukl výš. Ještě jednou sorry.Nero píše:Jestere, špatná sekce - tady jsme v HudebniBazar.cz, ne ve věcech týkajících se fóra.
Když tak to tedy tady vyhub'.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Můžu se zpětně zeptat, jak se ten link vůbec dostal do indexu googlu? Je to v podstatě vyhledávací link, který se dynamicky generuje až po tom, co jej někdo zadá. Není to přeci statická stránka, která na bazaru stále visí. Jak se k tomu tedy Google dopátral?
Jednoduše, po nasazení verze nebyl odkaz na inzeráty uživatele kódován (resp. byl řešen přes odkaz na fulltext s parametrem email adresy ), takže si to stačil google registrovat do cache. Předpokládám, že to za nějaký čas samo z Googlu vypadne. Každopádně teď se žádný email v url nevyskytuje.dayslypper píše:Můžu se zpětně zeptat, jak se ten link vůbec dostal do indexu googlu? Je to v podstatě vyhledávací link, který se dynamicky generuje až po tom, co jej někdo zadá. Není to přeci statická stránka, která na bazaru stále visí. Jak se k tomu tedy Google dopátral?
EDIT: Dokonce - jak jsem správně předpokládal - už to z cache Googlu vypadlo viz odkaz:
http://www.google.cz/search?client=safa ... 2KOOPA2bQP
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc za vysvětlení, už to chápu. 
Můžu se zeptat, jestli v dohledné době bude to XML pro zbozi.cz? Myslím, že to je docela silný nástroj na zvýšení návštěvnosti.
Můžu se zeptat, jestli v dohledné době bude to XML pro zbozi.cz? Myslím, že to je docela silný nástroj na zvýšení návštěvnosti.
Urcite. Nekde se to zrejme zaseklo, ponevadz XML je hotovy a na zbozi.cz jsem to pridal. Az budu mit chvilicku zkusim to prostouchnout.dayslypper píše:Díky moc za vysvětlení, už to chápu.
Tlačítko "zkopírovat odkaz na inzerát"
Myslím, že by se hodilo tlačítko "Zkopírovat odkaz na inzerát", případně "Otevřít inzerát" (nebo nějaká inteligentnější formulace); první varianta by přímo do schránky zkopírovala odkaz ve formátu http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=XXXXXX, druhá by na tenhle odkaz jen přešla; používání odpovědět při přeposílání někomu/postování na fórum nebo kamkoli jinam je takhle dost krkolomný... a z technickýho hlediska mi to přijde jako záležitost na 3 minuty 
EDIT: případně udělat přímo název inzerátu clickable...
EDIT: případně udělat přímo název inzerátu clickable...
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Nesouhlasím s krkolomností získávání odkazu. Já ho mám během pěti vteřin ve schránce i bez tlačítka. Takže je mi celkem jedno, že musím něco nejdřív rozkliknout.
Ale souhlasím, že na HudebniBazar.cz v podstatě neexistuje vlastní stránka pro jednotlivé inzeráty - je to řešeno tím oknem pro odpověď. Tím, že neexistuje samostatná stránka pro inzerát, je znemožněno nějaké rozumné rozšíření o další funkce (obzvlášť ty, co by zabíraly více místa). Všechny funkce tak musí být nacpané do seznamu inzerátů a všem kromě mě to tak zřejmě vyhovuje.
Na druhou stranu v tom řádku je ještě poslední místo na nějakou funkci s nádhernou barevnou ikonkou. Tedy tvůj návrh by mohl projít.
EDIT: To je asi lepší způsob. Pak by nebylo potřeba zobrazovat funkci "Odpovědět". Něco podobného jsem tu taky navrhoval, ale taky to neprošlo.
Ale souhlasím, že na HudebniBazar.cz v podstatě neexistuje vlastní stránka pro jednotlivé inzeráty - je to řešeno tím oknem pro odpověď. Tím, že neexistuje samostatná stránka pro inzerát, je znemožněno nějaké rozumné rozšíření o další funkce (obzvlášť ty, co by zabíraly více místa). Všechny funkce tak musí být nacpané do seznamu inzerátů a všem kromě mě to tak zřejmě vyhovuje.
Na druhou stranu v tom řádku je ještě poslední místo na nějakou funkci s nádhernou barevnou ikonkou. Tedy tvůj návrh by mohl projít.
EDIT: To je asi lepší způsob. Pak by nebylo potřeba zobrazovat funkci "Odpovědět". Něco podobného jsem tu taky navrhoval, ale taky to neprošlo.
Neco jsem zaspal, nebo jsou cerstve nadpisy inzeratu na bazaru klikaci? 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
Je to čerstvé, VladaM se nám tím tady ani nepochlubil...
(tímto mu aspon touto cestou děkuju!)
(tímto mu aspon touto cestou děkuju!)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Kůůl, že by si někdo přečet můj návrh a trochu ho poupravil? 
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Super! A co teda ty položky zobrazené v seznamu přesunout ke kontaktnímu formuláři a v sezanamu inzerátů nechat jen cenu a region? Celý seznam by se tak smrskl a zpřehlednil.
Stáří inzerátu
Napadlo mě ještě, že by mohlo být praktické, kdyby v tom pravém sloupečku místo čísla inzerátů bylo zobrazeno stáří inzerátu ve dnech.
Bylo by to o dost pohodlnější, než srovnávat datum zařazení s dneškem.
Minimálně je u data zařazení zbytečný čas s přesností na vteřiny. Bohatě dle mě stačí datum. Ale lepší by samozřejmě bylo to počítání dnů a datum zařazení vypustit.
P.S.: Stále mi chybí položka "Město:" a integrace do zbozi.cz stále nefachá.
Stáří inzerátu
Napadlo mě ještě, že by mohlo být praktické, kdyby v tom pravém sloupečku místo čísla inzerátů bylo zobrazeno stáří inzerátu ve dnech.
Minimálně je u data zařazení zbytečný čas s přesností na vteřiny. Bohatě dle mě stačí datum. Ale lepší by samozřejmě bylo to počítání dnů a datum zařazení vypustit.
Za me urcite ne...
- pri vypisu inzeratu chci videt i prodavajiciho a smrsknuti o 1-2 radky mi neprijde nijak prinosne.
- stari inzeratu ve dnech? Proc? Tady inzeraty pribyvaji tak rychle, ze to nema cenu. V realu clovek srovnava data maximalne 2-3 dny dozadu. Pak uz to stejne zacina byt jedno, jestli je tam ten inzerat 5 nebo 7 dni.
- presnost na vteriny zabira presne 3 znaky a nijak nic nezneprehlednuje - sice si taky myslim, ze je zbytecna, ale v zasade proc ne. Datum rozhodne nestaci, jestli je tam neco 2 hodiny nebo 20 hodin muze byt docela podstatne - zvlaste u tech veci, ktere se nahodi tezce pod cenou a jsou prodane behem par desitek minut.
- pri vypisu inzeratu chci videt i prodavajiciho a smrsknuti o 1-2 radky mi neprijde nijak prinosne.
- stari inzeratu ve dnech? Proc? Tady inzeraty pribyvaji tak rychle, ze to nema cenu. V realu clovek srovnava data maximalne 2-3 dny dozadu. Pak uz to stejne zacina byt jedno, jestli je tam ten inzerat 5 nebo 7 dni.
- presnost na vteriny zabira presne 3 znaky a nijak nic nezneprehlednuje - sice si taky myslim, ze je zbytecna, ale v zasade proc ne. Datum rozhodne nestaci, jestli je tam neco 2 hodiny nebo 20 hodin muze byt docela podstatne - zvlaste u tech veci, ktere se nahodi tezce pod cenou a jsou prodane behem par desitek minut.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Přesunutí informacídayslypper píše:Super! A co teda ty položky zobrazené v seznamu přesunout ke kontaktnímu formuláři a v sezanamu inzerátů nechat jen cenu a region? Celý seznam by se tak smrskl a zpřehlednil.
Stáří inzerátu
Nejsem si jist, zda je to optimální. Někdy i z majlu poznáš bambulu. Když má někdo adresu fuckguitar@seznam.cz tak u něho nekupuju.
Stáří inzerátu
Asi máš na mysli něco podobného jako na Facebooku. Je to celkem dobrý nápad.
Ale nevím zda bude stačit Vloženo: "před 12 hodinami", "před 5 minutami", "v pondělí",
"minulé pondělí". Kdybych šel do detailu: co když se na to bude koukat nějakej uživatel z USA. To abych zjišťoval jeho časové pásmo a pak mu to přizpůsobil
Pozn.: Dnes je středa a na FB se píše u starších příspěvků: "v pátek", ale u čtvrtku je už "minulý čtvrtek" zajímavé, co? To přesně nechápu, ale asi lidi to v podvědomí berou. Dyť by tam mohlo být klidně "ve čtvrtek", ten přeci ještě nebyl
Přesnost na sekundy
Souhlasím, je to zbytečné.
Položka Město
To není špatný nápad. To je dobrý nápad
Každopádně díky za připomínky. Vaše myšlenky se ubírají podobným směrem jako ty moje, což je pozitivní zjištění.
Já mám třeba takovej neoficiální mail (osobní) pod kterym prodávám fuckub@seznam.cz . TO už odrazuje při koupi?
Jinak m,ne napadlo.....je to tedy složité..... Zavést třeba loginy, nebo tak něco a nějaké hodnocení uživatelů. Občas se tam totiž objeví dost podvodníků a podobně, a naletí jim zbytečně hodně lidí. ALe je to tím dost komplikované, což je pravda.
EDIT: Takže to spíš vyřešit nějak podobně. Ale možná je to blbost a je to zbytečně komplikované, a omezuje to jednoduchost a přístupnost bazaru. Nebo tam přímo zavést blacklist...nevím.
EDIT: Takže to spíš vyřešit nějak podobně. Ale možná je to blbost a je to zbytečně komplikované, a omezuje to jednoduchost a přístupnost bazaru. Nebo tam přímo zavést blacklist...nevím.
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Gibson Les Paul studio
Ad emailová adresa: Mě joFuckub píše:Já mám třeba takovej neoficiální mail (osobní) pod kterym prodávám fuckub@seznam.cz . TO už odrazuje při koupi?Jinak m,ne napadlo.....je to tedy složité..... Zavést třeba loginy, nebo tak něco a nějaké hodnocení uživatelů. Občas se tam totiž objeví dost podvodníků a podobně, a naletí jim zbytečně hodně lidí. ALe je to tím dost komplikované, což je pravda.
Viz můj edit - Tak zavést sekci s blacklistem, kam lidé budou vkládat maily neůvěryhodné, nebo nějak jinak to pořešit.Ono i kdyby si podvodníci obstarali kladné hodnocení, tak jednou podvedou a podruhé už ne.Ale řádí tam spousta lidu co si nechalo poslat od několika lidí peníze na účet (pamatuju třeba nedavno Gibson SG za pár korun) a pak už se dotyčný neozval, Nebo známá Afrika co loudí čísla údaje k účtu apod.Mohlo by to zamezit pár krádežím. Otázka je jak to udělat, aniž by to někoho omezovalo a otravovalo a bylo to efektivní.VladaM píše: Ad emailová adresa: Mě jo. Ad hodnocení: To by se zdálo jako dobré řešení. Ale právě tyhle podvodníci si většinou obstarají to nejlepší hodnocení. Takže jim vlastně pomůžeš získat ještě větší důvěru
a k tomu mailu - a na truc ti taky nic neprodám !!
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
Skočím vám do toho, poslední dobou se mi hudebníbazar šíleně dlouho načítá, dám další stránku a zase, přitom fórum, eshop a mrtě dalších stránek jdou v poho, nevěděl by někdo co s tím ? Cookies, histrorii mažu pravidelně...
- Nero
- Rádce
Mě bazar úplně v pohodě šlape na 2 různých operačních systémech, 3 počítačích a 4 browserech. Řekl bych, že problém spíš bude někde na tvé straně... 
PetrPeter 1975 - 2008